Public Issue: Το 75% θεωρεί υπεύθυνο τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Το 54% των ερωτηθέντων ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 3 στους 4 Έλληνες – αλλά και ένας στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ – θεωρούν ότι έχει προσωπική πολιτική ευθύνη.

Παρά την προσπάθεια αρκετών ΜΜΕ να δείξουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληγεί όσο φαίνεται από το σκάνδαλο των υποκλοπών, η τελευταία έρευνα της Public Issue δείχνει είναι ότι η «σκιά» που καλύπτει το Μέγαρο Μαξίμου είναι μάλλον έντονη.

Συγκεκριμένα την ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών καταλογίζουν τρεις στους τέσσερις Έλληνες, αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 54% των ερωτηθέντων ζητά και την παραίτησή του.

Η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter 3 tweets στα οποία αποτυπώνει την ουσία των αποτελεσμάτων της τελευταίας έρευνας.

Σύμφωνα με αυτά:

Ακρίβεια και υποκλοπές φορτίζουν έντονα το πολιτικό κλίμα.

«Οργή/αγανάκτηση» αισθάνεται 1 στους 3 πολίτες (33%) για την κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου 190 της Public Issue (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22)»

«Στο σύνολο, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στο ερώτημα της παραίτησης του πρωθυπουργού: 54% θεωρούν ότι πρέπει να παραιτηθεί, 40% διαφωνούν.

Ταυτόχρονα, καταγράφεται πολιτική απομόνωση, αλλά και καθολική συσπείρωση της ΝΔ (96%)».

«Συνολικά 3 στους 4 Έλληνες πολίτες (75%), αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ (35%) πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπική πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων».

Πηγή: ieidiseis.gr

 1. Οσο και να του βαζουν μπαχαρια ,για να καλυφθει το καμμενο μαγειρευμα,αυτο δεν καλυπτεται με τιποτε..οποτε να το αφησουν καλύτερα..

 2. Το υπόλοιπο 25%, που θεωρεί υπεύθυνο τον θείο τον Μήτσο απ’την Παραμυθιά, θα μας βρίσκει απένταντί του καθημερινά.

  Όλοι αυτοί που βάζουν τα προσωπικά, επιχειρηματικά, και κομματικά τους συμφέροντα πάνω από την πατρίδα,

  όλοι αυτοί που δικαιολογούν τον Μητσοτακισμό τους πάνω σε αντικομμουνιστικές εμμονές, δήθεν αντιλαϊκισμό, και δήθεν εθνοκεντρισμό,

  όλοι αυτοί που στηρίζουν τον δικτάτορα και τη μαφιόζικη συμμορία που λέγεται ΝΔ, ακόμη και τώρα που ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ, θα εγγραφούν στη συλλογική μνήμη ως προδότες της Ελλάδας.

  Και προφανώς, ως προδότες θα τους αντιμετωπίσουμε.

 3. Δηλαδή, το υπόλοιπο 25% ποιον θεωρεί ως υπεύθυνο υποκλοπών, τον κ. Πούτιν ή μήπως τον covid ; Αρκετά, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πληρώσει για το έγκλημα των υποκλοπών, πολλά είναι τα κρίματα που επισώρευσε στους Έλληνες.

 4. Το γνωστό κόλπο των δημοσκοπήσεων. Η ερώτηση να είναι τέτοια για να βγάλει το ζητούμενο Αν έχει πολιτική ευθύνη η ερώτηση. Διαφορετικό από τον θεωρούν υπεύθυνο ή από το διέταξε τις υποκλοπές που λέει ο Αλέξης.

 5. Από τη δημοσκόπηση- που δεν είναι παραγγελιά του Μαξίμου- προκύπτει πως το ακροατήριο της ΝΔ σήμερα δεν είναι πάνω από το 25%. Και προκύπτει το προφανές, πως θα είναι δεύτερο κόμμα, με τάσεις καθόδου και από το 25. Εάν μάλιστα τολμήσει να κάνει εκλογές του χρόνου, είναι σίγουρο πως ο Κυριάκος θα μετατρέψει τη ΝΔ σε ασήμαντο κόμμα.
  Έχουν μπλέξει μαζί του και δύσκολα θα ξεμπλέξουν. Θα πάνε όλοι μαζί στον πάτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...

Η εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

Η εικόνα ραστώνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραλία των Χανίων, αν και ηγείται μίας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με...