Σε πλήρη εξέλιξη η ανεμπόδιστη μετατροπή της χώρας σε αμερικανικό προτεκτοράτο και φέουδο του Μητσοτάκη. Σαμαράς-Καραμανλής ακούνε;

Του Αδέξιου Δεξιού

Δε θέλει πλέον ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς προς τα που οδεύει η χώρα.

Αρκεί μια απλή ανάγνωση της τρέχουσας ειδησεογραφίας, για να… αποχαιρετήσει την Ελλάδα που χάνει.

Μια Ελλάδα την οποία ο Μητσοτάκης  ανεμπόδιστα μετατρέπει σε αμερικανικό προτεκτοράτο και φέουδό του.

Μας ξεγέλασε προς στιγμήν, με το κακοστημένο τάχα πατριωτικό σόου στο κογκρέσο, αλλά η αλήθεια δεν άργησε να φανεί.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του Ιωαννίδη, βαυκαλιζόμενος κι αυτός ότι οι Αμερικανοί θα κάνουν πράξη τις υποσχετικές που έχουν δώσει.

Να δούμε τι θα κάνει ο Κυριάκος, αν ο Ερντογάν «τρυπήσει» στα 6 μίλια με το νέο γεωτρύπανο που ερίξε στη… γαλάζια πατρίδα. Εκεί κατά Κρήτη μεριά για να νομιμοποιήσει το έωλο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό  μνημόνιο, όπως λένε κακές γλώσσες.

Άραγε θα δώσει εντολή να το βουλιάξουν;

Προφανώς και όχι. Διότι θα παρέμβουν οι Αμερικανοί, και θα του πουν, όπως είχαν πει και στον πολιτικό  συνδαιτυμόνα του Σημίτη, να τα βρει με τους Τούρκους.

Και κατόπιν των νέων ευχαριστιών στους «συμμάχους» που πάλι μας «έσωσαν», η πατρίδα θα βρεθεί ένα βήμα πριν από τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Κι ο Κυριάκος, «επαξίως», από Μητσοτάκης θα μετονομαστεί σε Ιωαννίδης.

Ακόμη όμως κι αν οι κακές γλώσσες αποδειχτούν αναξιόπιστες, η νέα εθνική ταπείνωση πλησιάζει.

Με τον Ερντογάν να ανακηρύσσεται σε επίσημο χωροφύλακα της ευρύτερης περιοχής (η συμφωνία με Ρωσία – Ουκρανία για τα σιτηρά δείχνει τον δρόμο), και τον Μητσοτάκη σε υποτακτικό παρία των Αμερικανών.

Και πώς λέτε ότι θα διαχειριστεί την προδοσία για να μην τον κατασπαράξει ο λαός;

Μα το βλέπετε εδώ και τρία χρόνια.    

Μέσω της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του.   

Με πολιορκητικούς κριούς τα… πετσωμένα ΜΜΕ, των στρατό μετακλητών και τους καλά χορτασμένους νταβατζήδες.

Όπου όλοι μαζί, κάνουν τη νύχτα μέρα, ώστε να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν τον δύσμοιρο λαό, χειραγωγώντας τον για να μην ξεσηκωθεί.

Όμως, επειδή η φτώχεια και η αδικία, έχουν αρχίσει να χαλάνε τα νοσηρά σχέδια του Μητσοτάκη, με μερίδα πολιτών να αρχίζει να ξεσηκώνεται, τι κάνει;

Ό, τι κι ο πατέρας του  (Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε στα ΜΑΤ: «Το κράτος είστε εσείς»). Βγάζει στο δρόμο τα ΜΑΤ και σπάνε στο ξύλο τους διαμαρτυρόμενους (ΕΔΕ και μετακίνηση αστυνομικών ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. – Σάλος από τις εικόνες βίας στη χθεσινή πορεία).

Πρόκειται για μια μικρή γεύση από αυτά που θα ακολουθήσουν τον… μαύρο χειμώνα που έρχεται, όταν ο λαός λόγω γεωπολιτικού χάους και κυβερνητικής αναλγησίας ένεκα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των νταβατζήδων που λέγαμε, δε θα μπορεί να φάει, να πλυθεί και να ζεσταθεί.

