Δημοσίως παραδέχεται ότι δε θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας 

Του Αριστερού Ψάλτη

Όταν ο αντίπαλός σου είναι βαριά λαβωμένος, τον αποτελειώνεις. Απλές στρατηγικές κινήσεις.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Τσίπρας θα πράξει το παραπάνω, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, τι έκανε;

Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, συντάχθηκε με τη γραμμή Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής μόνο για την παρακολούθησή του και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Μητσοτάκη για το ξεκάρφωμα, απειλώντας τον να μην τολμήσει να μπλέξει και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική που θα ζητήσει.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη

Την πρόταση εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Μύδροι κατά Μητσοτάκη

Άραγε, γιατί τρέπεται σε άτακτη υποχώρηση ο Αλέξης; Τι φοβάται; Μήπως τελικά δεν ήταν τόσο καθαρή, όπως υποστηρίζει, η ΕΥΠ της πρώτης φορά Αριστεράς; O χρόνος θα δείξει.

Έτσι, αντί να δούμε ένα έμπρακτο ανελέητο σφυροκόπημα -πρόταση μομφής πχ. κι ας λένε ορισμένοι ότι θα δώσει στην κυβέρνηση ανάσα έξι μηνών- του Τσίπρα κατά του Μητσοτάκη, θα δούμε ζωντανά ακόμη μια στημένη κοκορομαχία.

Αμ δεν ξαναγίνεσαι έτσι πρωθυπουργός, Αλέξη μου.

Διότι όλοι κατόπιν του δώρου αυτοϋπονόμευσης στον Μητσοτάκη, θα καταλάβουν… ότι το παιδί δε θέλει να ξαναπάει στο Μαξίμου. Κι ότι εν μέσω γεωπολιτικού χάους και αναμενόμενης φτώχιας, κανείς δεν τολμάει να βγάλει το φίδι από την τρύπα, πέραν του Κυριάκου. 

Και κάπου εκεί ενδέχεται να ξαναπροτιμήσουν  το… μη χείρον βέλτιστον για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη και πεινάσουν, με τον Μητσοτάκη να εγκαθιδρύει επιτέλους το καθεστώς του.   

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Μπορεί ο Τσίπρας να αντέξει άλλη μια ήττα;

Έγκυρες πηγές του Antinews αναφέρουν, πως μπορεί.

Κι ότι αυτός είναι ο στόχος του. Να χάσει δηλαδή ηθελημένα, καθώς φοβάται ότι το χάος που θα κληθεί να συμμαζέψει αυτή τη φορά θα τον εξαϋλώσει, με στόχο να εξαφανίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση βγάζοντας δικούς του βουλευτές, ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα αμφισβήτησης και να γίνει πρωθυπουργός όταν η… θάλασσα θα είναι γιαούρτι.

Ενδιαφέρουσα και συνάμα ριψοκίνδυνη στρατηγική, αν ισχύουν οι πληροφορίες μας.

Πάντως, θα προτείναμε στον… σύντροφο να ακολουθήσει την πεπατημένη, ήτοι… όταν μας δίνεται η ευκαιρία να κυβερνήσουμε κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε.

Είναι η ασφαλέστερη οδός. Κάτι ήξεραν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, που την ακολουθούσαν κατά κόρον.

Άλλωστε, κι εσύ Αλέξη, δεν έπραξες ανάλογα επί Σαμαρά; 

Την πεπατημένη λοιπόν Αλέξη, την πεπατημένη…

Γιατί πολύ φοβούμαστε, ότι αν ξαναχάσεις, αντί να ανακαταλάβεις τη βολική θέση της αντιπολίτευσης, θα ανακηρυχθείς σε μέγα ευεργέτη του Κυριάκου και τα συντρόφια σου θα σε… φάνε νύχτα, ασχέτως αν τους έχεις πετάξει έξω από τη Βουλή.

Μα τίποτα δεν ξέρει από την ιστορία της Αριστεράς, αυτό το παιδί;

Έλεος!!!        

