Πάλι τη σκαπούλαρε ο Κυριάκος… Οϊμέ!!! 

Του Strange Attractor

Μπαίνουμε πλέον στο φθινόπωρο κι απ’ ό,τι όλα δείχνουν ο Κυριάκος παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, παρά τα όσα του καταμαρτυρούν διάφοροι κακοπροαίρετοι εχθροί του.

Δεν κινδυνεύει από πουθενά, καθώς όπως όλα δείχνουν αν ελέγχεις τα ΜΜΕ (και σε ελέγχουν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες) δεν σε κουνάει κανένας.

Έτσι, μπορεί να επιστρέφουν στα μετερίζια τους οι διάφοροι κήνσορες (Πορτοσάλτε, Καμπουράκης, Ευαγγελάτος, κλπ.), αλλά ο Κυριάκος παραμένει ανέμελος. Δεν ανησυχεί. Την ελέγχει την κατάσταση.

Εξάλλου, όπως γνωρίζει πολύ καλά, καθότι μορφωμένο παιδί, αν πέσει κεραυνός στη μέση του Αμαζονίου και δεν το δει κανείς, έπεσε ή όχι;

Έτσι και στα καθ’ ημάς ΜΜΕ. Κάτι συνέβη ή συμβαίνει  μόνο αν το μεταδώσουν τα αδέκαστα ΜΜΕ μας.

Οπότε, δεν πάει να γράφει η αριστερή πατσαβουροφυλλάδα ΝΥΤ διάφορες απρέπειες για τη κυβέρνησή μας;

Εμείς εκεί… στα δικά μας που λέγαμε.

Π.χ. η Σάντρα Μπούλοκ έφαγε γίδα βραστή στην Επίδαυρο, η Ρούλα Κορομηλά πιο φρέσκια από ποτέ ετοιμάζει το comeback της, και ο συνήθης ύποπτος υπ. Υπανάπτυξης μιλάει για θηριώδεις επενδύσεις εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα διάφορα μάικρο μπακάλικα ανά την επικράτεια.

Όσο για εκείνο το περίφημο εργοστάσιο που θα κατασκεύαζε ηλεκτρικά οχήματα στον Βόλο (και στην Πάτρα), ανοίγοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας… μην το είδατε μην το ξανακούσατε. Άνοιξε και λειτουργεί κανονικά στα Σκόπια… ή στη Βόρεια Μακεδονία όπως πρέπει να λέμε τη γειτονική και φίλη χώρα.

Λεπτομέρειες μπροστά στο μεγαλειώδες όραμα του Κυριάκου να γίνουμε η «ατμομηχανή» της Ευρώπης.

Και έχει ένα δίκιο… αφού ποιος θα του σταθεί εμπόδιο;

Δεν είναι Τσίπρας να εξαρτάται από τον συγκαμένο  συγκυβερνήτη του.

Ούτε Σαμαράς θα πρόσθετα, αφού έχει αυτοδυναμία, άρα δε δίνει λόγο σε κανέναν Μπένι και σε κανέναν κυρ Φώτη.

Δεν έχει απέναντί του τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τους δανειστές και την τρόικα.

Δεν έχει απέναντί του τους «άφθαρτους»  συριζαίους, και την ελπίδα τότε του τόπου, τον σέξι Αλέξη, που «ένα στα δέκα απ’ αυτά που λέει να κάνει σωθήκαμε»…

Δεν έχει καν να αντιπαλέψει ούτε τα ΜΜΕ, ούτε αγαναΧτιστές, ούτε κινήματα ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε τον μακαρίτη πια Τράγκα, ούτε τη Ντόρα, ούτε τη Χ.Α. ούτε κανέναν…

Αντιθέτως έχει τα ΜΜΕ και όλους τους μεγαλόσχημους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» με το μέρος του, κι απέναντί του έναν απαξιωμένο Σύριζα, τον Βελό, τον Μπογδάνο,  τον Ανδρουλάκη, τον Μπαρουφάκη και τον… Κουτσούμπα. Χώρια τον Αντώναρο…

Συνεπώς, παίζει εν ου παικτοίς.

Παρ’ όλα αυτά μόνο ακρίδες που δε σάρωσαν τη χώρα, αν κι είναι ακόμη νωρίς… ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «ρωσικός» με όλη τη σημασία της λέξης.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που ως γνήσιος Μητσοτάκης θα το αντιπαρέλθει με σωστές πολιτικές κινήσεις, άρα με επιτυχία.