Φαίνεται εντούτοις ότι ο Κυριάκος είναι ιδιαιτέρως στριμωγμένος και αποφάσισε να αντιγράψει όλη την αυταρχική μεθοδολογία του πατέρα του για να αμυνθεί. Σύροντας εκ νέου τη χώρα στις σκοτεινές ατραπούς που χάραξε ο Μαυρίκης γνωστός κι ως «εθνικός κοριός». Ο διοικητής της ΕΥΠ το είπε εμμέσως, έπειτα από τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες τόσο του Ν. Ανδρουλάκη όσο και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη περί παράνομων παρακολουθήσεων των κινητών τους τηλεφώνων, όχι εμείς («Βόμβα» από την ΕΥΠ: Με αίτημα από ξένες υπηρεσίες η παρακολούθηση του κινητού του Κουκάκη). Πάντως, ένα παλιό κομάντο του μητσοτακισμού της εποχής Γρυλλάκη (όσο κι αν ακούγεται παράδοξο τότε υπήρχαν πραγματικοί άριστοι στην αγία οικογένεια), που είχε βάλει πλάτη για να σώσει τον παππού (έτσι λένε οι παλιοί της οικογένειας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), και θα μπορούσε να πράξει το ίδιο και σήμερα, έχει απομακρυνθεί καθώς οι… μανατζαρέοι του Κυριάκου τον θεωρούν τοξικό. Καλά ξεμπερδέματα…               

Ωστόσο, αποτελεί ντροπή για το λοιπό πολιτικό προσωπικό της χώρας, το κλείσιμο των ματιών μπροστά στα αίσχη του Μητσοτάκη, επειδή τρέμει το πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί εξαιτίας του μπάχαλου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε οικονομία και εθνικά.    

Εννοείται ότι αναφερόμαστε στον Τσίπρα (οι υπόλοιποι αρχηγοί δε μπορούν να κάνουν κάτι για ευνόητους λόγους), ο οποίος με τις αντιπολιτευτικές κραυγές, πασχίζει να κρύψει  το… παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο, γιατί αυτή τη φορά απειλείται με πολιτικό θάνατο.

Έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος, στο τέλος να καταστεί πάλι κυρίαρχος ο Μητσοτάκης διότι δε θα τολμάει κανείς άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα. 

Μόνη λύση, για να μην αφανιστεί η Ελλάδα, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, είναι να αφυπνιστούν και να βγουν μπροστά  Σαμαράς και Καραμανλής.

Άραγε ακούνε;

Οι στοχευμένες κατά καιρούς παρεμβάσεις τους, μας κάνουν να πιστεύουμε πως ακούνε πολύ καλά και έχουν αποφασίσει να κινηθούν με συγκεκριμένη στρατηγική για τη σωτηρία της πατρίδας.

Μακάρι να έχουμε δίκιο, διαφορετικά… αντίο Ελλάδα…

  1. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας, κάναμε τη χειρότερη επιλογή για την ψήφο μας, ο άνθρωπος που ψηφίσαμε παλεύει μεταξύ του αυταρχισμού προς τους πολίτες κα της υποτέλειας προς τους ξένους. Φοβικά τα αισθήματα που τον διακατέχουν και ως εκ τούτου, επιθετική και αλαζονική η συμπεριφορά του. Σπέρνει ανέμους, έτσι όμως το έθνος θα θερίσει θύελλες. Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών, δεν υπάρχει πλέον χρεία στρατιωτικού αντιπάλου. Ο Ηγεμόνας και όσοι από τον ξένο παράγοντα τον υποκινούν , είναι έτοιμοι να παραδώσουν αμαχητί την χώρα. Μας δίνουν ως έπαθλο στον εχθρό, ακριβώς για τα γεωπολιτικά παιχνίδια των τρίτων που λένε πως είναι φίλοι μας και στηρίζουν τάχα τον Ηγεμόνα. Στο Ουκρανικό είχαμε αντίστοιχη συμπεριφορά του ξένου παράγοντα, εκεί όμως διέφεραν οι στόχοι του. Καταγράφηκαν ως η εξασθένηση της Ρωσίας μέχρι να. χυθεί το αίμα και του τελευταίου Ουκρανού στρατιώτη. Εδώ θα περιοριστούν στο μισό Αιγαίο και τον πλούτο του, όσο για τους προεδρικούς συνεργάτες, γνωρίζουν το έργο από την εποχή Σημίτη. Θα ευχαριστήσουν τον υπερατλαντικό σύμμαχο.