ΥΓ. Εκεί στη ΝΔ, όλα κάλα; Μόνο ο Παυλόπουλος έχει λαλιά;  

  1. Η σοβιετία έπεσε, ο Τσίπρας όμως εφάρμοσε απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ, 1949 στις Πρέσπες, δίνοντας σε σλαβοβούλγαρους το όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα του Μακεδόνα. Η κεντρική επιτροπή του ΚΚΣΕ δεν υπάρχει πλέον, ο Στάλιν έχει πεθάνει, αυτοί σε ποιον χρωστάγανε, γιατί έδωσαν εθνικά δικαιώματα σε αυτούς που δεν όφειλαν; Γνώριζε πως θα γινόταν χαμός στη Μακεδονία και τη χώρα, όμως το έκανε, γιατί ; ΥΓ. Στο 3ο έκτακτο συνέδριο του ΚΚΕ υιοθέτησαν το σύνθημα « ενιαία Μακεδονία και Θράκη» , ενώ το ΚΚΕ ήταν τότε ένα αδύναμο κόμμα με 1500 μέλη, έτσι τους είπαν τότε Όμως, το Δεκέμβρη του 44 το πανίσχυρο ΚΚΕ , υπογράφει τις συμφωνίες Λιβάνου και Γκαζέρτας παραχωρώντας την εξουσία σε αντιπάλους. Το 44 κάνουν στροφή και αναμετρώνται με τους Εγγλέζους στα Δεκεμβριανά, γιατί ; Ίδια ιστορία με τη συμφωνία της Βάρκιζας και με τον εμφύλιο. Στην 7η ολομέλεια, το 50, ο ίδιος ο Ζαχαριάδης δήλωσε: « Για εμάς, οι αποφάσεις και οι υποδείξεις του Μποσελβίκικου ΚΚ´ είναι νόμος. Ο δε Ιωαννίδης έγραψε για νεύματα σοβιετικών συμβούλων και τηλεγραφήματα Δημητρώφ. Η απορία με τον Τσίπρα παραμένει, κάποιοι μιλάνε για σχέσεις με τους Σκοπιανούς από την εποχή που φυλάσσονταν εκεί τα αρχεία που πήραν στην διάσπαση του ΚΚΕ, εμένα χλωμό μου φαίνεται. Ποιος διέταξε τις Πρέσπες και τον πολιτικό θάνατο του Τσίπρα και κυρίως, γιατί ο ίδιος υλοποίησε την ανιστόρητη και ανθελληνική αυτή απόφαση ;

  2. @Παναγιώτης
    ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
    Από το 1946 μέχρι και το 1990 στα βόρεια σύνορα μας υπήρξε μια ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία με το όνομα “Μακεδονία”. Από το 1948 που ο Τίτο αποστασιοποιήθηκε από την ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ για τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα επέβαλαν σιωπητήριο στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό του προτεκτοράτου. Ήταν βλέπετε η ψυχροπολεμική σκοπιμότητα που καθόριζε την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αργότερα.
    . Τα εκατομμύρια των Ελλήνων μεταναστών κυρίως αλλά και επιχειρηματιών, εποχούμενων κλπ, μόλις το “Ακρόπολις” περνούσε τα σύνορα, αντίκριζαν πινακίδες με το όνομα “Μακεδονία”. Ουδέποτε διατυπώθηκε η παραμικρή ένσταση μέχρι τότε για “οικειοποίηση του ονόματος” και άλλε ιστορίε που θα έλεγε και ο Μπόστ, σύμφωνα με τις κραυγές που από το 1990 και μετά εκστομίζουν οι γνωστοί πατριδέμποροι ανταμα με λαϊκιστές πολιτικάντηδες.
    Όταν το 1971-73 εν μέσω χούντας βρέθηκα φαντάρος στο Κιλκίς, τα συνθήματα που μας υποχρέωναν να φωνάζουμε ήταν, “κάτω ο κομμουνισμός, ζήτω ο στρατός, ζήτω η 21η Απριλίου, ζήτω ο Παπαδόπουλος και άλλα φαιδρα”. Τα αλυτρωτικά άσματα που τραγουδούσαμε υποχρεωτικά περιορίζονταν στο κλασικό “Εχω μια αδελφή την αγαπώ πολύ την λένε Βόρειο Ήπειρο και είναι Ελληνική” Για Μακεδονία μια και αυτή Ελληνική δεν υπήρξε ως σύνθημα ούτε επί χούντας
    ‘Εκτοτε και στα πλαίσια των γεωστρατηγικών ανακατατάξεων, της εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης και κυρίως των επιδιώξεων του προτέκτορα, το προσαρμοσμένο πολιτικό προσωπικό στα σχέδια του, διαμορφώνει στρατηγικές ή ακόμη και “ρισκάρει” όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπηρετήσει και εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