Ούτε στο ζήτημα των αυξημένων ροών προσφύγων πολέμου (από χώρες χωρίς πόλεμο), που θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές, τότε που οι Συριζαίοι (και η Σία Κοσιώνη) με τους ΜΚΟτζήδες υποδέχονταν στις παραλίες τους ταλαίπωρους Σύρους (από τη Σομαλία) με λικέρ και πρώτα κεράσματα…

Δεν αναφέρομαι καν στα ελληνοτουρκικά, που στην πραγματικότητα βολεύουν τον Κυριάκο για να ρίχνει τη μπάλα στη κερκίδα… λες και είναι συνεννοημένος με τον απέναντι ομόλογό του, μόλις βρουν τα σκούρα στα εσωτερικά να σηκώνουν τη σημαία για να αποπροσανατολίζουν το πόπολο.

Θα μου πείτε πως τώρα που βρέθηκε πλούσιο κοίτασμα υγραερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ικανό να συντηρήσει όχι μόνο τη μεγαλόνησο αλλά και την Ευρώπη για κάποια χρόνια, το παιχνίδι αλλάζει, και οι τουρκικές φοβέρες μπορεί να υλοποιηθούν.

Ναι, αλλά, αν θυμάμαι καλά ο ποταπός, ένα ανάλογο «πλούσιο» κοίτασμα είχε βρεθεί στην ίδια περιοχή το 2018.

Ακούσατε μετά τίποτα; Ούτε ο προγναθικός μινίστερος της Υπανάπτυξης δεν το αναφέρει…

Τέλος πάντων, εκεί που θα τα βρει σκούρα ο σμιλεμένος πρωθυπουργός είναι στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διότι πόσα επιδόματα πια να δώσει ο καψερός;

Έχεις και εκείνον τον ψευτοφιλελεύθερο τον Μακρόν, που έβαλε πλαφόν στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας της χώρας του, και να ‘ταν μόνο αυτό; Προχώρησε ακόμη και στην πλήρη κρατικοποίηση της γαλλικής ΔΕΗ!!!!!

Άκουσον άκουσον…

Ίσως γι’ αυτό και τα ΜΜΕ μας έπαψαν πια να τον αναφέρουν… τον «παλιοπασόκο», που μας είχε ξεγελάσει και μέχρι πρότινος ήταν ο Νο 1 φιλέλληνας, η ελπίδα της ΕΕ, ο κολλητός του Κυριάκου και άλλα τέτοια πολλά.

Στη λήθη κι αυτός… εξάλλου επανέρχεται από τις διακοπές της η Τατιάνα,  κι έχουμε πολλά να πούμε για την Πισπιρίγκαινα… με τον σαχλό τον Γάλλο κρατιστή θα ασχολούμεθα;

Πάντως, όπως ακούω από διάφορους πιο ειδικούς, μόνο οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς του ρεύματος που θα δώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια!!!!

Δυο Ιόνιες οδοί δηλαδή…

5-6 ΤΡΕΝΟΣΕ, ή άλλη μια ΔΕΗ.

Με αυτές τις επιδοτήσεις (από χρήμα των φορολογουμένων)  το ρεύμα θα το πληρώσουμε γύρω στα 20-22 λεπτά την κιλοβατώρα, σε σχεδόν τριπλάσια τιμή δηλαδή σε σχέση με τις προ κρίση τιμές, ενώ η Ισπανοί και Πορτογάλοι το πληρώνουν γύρω στα 12- 14 λεπτά διότι σε αντίθεση με τους δικούς μας πειθήνιους και πειθαρχημένους «άριστους», οι εκεί κυβερνώντες πέτυχαν την εξαίρεση των χωρών τους από τα σχέδια της ΕΕ, ενώ εδώ στη μπανανία μας η ΔΕΗ κοστολογεί το ρεύμα στην τιμή του (χρηματιστηριακού) φυσικού αερίου, την ίδια ώρα που ακόμη το παράγει μέσω λιγνίτη, υδατοπτώσεων, κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι οι πάροχοι να βγάζουν τρελά υπερκέρδη (που ακόμη να φορολογηθούν), οι καταναλωτές να βογκάνε και ο Κυριάκος να συνεχίζει απτόητος τα τριήμερά του σε διάφορες παραλίες σαν να μη τρέχει τίποτα.

Λεφτά υπάρχουν, φαίνεται να λέει, τόσο για επιδόματα, τόσο για τα ΜΜΕ, όσο και για διορισμούς ημετέρων (ποταμίσιων κυρίως) μετακλητών συμβούλων υπουργών.

Αυτός είναι κυβερνήτης… όχι σαν τους άλλους.

Έτσι παίζεται η μπαλίτσα μάγκες… πάρτε μαθήματα.