  2. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η “ιδέα” που να κινητοποιεί. Μιλάμε για πρόσωπα Μητσοτάκη, Σαμαρά Καραμανλή. Ποιες είναι οι ιδέες που εκπροσωπούν και μπορούν να κινητοποιήσουν τους Έλληνες και όχι τους πολιτικούς στρατούς τους? Βλέπουμε τον Μητσοτάκη να έχει το “πιάτο” της Δεξιάς και να τοποθετεί “μεζεδάκια” που παίρνει απο το “πιατό της αριστερας και του ΠΑΣΟΚ και αυτό το λέει πολιτική. Χρειάζεται ένας νέος αέρας από την κατεύθυνση της συντηρητικής ιδεολογίας που να φέρει αυτά που ενισχύουν το “εμεις” και μας κάνουν υπερήφανους. Δεν χρειάζονται “σωτηρες’. Ιδεες και όραμα χρειάζεται.

  3. Είναι ντροπή να παραλληλίζεις τον σημερινό πρωθυπουργό με τον προδότη Ιωαννίδη. Είναι λάθος να νομίζεις ότι ένα γεωτρύπανο αποτελεί νόμιμο στρατιωτικό στόχο.

  4. Δεν γράφονται αλήθειες, δεν γίνεται ενημέρωση.
    Παραπληροφόρηση και ο χρόνος να τρέχει.
    Μα όλα είναι γνωστά και φωνάζουν από την ώρα και με τον τρόπο που
    κατέλαβαν την εξουσία.
    Μήπως έχετε φαντασιώσεις ότι θα παραδώσουν με ευκολία. (Αυταπάτες)
    Σχετικά με το θέμα Σαμαρά πλέον έχει διαχωριστική πορεία από τον Καραμανλή.
    Τουλάχιστον οι μνήμες είναι πολύ πρόσφατες ώστε να μην ξεχνάμε τόσο γρήγορα.
    Σε σχέση τα όσα βλέπουν την ενημέρωση ο Καραμανλής δεν έχει αποφασίσει εάν
    θα συμμετέχει σε ενεργή πολιτική ΝΔ.
    Λοιπόν το θέμα μας πόσο αντέχει η ΝΔ και ποια ΝΔ θα παραδώσει σε επόμενο αρχηγό.
    Πιθανόν στην Ελλάδα μας η Ρωσία να μην έχει την ικανότητα να βάλει το χεράκι της.
    (Σχετικό σχόλιο για εκλογές Ιταλία).
    Τα οχυρά καταλαμβάνονται δεν παραδίδονται.
    Ίδωμεν ποιο τρόπο θα ακολουθήσουμε ως χώρα και ως λαός.
    Αυτό που πονάει πολύ είναι οι εικόνες που τρέχουν στο διαδίκτυο και δείχνουν
    ανθρώπους της αστυνομίας να κτυπάνε διαδηλωτές.
    Αυτό φοβίζει και τρομάζει.
    Διότι η ψυχολογία μερικών ανθρώπων άλλο μήνυμα θέλουν να περάσουν.
    Οι απόμαχοι της ζωής διατηρούμε πολλές αναμνήσεις.
    Απλά μια ερώτηση δεν μας δίδαξε τίποτα η ιστορία.
    Η κάθε πολιτική ιδεολογία έρχεται και παρέρχεται, ημερομηνία λήξεως οπωσδήποτε.
    Ο παράγοντας άνθρωπος δεν μπορεί να καλλιεργεί αισθήματα εξόντωσης ώστε να ικανοποιεί
    ένα σύστημα που κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει.
    Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΤΣΙΠΡΑ του έχετε δώσει τέτοια μαυρίλα και μόνο εσείς ως πηγή
    ενημέρωσης που αδυνατώ να καταλάβω τι περιμένετε να πράξη περισσότερο.
    Ασφαλώς δεν διαθέτει το ύφος και το ήθος του κυβερνητικού επιτελείου.
    Ασφαλώς και η εμφάνισή του θέλει να δώσει άλλη όψη πολιτικής χροιάς.
    Όσο για την πολιτική επιτυχία ως έργο, ας μην παίζουμε, ο κυρίαρχος λαός και σοφός είναι
    και κρίση διαθέτει και επιλογή σωστή έχει όταν θέλει να έχει.
    Η μεγάλη απάτη παγίδα του 2019 απέδωσε καρπούς, τους γευτήκαμε τους βιώσαμε, κάποιοι πληρώσαμε
    για την ιδεολογία μας, η και ακόμη πληρώνουμε.
    Διατηρούμε λοιπόν μικρό καλάθι να περάσουν τα μπάνια του λαού.
    Η ζωή μας έχει διδάξει ότι στην ώρα της η λύση υπαρκτή και δεδομένη.
    Σχετικά με τον όρο συντηρητική ιδεολογία, οι εποχές έχουν αλλάξει τα γεγονότα τρέχουν με ρυθμούς που επιβάλλουν προσαρμογή και διαρκή επαγρύπνηση.