    Από την εποχή του μπαμπά Μητσοτάκη το συστημικό πολιτικό προσωπικό έψαχνε την ευκαιρία να λύσει το “Σκοπιανό” με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Μετά από 10 χρόνια ποιός θα θυμάται…..είχε δηλώσει ο αείμνηστος. Δεν πρόλαβε γιατί τον έριξε ο Σαμαράς.
    Και κάποια στιγμή το σχεδόν αδύνατο έγινε δυνατό..
    Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ ο “αριστερος” Τσίπρας , αφού κατάπιε αμάσητη την δήλωσή του, περί διαβολικού Τράμπ, την ξέρασε ως διαβολικά καλό Τραμπ. Μπροστά στις τόσες κυβιστήσεις του “παιδιού μας”, η συγκεκριμένη μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλή φιγούρα του τσάμικου.
    Από την άλλη μέρα, αν όχι από την προηγούμενη, αναλαμβάνει ο μεταλλαγμένος πρώην κομμουνιστής και νυν “Πράττω” Κοτζιάς, να πράξει τα δέοντα.
    Ικανότατος ως επιστήμων και όχι μόνο, στήνει την φάμπρικα αρχίζοντας από την απαραίτητη σύγκρουση με τη Ρωσία για την δημιουργία ανάλογου κλίματος. Τη χώρα που η συμφωνία των Πρεσπών θίγει αφού ο σκοπός ΗΠΑ , ΝΑΤΟ και ΕΕ λιγότερο, είναι να κλείσει το τόξο γεωπολιτικής και οικονομικής απομόνωσης της. Μόνο η Σερβία αντιστέκεται ακόμα για να κλείσει και η τελευταία χαραμάδα αλλά που ξέρεις . Κάποιος πρόθυμος στα καθ’ ημάς κάποια στιγμή ενδέχεται να αναλάβει και αυτή την ‘εργολαβία’
    Η Ν.Δ. πιστή στην σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την ταύτιση με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ ασκόντας ψηφοφηρικλη αντιπολίτευση εκμεταλέυεται πολιτικά και πολιτικάντικα την συμφωνία.
    Και τώρα ως κυβέρνηση ψάχνει το ταϊμινγκ για να ψηφίσει όσα έχει συμφωνήσει με τους “ανώνυμους” γειτονες και έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας.

  3. Αρε πληρωστε το ρευμα και αφηστε τα αυτα. Και που την ειπαν β μακ τι αλλαξε; Παμε και φτιαχνουμε τα δοντια τσαμπα.Αλλα πολλοι απο σας φοβαστε μηπως ερθουν οι σκοπιανοι και μας νικησουν στον πολεμο.

  4. Και εμας τι μας νοιαζει ρε φιλε αν θελει ο τσιπρας,υπαρχουν κι αλλα κομματα. Αρκει να φυγουν οι αλητες.

