Παραιτείται από τα αξιώματά του ο Φάουτσι

Ο επιφανής ανοσολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κυριότερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19 και ο άνθρωπος που έγινε το «πρόσωπο» του αγώνα κατά της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τα αξιώματά του τον Δεκέμβριο.

Ο Φάουτσι, 81 ετών πλέον, ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από σύμβουλος του Λευκού Οίκου αλλά και από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID). Θα αποχωρήσει επίσης από τη θέση του επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορύθμισης του NIAID.

Δεν σκοπεύει όμως να «συνταξιοδοτηθεί» ακόμη. «Έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, σχεδιάζω να συνεχίσω την επόμενη φάση της καριέρας μου ενώ έχω ακόμη τόση ενέργεια και πάθος για τον τομέα μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο Φάουτσι είναι διευθυντής του NIAID από το 1984 και από τη θέση αυτή συνεργάστηκε με επτά προέδρους. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι σκόπευε να αποσυρθεί με τη λήξη της πρώτης θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Παραιτήθηκε ο κ. Φάουτσι, τα σφάλματα του οργανισμού που διεύθυνε αποδείχθηκαν τεράστια στη διαχείρηση του covid. Όμως, ο Έλληνας υπουργός, ο υπέρμαχος των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων, αυτός που ακολούθησε σε αυτό το θέμα πρακτική τύπου Μέγκελε, θέσπισε και εφάρμοσε την υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων, την ανήθικη και αντίθετη στις διεθνείς νομικές συμβάσεις της χώρας. Ο υπουργός, παραμένει ακλόνητος στη θέση του, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, η χώρα της ΕΕ και της ΟΝΕ, βρίσκεται πρώτη σε θανάτους covid στη μονάδα πληθυσμού, μπροστά από τις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και όλον τον τρίτο κόσμο. Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε, η καλογραμμένη διδακτορική διατριβή του, με τα ορθά ελληνικά, πραγματεύεται το θέμα του ανήθικου και του παράνομου των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων. Οι Έλληνες κλείστηκαν στα σπίτια τους, οι συνταγματικές ελευθερίες ανεστάλησαν, οι οικονομία κατάρρευσε και η πληρωμένη προπαγάνδα φούντωσε. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε, γίναμε πρωταθλητές στους θανάτους από covid αλλά και από όλες τις αιτίες. Λογικό ήταν, το ανάπηρο σύστημα υγείας λειτουργούσε μόνο για τον covid, ενώ προληπτικές εξετάσεις, αλλά και οι θεραπείες συναντούσαν τρομακτικές δυσκολίες. Ειπώθηκαν μεγάλα ψέματα, περί ανόσιας της αγέλης, για απόκτηση ελευθερίας και μη νόσησης μέσω εμβολιασμού, για ήπια νόσηση εμβολιασμένων κ.α. Αντί αυτού, ο ΕΟΔΥ κατήργησε το ημερήσιο δελτίο covid, ίσως γιατί στο τελευταίο του δελτίο (10/7/2022) το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ ήταν 64%. Το σύστημα υγείας καταρρέει, προχωράει όμως σε ιδιωτικοποίηση τύπου ΔΕΗ, οι υγειονομικοί που δεν υπακούουν στις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις τίθενται σε διαθεσιμότητα χωρίς το 50% του μισθού τους που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ( ήδη δυο δικαστήρια δικαίωσαν υγειονομικούς), ο δε υπουργός, με την ιδιαίτερη νομική παιδεία, προσβάλει αυτούς και όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες. κ. Μητσοτάκη, όσο δεν απομακρύνετε τον υπουργό σας, σημαίνει πως συμφωνείτε με τα πεπραγμένα του στο υπουργείο και αναλαμβάνετε εσείς τις πολιτικές ευθύνες των πράξεων του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...