  5. Λένε συνεχώς οι πολιτικάντηδες του δημοκρατικού τόξου οτι η ελλάδα όντας προσδεδεμένη στο άρμα των ηπα είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο δούλος είτε στη σωστή είτε στην λάθος πλευρά της ιστορίας δούλος είναι.

  6. Το πιο γελοίο πράγμα στην Ελλάδα είναι ο ψευδοαντιαμερικανισμός της δεξιάς.
    Νούμερα για δελφινάριο είναι.

  7. Ο αντιδυτισμός σε όλο του το “μεγαλείο”
    Οι ΗΠΑ δεν δίνουν F-35 στη Τουρκία, δεν έχουν δωσει άδεια για εκσυγχρονισμό των F-16, δίνουν στην Ελλάδα αλλά είναι εχθρικές ενώ η Ρωσία με τη συμμαχία της με τη Τουρκία φιλική!
    Η Γερμανία με το πιο σκληρό εμπάργο εναντίον της Τουρκίας παγκοσμίως…..φιλοτουρκική!
    Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…και η Ελληνική “δεξιά” γι αυτό και έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Μαζί με το ΚΚΕ είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη πραγματικότητα. Οι άνθρωποιι ζουν σε ένα // σύμπαν

  8. ..γιατροί και εργολάβοι, κάνουν (Νέα Δημοκρατία Β΄), για “ένταξη” Καραμανλή σε σχέδια Dώρας…

  9. Αν ήθελαν θα μπορούσαν. Τώρα πια είναι αργά και να θέλουν δεν μπορούν.

  10. Νομίζω ο αρθρογράφος είναι λίγο υπερβολικός ….
    Η Ελλάδα έχει ακριβώς τον πρωθυπουργό που της αξίζει . Θέλει την ευρωπαική πορεία άλλα και την υποτέλεια , θέλει να γίνει “ευρωπαίος” και χρησιμοποιείται η λέξη “ελληνάρας” ώς βρισιά και φυσικά , μνημόνια μέχρι να σβύσει ο ήλιος.
    Για να ολοκληρωθεί ο αυταρχισμός προστέθηκε η υγειονομική δικτατορία , τα πειραματικά εμβόλια και οι μάσκες .
    Εσείς σαν σάιτ , απο τη μια κατηγορείτε τον μητσοτάκη και απο την άλλη αναμεταδίδετε τα κρούσματα .
    Μην περιμένετε ελευθερία, δημοκρατία και αυτοδιάθεση ώντας στο ευρωπαικό όχημα.
    Θα συνεχίζουν να γεννιούνται λιγότεροι έλληνες και να πεθαίνουν περισσότεροι απο φυσικά γηρατειά αλλά και νέοι απο ξεφνικίτιδες και ο κούλης θα συνεχίσει να εξισλαμίζει τη χώρα για να έχει νέους υπήκοους .