  5. Φίλε Γιάννη Κ.
    Ακόμη δεν κατάλαβα τα κίνητρα του Τσίπρα, όσο και αν είμαι πρόθυμος να το κάνω. Ο Τίτο και η χούντα δεν προσδιόρισαν το μακεδονικό, αντίθετα αυτό το θέμα δουλεύτηκε από τα κομματικά όργανα του ΚΚΕ και υλοποιήθηκε πολύ αργότερα από τον Τσίπρα. Αν γνωρίζεις, εξήγησε τη στάση Τσίπρα, την στιγμή μάλιστα που έλειψε ο παγκόσμιος κομμουνισμός. Όσο για το τρένο «Ακρόπολις», άφησε το για τα τραγούδια του Καζαντζίδη. ΥΓ. Πως βαφτίσαμε μακεδονικά μια βουλγαρική διάλεκτο με το Κυριλλικό αλφάβητο, με τον Κύριλλο να έχει ζήσει πάνω από μια χιλιετία από την ακμή του Βασιλειου της Μακεδονίας( Βούλγαρος συνεννοείται μια χαρά με Μακεδόνες των Σκοπίων, μιλώντας στη γλώσσα του ο καθένας).

  6. Ότι δηλαδη ο Τσίπρας θέλει να χάσει τις εκλογές,οπότε αυτές γίνουν, και να μην έχει λόγο στη διανομή της πίτας του ταμείου ανάκαμψης ε; Ότι δηλαδή αν καταθέσει πρόταση μομφής θα επιταχύνει τις εξελίξεις και την πορεία προς τις κάλπες και δε θα ανατρέψει την ,κατά πολλούς, αποστείρωση των στελεχών της ΝΔ.
    Για να σοβαρολογουμε, ο Τσιπρας απλά συντάσσεται με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ρίξει/ενισχύσει τις γέφυρες μαζι του και παράλληλα να μειώσει τις πιθανότητες για μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία του με τη ΝΔ. Πολύ απλά γιατί δεν περιμένει , να ανατραπεί η κυβέρνηση ,τουλάχιστον από τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε για το θεμάτων υποκλοπών.Και κυβέρνηση να γίνει θέλει και πρωθυπουργός ο ίδιος. Απλά δεν είναι χαζός να …κοπαναει το κεφάλι του στον τοίχο νομίζοντας ότι θα τον ρίξει

  7. Ο αρθρογράφος θεωρεί πως Μητσοτάκης μπορεί να σωθεί.
    Ξεκινά από άτοπο και όπως μας λένε τα μαθηματικά καταλήγει σε άτοπο.
    Ποιο κέρδος θα αποκομίσει ο Τσίπρας με μια πρόταση μομφής πριν αποκαλυφθούν οι παρακολουθήσεις των 7-8 προσώπων που έγραψε η Καθημερινή?
    Είναι το ίδιο να κάνεις μια πρόταση μομφής τέλη Αυγούστου με την “επισυνδενση ” στον Ανδρουλάκη και έναν δημοσιογράφο και το ίδιο με την αποκάλυψη παρακολούθησης προσώπων εντός της ΝΔ και μάλιστα όταν θα έχουν τελειώσει τα μπάνια του λαού?

    Η άποψη μου είναι πως αν ο Τσίπρας όντως δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση στο άμεσο διάστημα ( για λόγους που έχουν λογική καθώς πλέον ο αντίπαλος δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά το σύστημα που ψάχνει ήδη τον διάδοχο και θέλει να κερδίσει χρόνο δια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τεχνοκράτη πρωθυπουργό) τότε θα κάψει την Παρασκευή την πρόταση μομφής.

    Η μόνη περίπτωση να καταφέρει να κυβερνήσει ξανά είναι να καταρρεύσει με ορμή εκ των έσω η κυβερνητική παράταξη και όχι να της δωθεί η ευκαιρία να αλλάξει απλώς πιλότο όπως έγινε και με τον Παπανδρέου.

  8. Μπράβο ομολογημένη αγωνία για το αν θα γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Και οδηγίες μη χάσει την ευκαιρία. Μπράβο. Όπως και ο Αντώναρος και ο φίλος του ο Πάκης.