ΥΓ- Σαν να μην έφτανε η διεθνής αρνητική εικόνα για τη χώρα μας ένεκα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, είχαμε και εκείνη την αήθη επίθεση στη Κρήτη δυο νταήδων εναντίον οικογένειας Γερμανών τουριστών. Μια επίθεση που θύμισε b movie τρόμου γυρισμένο στα βάθη των μεσοδυτικών ΗΠΑ, όπου τρελαμένοι ντόπιοι αιμομίκτες επιτίθενται με πριόνια σε αθώους εποχούμενους.

Ένα περιστατικό που έστειλε στα τάρταρα τον… Κικίλια,  ο οποίος ποντάρει στις μαζικές αφίξεις Γερμανών συνταξιούχων προκειμένου να «ξεχειμωνιάσουν» στην ηλιόλουστη Κρήτη, και να αυξηθεί έτσι το εθνικό μας εισόδημα.

Εσύ είσαι που το λες; Το «Ελάτε να σας δείρουμε», κάθε άλλο παρά ελκυστικό σύνθημα του ΕΟΤ ακούγεται.

Πάντως να τα λέμε όλα: Οι δυο νταήδες παραδόθηκαν μόνοι τους (δε συνελήφθησαν) και τώρα ο ένας αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, ενώ ο έτερος αφέθη ελεύθερος (κλασικά).

Βέβαια αμφότεροι  δηλώνουν αθώοι, και θύματα της πυγμαχικής δεινότητας(!)  ενός εκ των Γερμανών, ο οποίος, λένε, τους επιτέθηκε άνανδρα επειδή του έκαναν παρατήρηση όταν τους προσπέρασε παράνομα βρίζοντας ταυτόχρονα τον… Μητσοτάκη!

Λέτε να ‘χουν δίκιο, και τσάμπα να κατηγορήσαμε τους δυο αυτούς λεβέντες;

Αν είναι έτσι βουρ για διορισμό ως μετακλητοί, ή έστω θέση στο επόμενο ευρωψηφοδέλτιο. Σάμπως οι άλλοι που στείλαμε στας Βρυξέλλας καλύτεροι ήσαντε;

Θα το βρει η υπΕρεσία…

  1. Θα ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι υπάκουοι υπήκοοι, θέλουν δε θέλουν, θα τους ταράξουν οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας. Εκεί θα τους φύγει το χαλί κάτω από τα πόδια, τότε Κυριάκο, τρεχάτε ποδαράκια μου.

  2. ΜΕΓΙΣΤΟ-ΤΙΤΑΝΟ-ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕ ΑΤΡΑΚΤΟΡΑ!!!

  3. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φράση «παίζω ἐν οὐ παικτοῖς» δεν σημαίνει «παίζω χωρίς αντίπαλο» όπως εκτιμώ ότι είχε την πρόθεση να υποδηλώσει ο αρθρογράφος κάπως πιο σοβαροφανώς, αλλά «αντιμετωπίζω σαν παιχνίδι πράγματα που δεν θα έπρεπε, διότι είναι πολύ σοβαρά, πολύ κρίσιμα ή ενδεχομένως έχουν ιερό χαρακτήρα» (όπως εξηγεί ακόμα και το ταπεινό διαδικτυακό βικιλεξικό στο https://el.wiktionary.org/wiki/παίζω_ἐν_οὐ_παικτοῖς). Παρά ταύτα, ακόμη και εκ του σφάλματός του, ο αρθρογράφος κατόρθωσε να υποδηλώσει κάτι το ακριβές, δηλαδή ότι ο Πρωθυπουργός όντως παίζει εν ου παικτοίς, σε όλα τα ζητήματα και σε όλα τα πεδία. Ταυτοχρόνως, αισθάνομαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω ότι το επιφωνηματικό “ωιμέ” είθισται να γράφεται με ωμέγα. Ναι, θα βρείτε και την άλλη γραφή. Ως εκ της εμφάσεως όμως, συνηθέστερα δηλούται ως μακρό, και όχι ως βραχύ. Τέλος, η λέξη «αντιπαρέρχομαι» έχει και εκείνη απρόσφορη χρήση σε αυτή την περίπτωση: ο υπόλογος δεν έχει διακριτική ευχέρεια ώστε να επιλέξει αδιαφορία στα καταμαρτυρούμενα, ακριβώς επειδή δεν είναι εκείνος του οποίου η προσωπική άποψη επιτελεί τον κρίσιμο ρόλο. Εδώ δεν πρόκειται για ανυπόστατη προφορική συκοφαντία των αντιπάλων, αλλά για αποδεδειγμένο σκάνδαλο με καταγεγραμμένα τεκμήρια. Προσπαθώντας ο αρθρογράφος να βρει ένα λόγιο συνώνυμο του «ξεπερνώ», (με την έννοια της υπερκέρασης) βρήκε ένα του «προσπερνώ» (με την έννοια της μη-ενασχόλησης), όμως η σημασία των δύο αυτών λέξεων δεν είναι ταυτόσημη.

