Μπέρμποκ: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ άφησε να εννοηθεί χθες πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να επιδιώξει συμβιβασμό όσον αφορά την περιστολή του δικαιώματος ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την ΕΕ, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν να υιοθετηθεί σκληρή και ενιαία γραμμή σε αντίποινα για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον ομόλογό της της Δανίας, τον Γέπε Κόφοντ, η κυρία Μπέρμποκ δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.

Οι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να συμφωνήσουν στη λήψη αυτού του μέτρου. Ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ που γειτονεύουν με τη Ρωσία (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Φινλανδία) ήδη επέβαλαν περιορισμούς· άλλες, όπως η Πολωνία, αξιώνουν να επιβληθούν περιορισμοί στις τουριστικές βίζες.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς όμως μοιάζει διστακτικός να συμφωνήσει στην επιβολή γενικής απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας, επιχειρηματολογώντας πως αυτό θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την εισδοχή όσων εναντιώνονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να κηρύξει πόλεμο στη γειτονική της χώρα. «Πρόκειται για πόλεμο του (σ.σ.: ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού. Δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν τέτοια γενίκευση», και γι’ αυτό «διστάζω να το ενθαρρύνω αυτό», σημείωνε ο κ. Σολτς πριν από δύο εβδομάδες, αν και επισήμανε πως κατανοεί τη στάση των χωρών που γειτονεύουν με τη Ρωσία.

Η κυρία Μπέρμποκ σημείωσε μολαταύτα χθες ότι ο κ. Σολτς ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Οι Γερμανοί ξανάρχονται, τώρα βάζουν στο στόχαστρο τους Ρώσους πολίτες. Φαίνεται πως πάντα είναι χρήσιμοι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι (θυμηθείτε ποιους είχε στοχοποιήσει ο Αδόλφος), χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο φόβος και να υπάρξουν τα εκατομμύρια θύματα. Η φτώχεια του κοσμάκη, θα προσθέσει ασθένειες και θα αφήσει αθεράπευτα νοσήματα, έτσι θα δούμε δραματική μείωση του προσδόκιμου ζωής. Μη παραξενευόμαστε, κάτι τέτοιο είδαμε και μετά τα μέτρα για τον κοροναιό, ρίξτε μια μάτια στα στοιχεία θανάτων της ΕΛΣΤΑΤ.

  2. Ενώ τους τριτοκοσμικούς τους θέλεις έτσι; Ηλίθια…
    Περί το 1 εκ. Ρώσοι έχουν μπει στην ΕΕ μετά τον πόλεμο. Είναι στην πλειοψηφία τους αντιφρονούντες, φυλετικά Ρως, άλλωστε τους βλέπεις, και όχι Σιβηριανοί από Μπουρυάτ και Τουβάν (Μογγόλοι αυτόχθονες, αυτούς στέλνει στο μέτωπο να σφάζουν, ούτε ρωσικά δεν γνωρίζουν καλά καλά).
    Οι Ρώσοι αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι για να ανατραπεί το εις βάρος μας και υπέρ των τριτοκοσμικών μεταναστευτικό ισοζύγιο. Κάποιοι, όχι πολλοί φυσικά, θα μείνουν εδώ, θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και θα είναι μια χαρά.

  3. Παραδοσιακοί εχθροί των Ρώσων και πάντα παραδοσιακά χαμένοι . Μήπως να ξαναδιαβαζατε τι σας είχε πει ο Μπίσμαρκ?

  4. Η Μπέρμποκ και η κάθε Μπέρμποκ δεν μπορεί να αποφασίσει ο,τιδήποτε μόνη της. Χρειάζεται ομοφωνία τής ΕΕ. Αν η Ελλάδα είχε κυβέρνηση σοβαρή, δεν θα είχε διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ρωσσία και θα έβαζε βέτο σε μία τέτοια παράλογη απόφαση, που τής κάνει ζημιά στον τουρισμό. Με κυβέρνηση εθελοδούλων τζουτζέδων, όμως, ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η ημέρα των φυλακισμένων Παλαιστίνιων

Η 17η Απριλίου κάθε χρόνου στα χώματα της Παλαιστίνης αφιερώνεται στους αγωνιστές που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα...

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...