  11. @ George N

    Μήν δίνεις σημασία.Είναι κωμικός ο δεξιός ψευδοαντιαμερικανισμός.Και τον ονομάζω ψευδο επειδή αυτοί που τον διακινούν φοβούνται και τον ίσκιο τους και ποτέ δεν θα έκαναν κάτι που θα δυσαρεστούσε τις ΗΠΑ.Ούτε την Ευρωπαική Ένωση φυσικά από την οποία ο Καραμανλής έκρυβε τα ελλείμματα και όταν ήλθε η ώρα να φανερωθούν απλώς έφυγε.
    Κατά τα άλλα δεξιά υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα και είναι η ΝΔ βέβαια.Δεν είναι κανένας άλλος.Εκείνοι που θέλουν κάτι άλλο δεν έχουν καταλάβει ούτε σε ποιά χώρα βρίσκονται ούτε ποιές είναι οι μικρές δυνατότητές της.Θορυβούν χωρίς αποτέλεσμα.
    Η ιστορία αυτή κρατά μισό αιώνα,48 χρόνια για την ακρίβεια όσο όλη η μεταπολίτευση.
    Πάντα όταν είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ εμφανίζεται ένα ή περισσότερα κόμματα γκρινιάρηδων που ισχυρίζονται ότι είναι η “πραγματική” δεξιά ενώ είναι φούμαρα και το οποίο εξεφανίζεται αργότερα.
    Και όταν κυβερνούσαν οι Καραμανλής και Σαμαράς υπήρχαν αντίστοιχα κόμματα.Επί Καραμανλή ο ΛΑΟΣ και επί Σαμαρά η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ.

  12. Πραγματικά αδυνατω να πιστέψω πως τόσοι πολλοί άνθρωποι , εξαπατήθηκαν για τόσο πολύ. Δεν είναι δυνατόν να προκαλεί έκπληξη η νέα πραγματικότητα που τοποθετει την χώρα μας , στο σημείο εκείνο που οι ίδιοι έχουμε φέρει , πιστεύοντας ότι είμαστε κάτι διαφορετικό , κάτι πνευματικά και δημιουργικά ανώτερο σε σχέση με τους άλλους λαούς. Αυτό θα πληρώσουμε και κατά την γνώμη μου καλύτερα να μην βγάλουμε Κιχ. Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε.

  13. Ο κύριος Καραμανλής, όπως και ο κύριος Σαμαράς έχουν ήδη δώσει όσα μπορούσαν να προσφέρουν και ότι προσέφεραν (το τελευταίο να το κρίνουν οι ιστορικοί) Το ζήτημα είναι ότι, περιμένουμε σωτήρες και φωστήρες. Την στιγμή που εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να αναρωτηθούμε , τι είδους εκλογικό σώμα έχουμε πως εκείνο σκέφτεται και πως θα αντιδράσει. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός γιατί οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δεν αντιδρούν όπως πρέπει .Στο να αποσύρουν τους βουλευτές τους, να αποδυναμώσουν τον νύν και δη να κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς την νυν κυβέρνηση; Μήπως και οι ίδιοι βουλευτές οι οποίοι, πρόσκεινται στους πρώην αρχηγούς δεν θέλουν να το πράξουν; Εκτός και αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ όπως και οι υπόλοιποι, δεν έχουν πλέον αξία -και τους είναι αδιάφοροι ή δεν υπάρχουν πολλοί για να στηρίξουν. Κανείς τους αυτή την φορά, δεν θα τους κατηγορούσε για προδοσία .Η χώρα κινδυνεύει Και έχει ευτελιστεί σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και οι γκάφες του Αλέξη ,είναι τίποτε μπροστά σε εκείνα που έγιναν την τελευταία διετία με οικτρά αποκορυφώματα .Και ο Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν φτάσει -και δικαίως- να είναι κύριοι στην συνείδηση των πολλών (που αυτήν την φορά είναι πολλοί μα πάρα πολλοί)
    Σημείωση
    Την προηγούμενη φορά ανάρτησα μια όχι και τόσο ευμενή άποψη για τον κύριοι Σαμαρά ..Την οποία και διορθώνω σε αυτήν, ζητώντας παράλληλα ειλικρινή συγνώμη και σε εκείνον και σε όλους όσους τον στηρίζουν.Ο πρώην υπουργός ΥΠΕΞ και πρωθυπουργός εξαναγκάστηκε απο την τότε κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια .Έπρεπε να ακολουθήσει τις ανάλογες επιταγές του ΄τότε πρωθυπουργού Μητσοτάκη .Δυστυχώς την ίδια κατάληξη θα έχει και ο νυν υπεξ Δένδιας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...