    Έπειτα δε, έρχομαι στο περιεχόμενο του άρθρου. Θα ήθελα παρακαλώ να διευκρινιστεί περισσότερο η τοποθέτηση του αρθρογράφου. Τί ακριβώς πρεσβεύει εκείνος; Ειρωνεύεται ή υπερασπίζεται εν τέλει τον Πρωθυπουργό; Περιφρονεί ή επαινεί τους New York Times και τις ανταποκρίσεις τους; Προβληματίζεται ή όχι από το γεγονός ότι υπάρχουν «μεγαλόσχημοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες», «τρελά υπερκέρδη που ακόμη να φορολογηθούν» (δικές του φράσεις αμφότερες αυτές) και ΜΜΕ που αρνούνται να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, αλλά κάνουν απόκρυψη-ωραιοποίηση-προπαγάνδα δίχως καμία συνέπεια; Ενοχλείται ή όχι από το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να παραμείνει άθικτος από κάτι που ο ίδιος ο συντάκτης το ονομάζει ευθέως (και όντως είναι) σκάνδαλο, να διορίζει αθρόα μετακλητούς και να «συνεχίζει απτόητος τα τριήμερά του (και παραπάνω, θα έλεγα εγώ) σαν να μην τρέχει τίποτα» όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής; Εξοργίζεται ή όχι από το γεγονός ότι η επιδότηση της αισχροκέρδειας ισούται με τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (και άρα πρακτικά είναι σαν το Κράτος να έκανε δώρο τη ΔΕΗ στους αισχροκερδείς – και ο ίδιος ο αρθρογράφος το περιγράφει με αριθμούς) όπως συμβαίνει με κάθε τομέα του Δημοσίου που κατακρεουργείται άνευ λόγου και αιτίας επί Μητσοτάκη-Πιερρακάκη-Χατζηδάκη; Συμφωνεί ή όχι με όλα τα υπόλοιπα άρθρα που εγράφησαν (και πολύ ορθώς) τις πρώτες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου; Ποιο είναι το επιμύθιο το οποίο δύναται κανείς να αντλήσει από τη νοητική σύγχυση των άρθρων του; «Αποδεχθείτε τα όλα»;

  4. @ Λογοκριθείς
    Προσυπογράφω
    @ Strange Attractor
    Αν για εσένα η λύση είναι ο Μητσοτάκης, το πρόβλημα πρέπει να ήταν ηλίθιο

  5. Μετά λύπης μου βλέπω κάποιους σχολιαστές να καταλαβαίνουν το αντίθετο από εκείνο που λέει το άρθρο του Στρέιντζ. Είναι γενικό το φαινόμενο όμως. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη κατανόηση κειμένου από πολλούς νεοέλληνες. Πάντως, εγώ που παρακολουθώ την αρθρογραφία του συγκεκριμένου αντιλαμβάνομαι πως μόνο τον Μητσοτάκη δεν στηρίζει. Ίσως η σατιρική γραφή του να μπερδεύει κάποιους που σκέφτονται απλοϊκά και γραμμικά.

  6. @Λογοκριθεις

    Εξαιρετικο το σχολιο σας, κυριε! Σε ο,τι αφορα τον «Παραξενο Ατράκτορα» και τα -συντασσομενα με το ιδιαιτερο υφος του- αρθρα του, κατα την ταπεινη μου αποψη, «μασζακι» στους ιθαγενεις, κανει, εμμεσως πλην σαφως????…

  7. Αυτό το απόλυτο Τίποτα θα προσπαθήσει να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία όσο γίνεται πλησιέστερα στις ευρωεκλογές για ευνόητους λόγους . Στοχεύει στην θεση του Σαρλ Μισελ η μια αντίστοιχη θέση σε Διεθνή Οργανισμό . Ξέρει αυτός ο ανίκανος πως για να πάρει τέτοια θέση θα πρέπει να την διαπραγματευτεί από θέση ισχύος . Αυτό τον καίει . Τίποτα άλλο . Ξυπνήστε επιτέλους ! Μόνο για πάρτη του . Αυτό το μηδενικό , αυτό το ανεπάγγελτο ημιμαθές τίποτα αυτό έχει σαν στόχο . Τα υπόλοιπα είναι κινεζικά μανιτάρια .