  9. Τελικά κανείς δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός στη χώρα εκτός απο τον κούλη.

    Απο την υπόθεση αυτή το μόνο συμπέρασμα που θα παγιωθεί στο τέλος είναι ότι ο σύντροφος ανδρουλάτσις είναι πολλά λίγος για αρχηγός και ηγέτης μιας παράταξης.
    Με κλαψουρισματα δεν γίνεσαι ηγέτης.
    Θα ήταν ο παπανδρέου,ο κανονικός, στη θέση του και δεν θα πήγαινε την άλλη μέρα το πρωί στην ΕΥΠ να ζητήσει απο τον διοικητή της εξηγήσεις για την παρακολούθηση?
    Ο ανδρουλάτσις τι φοβάται? Οι κρίσεις φτιάχνουν αρχηγούς ή καταστρέφουν.

    Οι πρωθυπουργοί στη χώρα μας ποτέ δεν έπεσαν λόγω υποκλοπών. ανδρέας, μητσοτάκης, καραμανλής β, αλέκσις…
    Ο ανδρουλάτσις κλαίει γιατί τα άλλα παιδάκια θα μιλήσουν πρώτα μεταξύ τους και αυτός θα λείπει…Το ήξερε όμως αυτό όταν ήθελε και την πίτα των βρυξελών και το αρχηγηλίκι. Μια χαψιά θα τους κάνει ο αδίστακτος αλέκσις , αντί να τον φάνε αυτοί.
    Οπότε το δίλημμα θα είναι κούλης-αλέκσις για πρωθυπουργοί και οι υπόλοιποι θα κλαίνε επειδή δεν θέλουν να είναι πρωθυπουργοί αλλά δεν θέλουν ούτε τον μητσοτάκη ούτε τον τσίπρα.

    Παιδάκια, πρωθυπουργό διαλέγουμε στις εκλογές, δεν παίζουμε τσιγκολελέτα…Και μέχρι να επιλέξουμε πρωθυπουργό θα ψηφίζουμε….Ούτε η πρωτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι.

    Απο την άλλη έχουμε και τον ερδογάνη που μερικοί εγχώριοι υπερμπατριώτες έχουν αναγάγει σε κουλοφάγο και προσεύχονται νύχτα μέρα, αν δεν τον βοηθούν κιόλας, στις βλακείες του που όμως τελικά θα καταφέρουν να αναγάγουν τις πολλές επιλογές πρωθυπουργού στην εξής μία. Κούλης
    Ακόμη και όσοι δεν τον θέλουν και παλεύουν να τον ρίξουν, θεμιτό στις δημοκρατίες γιαυτό υπάρχουν εκλογές, πρέπει να παρουσιάσουν τον νέο πρωθυπουργό ή να παρουσιαστεί ο ίδιος…Βλέπετε κανέναν στον ορίζοντα?Ακούγονται αλόγατα που μας φέρνουν τον ιππότη σωτήρα?
    Μέχρι τώρα κάτι καρναβάλια εμφανίζονται ως σωτήρες.

  10. Θέλει δεν θέλει, η ουσία είναι ότι δεν μπορεί. Οπως ακόμη περισσότερο δεν μπορεί η “λαική δεξιά”
    Το μόνο ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το μετά από την ήττα, ιδιαίτερα αφού θα βγει την επομένη με μικρότερο ποσοστό από το 2019. Αυτό θα σηματοδοτησει το αδιέξοδο και μια και στη πολιτική αυτά δεν κρατάνε πολύ, η επόμενη μέρα θα έχει ενδιαφέρον.

  11. @Παναγιώτης
    O Τσίπρας και οι συν αυτώ αφού ξεμπέρδεψαν εσωκομματικά μετά την κολοτούμπα του δημοψηφίσματος προκειμένου να μείνουν στις καρέκλες απερίσπαστοί έγιναν αμερικανοτσολιδέστεροι των αμερικανοτσοιάδων και ανέλαβαν την λάντζα του Σκοπιανού.
    Επί πλέον ετοίμασαν την επέκταση των Αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα και τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο και Σκύρο για να έρθει ο Μητσοτάκης να υπογράψει την 5ετή συμφωνία.

