Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Η Ελλάδα διαβρώνει σκόπιμα τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης

Η Ελλάδα έχει διαβρώσει σκόπιμα τους όρους και τις προϋποθέσεις της Συνθήκης της Λωζάνης πρόσφατα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την 99η επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως “οι όροι και οι προϋποθέσεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ιδίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έχουν πρόσφατα διαβρωθεί σκόπιμα από την Ελλάδα”.

“Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, η οποία είναι ασύμβατη με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας και την πίστη στη συνθήκη”, πρόσθεσε.

“Η Τουρκική Δημοκρατία εδραιώνει την ενεργό θέση της σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, καθώς κάνει σταθερό βήμα προς το 2023, την 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι… Πρέσπες κερνούν, ο Μίτσκοσκι πίνει!

Η Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε βασίστηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αντίθετα, σερβιρίστηκε ως ευκαιριακή, δηλαδή σαν το είδος της συμφωνίας...

Τεχνοκρατικός φασισμός

Και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν μπορεί! Συνέβη μέσα στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Όταν η κυβέρνηση της...

Ο Κασσελάκης έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα της Κουμουνδούρου

Στον αστερισμό της μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα μπήκε από χθες το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο...

Στο ίδιο (;) έργο θεατές…

Αυτά που ζούμε από χθες με Κασσελάκη και Τσίπρα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε ξαναζήσει πριν από...