  8. @Nados
    Ω ευφυέστατε κύριε, καθώς τοσούτον απλοϊκή και γραμμική και ανώριμος εστίν η ταλαίπωρος σκέψις μας· καθώς δίκην νηπίων ημείς αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη ρητορική δεινότητα των οξυδερκών γλωσσοπλαστών· καθώς η παγίς της συνταυτίσεως της ως εξ υπερβολής διακωμώδησης αφ’ ενός και της ως εκ μανίας ακρότητος αφ΄ετέρου παραλύει το ταπεινόν μας πνεύμα, διά την φρικτήν τοιαύτην ημών ανεπάρκεια, ουρανοίς δέησιν εκ χειλέων ρυπαρών αναπέμπω, όπως ευδοκήσετε αιτηθήναι τω αρθρογράφω μη περιπλόκως ομιλείν, αλλά πλέον ρητώς και κατηγορηματικώς, άνευ σαρκασμού και ειρωνείας, κατονομάσαι τους εν Ελλάδι φαύλους, ίνα και οι πλέον ευήθεις εξ ημών το αντιληφθώσιν.

  9. Οι επιδοτήσεις δεν είναι με χρήματα των φορολογούμενων όπως λέει το άρθρο αλλά των παιδιών τους. Είναι με δανεικά.
    Ορυκτά καύσιμα αξιοποιησιμα μπορεί να βρέθηκαν στη Κύπρο μπορεί και όχι αλλά σίγουρα εχουν βρεθεί σε μια άλλη χώρα, στη Νορβηγία. Εκεί αποφάσισαν ότι τα έσοδα από αυτά δεν τους ανήκουν αλλά ανήκουν στις επόμενες γενιές. Εφτιαξαν έτσι ένα κουμπαρά που γεμίζει με αυτά.
    Κάποιος από τη σύγκριση των δύο χωρών δεν θα δυσκολευτεί να αντιληφθεί ποια έχει μέλλον και ποιά μόνο παρελθόν.

  10. Πύρρειος νίκη. Και θα έπρεπε να μάθει o κ.πρωθυπουργός, από την ιστορία της ΝΔ και των λοιπών κομμάτων, ότι όσα και να δώσεις στο λαό πριν τις εκλογές, ό,τι και να κάνεις τάχατες για την ανακούφισή του, ενώπιον της κάλπης θα αποκαλυφθεί η γυμνότητα του αυτοκράτορος.

    Αρκετοί ηλικιωμένοι για να μην πώ όλοι θα του καταλογίσουν το 100αρικο. Μαζί με την ακρίβεια. Μαζί με την ανικανότητα των ανθρώπων του στις φυσικές καταστροφές, στην υγειονομική δικτατορία, στην έλλειψη κράτους προνοίας -σύμφωνα με αυτά που συμβάλει έκαστος των εργαζομένων στο δημόσιο κορβανά-στην οίηση και την αλαζονεία κατά την άσκηση της εξουσίας , από το τραγικό συνοθύλευμα των αξιωματούχων προσωπικής επιλογής μητσοτάκη κ.α. Επίσης για την (ματαία) προσπάθεια κάμψης του Ορθοδοξου και Εθνικού φρονήματος των Ελλήνων και την προσπάθεια ενσωμάτωσης στο ελληνικό γίγνεσθαι των εντολών της Τάξης που ακολουθεί ο φέρελπις.

    Γι αυτό δεν πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές. Ο,τι μπορεί και όσο μπορεί να επωφεληθεί.Τragic που έλεγε και ο γελωτοποιός. Για λύπηση θα έλεγα εγώ.

    Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν, κύριε πρωθυπουργέ μου. Αυτό κάτσε να το διαβάσεις και να εμβαθύνεις.Είναι από τις Πράξεις των Αποστόλων, της Καινής Διαθήκης, η οποία σου σημειώνω ότι δεν έχει καμμία σχέση με διάφορες επανεκκινήσεις, που διαβάζεις ως ευαγγέλιο. ΄Ισως έτσι να γίνεις καλύτερος και για τον εαυτό σου και για τον ελληνικόν λαό.

    Αντε γειά. Εμείς θα επιστρέψουμε , όταν απέλθεις…

  11. Κανονικα θαπρεπε καθε αρθρογραφος να μας λεει τι ψηφι ζει και γιατι ,για να ξερουμε τα κινητρα του.

  12. @Nados
    Να και ένας άνθρωπος με οξύ πνεύμα όχι σαν και εμάς τους υπόλοιπους. Κάποιος όμως πρέπει να σου το πάρει για να μην κοπείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....