    Ο Τσίπρας με το ΚΚΕ έχει τόση σχέση, όση και ο Υπουργός Θεοδωρικάκος που αμφότεροι πέρασαν για ένα διάστημα από την ΚΝΕ. Δηλαδή καμία εδώ και 31 χρόνια.

    Η λύση του Σκοπιανού είναι από το 1991 ο μακροπρόθεσμος σκοπός των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. προκειμένου να γίνει στρατιωτική και οικονομική περίκλυση της Ρωσίας. Ξεκίνησε με το Κόσσοβο, συνέχισε με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία πλέον, και μένει μόνο η Σερβία.
    Εξάλλου η υπόθεση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα σε εξέλιξη επεισόδιο στη γεωστρατηγική και οικονομική σφαίρα.

    Ο Μπαμπάς Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά. Ίσως ηταν νωρίς τότε
    .
    Όσο για τη Μακεδονία του Βαρδάρη, τι δεν καταλαβαίνεις φίλε μου Παναγιώτη;
    Ο Τίτο το 1945 ονόμασε την περιοχή ως Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Από το 1948 που τα έσπασε με την ΕΣΣΔ ο Τίτο και άρχισε η προσέγγιση με δάνeια και άλλα, άκουσες ποτέ εδώ στην Ελλάδα γιά 43 χρόνια μέχρι το 1991να διαμαρτύρεται κανείς για την οικειοποίηση του ονόματος;
    Και το ευτράπελο του πράγματος.
    Το Ακρόπολις μόλις πέρναγε τα σύνορα της Ελληνικής Μακεδονίας, έμπαινα στην Ο.Γ.Δ. της Μακεδονίας και μάλιστα άλλαζε μηχανή γιατί οι Γιουγκοσλάβοι είχαν από τότε ηλεκτρικά τρένα. Δηλαδή από τη μία Μακεδονία στην άλλη Μακεδονία.
    Κανένας Μακεδονομάχος δεν ακούστηκε μέχρι το 1991. Όλοι πιστοί στην “σωστή πλευρα της ιστορίας” όπως την επέβαλλαν οι προτέκτορες.
    Μη πειράζετε τον Τίτο ήταν η εντολή προς τις υπάκουες μαριονέτες.
    Επειδή είμαι παλιός να σου θυμίσω την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Καραμανλής το 1963 όταν επιστρατεύτηκαν για την ασφάλαια της επίσκεψης ακόμα και οι παρακρατικοί Γκοτζαμάνηδες στη Θασσαλονίκη που ύστερα από λίγους μήνες δολοφόνησαν τον Λαμπράκη.

    Τον Μητσοτάκη διευκόλυνε ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς επειδή θα αναγκαζόταν να το κάνει ο ίδιος. ‘Απλά το παραξήλωσε στο πατριδιλίκι για ψηφοθηρικούς λόγους και τώρα έρχεται αντιμέτωπος με την υποκρισία του.

    ;

  12. ο κουλης ειναι αχρηστος ο αλεξης δεν θελει ο ανδρουλακης και ο βαρουφακης ειναι της λεσχης κκε ουτε με σφαιρες. αρα μονο κασιδιαρης

  13. Η δευτερη φορα θα ειναι αλλιως. Την πρωτη φορα πηραμε την κυβερνηση. Τωρα θα παρουμε και τον κρατικο μηχανισμο που ηταν και ειναι με τους ιδιοκτητες της Ελλαδας.

