Εμπρηστικός Ερντογάν: Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ παντού

Στη γνώριμη εμπρηστική ρητορική του επέστρεψε ο Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας πυρά κατά της Δύσης, σε δήλωσή του στους εορτασμούς για την 951η επέτειο από τη Μάχη του Ματζικέρτ, στην πόλη Αχλάτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία,  καταφέρθηκε εναντίον των δυτικών χωρών, οι οποίες, όπως δήλωσε, χρησιμοποιούν “ύπουλες μεθόδους” εδώ και δύο αιώνες για να ανακόψουν την πορεία της Τουρκίας.

Ο Τ. Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όπως λέμε πάντα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ και μπορούμε να πάμε παντού. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε μάτια για τη γη κανενός. Εργαζόμαστε μόνο για τη δική μας ασφάλεια και την ειρήνη των φίλων μας. Καμία χώρα που το παρελθόν της είναι γεμάτο με αποικιακές σφαγές δεν έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα της Τουρκίας”.

Στη συνέχεια τόνισε πως “είναι μάταιο όσοι βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εδώ και δύο αιώνες, να μας κυνηγούν με νέα παιχνίδια και νέες ύπουλες μεθόδους καθώς πλησιάζει το 2023. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η παράδοσή μας είναι μόνο στον Κύριό μας. Πέραν αυτού, δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανθρώπινη δύναμη που θα μας σταματήσει”.

“Η βαρβαρότητα της Ευρώπης”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, “έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις σταυροφορίες, οι οποίες φαινόταν ότι είχαν θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καθαρά λεηλασίες. Το Αχλάτ και το Ματζικέρτ είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας. Το Αχλάτ και το Ματζικέρτ είναι σύμβολα που θα θυμίζουν στις νέες γενιές την αξία των αξιών τους και της πατρίδας”.

Καταλήγοντας, ο Τ. Ερντογάν σημείωσε πως όταν ο σουλτάνος ​​Αλπασλάν νίκησε στο Μαντζικέρτ, “άναψε ένα φως που φώτισε το μέλλον όχι μόνο των Σελτζούκων, αλλά και όλων στην Ανατολία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων. Όταν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εγγυήθηκε την τιμή των ανθρώπων όλων των θρησκειών. Ενώ κερδίσαμε τον εθνικό αγώνα και ιδρύσαμε τη δημοκρατία μας, σώσαμε τις ζωές και τις περιουσίες όλων όσοι ζουν στην Ανατολία και καταφεύγουν στην Ανατολία”.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...