  14. Να παραδεχθείτε βεβαίως ως πηγή ενημέρωσης πως έχετε τους δικούς σας
    λόγους να ρίχνετε βολές εναντίον Τσίπρα.
    Ο λαός θα δώσει την απάντηση και μέχρι τότε υπομονή.
    Ο τίτλος πρωθυπουργός στις εποχές που διαβαίνουμε μάλλον δεν κοστίζει
    κάτι το ιδιαίτερο.
    Θαρρώ ότι προέχει η ποιότητα ζωής των πολιτών και που βρίσκεται σήμερα
    η χώρα από πολλές παραμέτρους ενημέρωσης.
    Χρέος, οικονομία, ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική, αντοχές των πολιτών, ποιότητα ζωής, παιδεία, υγεία.
    Λίγο έξω από τα αστικά κέντρα δώσατε εικόνα πως βιώνει ο πολίτης?
    Δώσατε εικόνα πως βγαίνει και αν βγαίνει μεροκάματο?
    Το βαθύ σκοτάδι κάποια στιγμή τελειώνει, τα ύστερα θα φέρουν πόνο
    που η διάρκειά του θα παραμένει παρατεταμένη για επόμενα χρόνια.
    Οι ευθύνες που επιφορτίζονται σε επόμενες γενιές δεν παραγράφονται,
    καθιστούν τη χώρα αδύναμη, ανίσχυρη , εξαρτώμενη.
    Με πόνο ψυχής αυτό δεν απασχολεί τα ΜΜΕ, μας επιβάλλατε να ζούμε
    εφήμερα χωρίς σκέψεις, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς όραμα.
    Θα περίμενα περισσότερα από την δική σας πηγή ενημέρωσης.

  15. Σωστό, εκεί να μείνει ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να νιώσει και ο τελευταίος ΕΛΛΗΝΑΣ και εδώ και στα πέρατα των απανταχού ΕΛΛΗΝΩΝ, τι εστί ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και τι εστί ΔΕΞΙΑ. Ξεχνάει ο ΛΑΟΣ, θα πληρώσει ο ΛΑΟΣ.

  16. Αν ήμουν ο Αλέξης, θα γελούσα απο μέσα μου . Να φοβηθώ τί και ποιους; Εδώ το 15 δεν φοβήθηκα τώρα θα φοβηθώ ; και γιατί; Το πασόκ στην ουσία είναι νεκρό, η ΝΔ στην ουσία έκανε αυτοχειρία – οι υπόλοιποι του μέρα 25 γνωρίζουν ,ότι χωρίς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός .Επιπρόσθετα οι συγκυρίες διεθνείς και γηγενείς συν και η απόδειξη οτι και η Δεξιά -αν μπορεί κανείς να το αντιληφθεί και έτσι – εμφάνισε επι του νυν το απεχθές πρόσωπό της Στο ότι είναι η ανοικτή πύλη της κολάσεως που έρχεται Και η οποία κόλαση έχει όνομα και επώνυμο -Κυριάκος Μιτσοτάκης . Επιπλέον θα ήμουν τόσο χαλαρός γιατί; Διότι ο άλλος έκανε τα πάντα να φανεί ολίγιστος στην καλύτερη περίπτωση που επιβεβαίωσε την ρήση τι σημαίνει Δεξιά . Στα πάντα ….Και συνεπώς δεν θα χρειαζόταν να επέμβω διότι με επιβεβαίωσε ο νυν ως αντιπολίτευση .Θα έσωζα τον Μιτσοτάκη; Ενω ο ίδιος διασέρνει τον εαυτό του και τον τόπο σε πρωτοφανείς καταστροφές οπότε δεν θέλει να σωθεί…. .

    Πέρα απο την αστειότητα ο Τσίπρας είτε θέλουμε να το δεχθούμε είτε όχι απεδείχθη το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να διαδραματήσει ουσιαστικό ρόλο Και στην διάσωση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου Και στην διεθνή σκηνή .Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ευρωπαίοι σοσιαλιστές και αριστεροί τον έχουν καλέσει σε αντίθεση με τον Ανδρουλάκη Δεν είναι τυχαίο που συντριπτικό ποσοστό του τόπου ενδόμυχα ή μη θέλουν τον Τσίπρα επικεφαλής μιας προοδευτικής κυβέρνησης –

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...