Μόνο αυτός μπορεί…

Ουδείς δύναται να προδικάσει, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της διελκυστίνδας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η μόνη  προσέγγιση που μπορεί να κάνει ένας ψύχραιμος αναλυτής, είναι ότι βιώνουμε μια ιδιότυπη νέα Γιάλτα, όπου οι δυο μεγάλοι παίχτες πασχίζουν να ξαναγίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, εξοβελίζοντας τους αντιπάλους (βλέπε Κίνα).

Με τις ΗΠΑ να χειραγωγούν ολοκληρωτικά την Ευρώπη και τη Ρωσία να προσπαθεί να καταστεί ηγήτωρ της Ευρασίας.

Δεν είναι πολυπολικό το παιχνίδι, όπως υποστηρίζουν οι αναλυταράδες.

Είναι καθαρά διπολικό.

Απλώς, μένει να φανεί, ποιος θα κυριαρχήσει.

Κι εδώ, μπαίνει σφήνα η Ελλάδα.

Λόγω της γεωστρατηγικής της υπεροχής.

Την οποία έχει απολέσει, ένεκα του εθνομηδενισμού, τόσο του Τσίπρα όσο και του Μητσοτάκη.         

Οι οποίοι… στημένοι στα τέσσερα εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές των ΗΠΑ υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της εξουσίας τους.

Πράξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια των κεκτημένων από την επανάσταση του ’21 κι έπειτα.

Άραγε, υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη, να μπει ανάχωμα στην προδοσία;

Κατά την άποψη μας, ναι.

Και ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς.

Δύναμη που απέδειξε την αξία της στα δύσκολα.

Δύναμη που λοιδορήθηκε επειδή κλήθηκε να συμμαζέψει τα σπασμένα της σάπιας μεταπολίτευσης.

Δύναμη που υπολόγιζε τρεμάμενος ο Ερντογάν, γνωρίζοντας τις συνέπειες.

Δύναμη που κράτησε την Ελλάδα όρθια, αλλά πολεμήθηκε μέχρις εσχάτων από τους νταβατζήδες που καταδυναστεύουν την Ελλάδα.

Δεν ξέρουμε αν έχει τη διάθεση να σώσει την πατρίδα.

Οι μαχαιριές που έχει δεχτεί, ενδεχομένως να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.

Το μόνο που ξέρουμε είναι, ότι μόνο αυτός μπορεί.

Ο θεός να τον φωτίσει… 

Antinews

  1. Κανένας δεν περίμενε πως θα μπορούσε ένας πολιτικός νήπιος, να έκανε τόσο μεγάλο κακό στους Έλληνες και στη χώρα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η τριετία του ήταν χειρότερη και από τη ολόκληρη τη δεκαετία των μνημονίων, η Ελλάδα επανήλθε στην ευημερία της δεκαετίας του 1950, χωρίς όμως το όραμα και προϋποθέσεις ανάπτυξης εκείνης της εποχής. Η δε σημερινή οικονομία είναι αυξανόμενης ύφεσης, πληθωρισμού και πείνας, ενεργειακής και διατροφικής. Όσο για την άμυνα, αυτός και οι συμβουλάτορες του ΕΛΙΑΜΕΠ έφεραν τα άνω κάτω, η Τουρκία παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο, ενώ ο πρόεδρος της, ταΐζει μπακλαβά το δικό μας στο Βόσπορο, απλά για να προσβάλει άσχημα σε λίγες μέρες, αυτόν και το έθνος των Ελλήνων στο πρόσωπο του. Άθλια πολιτική φιγούρα, εμπαθής όμως απέναντι στους Έλληνες. Οι καθαρίστριες, οι 60+ με τα πρόστιμα εμβολιασμού και οι υγειονομικοί, το γνωρίζουν πολύ καλά.

  2. θα του κάνει και αυτού παρέα ο μητσοτάκης θα γεμίσει με “επίτιμους” η νεα δημοκρατία ένας παλιός νεοδημοκράτης

  3. Οι καιροι ου μενετοι
    Υπεράνω ολων η Πατρϊς

    Δώστε του την δυναμη ενος Έθνους δια να σώσει την πατρίδα
    ο Ελλην Τσωρτσιλ (Αντωνης Σαμαρας)

    ΥΓ Eπιτελους ειδατε το φως το αληθινό εκει στο antinews διοτι
    οταν προβλεπαμε
    οτι ο Ελλην Τσωρτσιλ επιστρεφει
    μας λοιδωρουσατε ως κλακαδορους
    του Αντωνη στα social media

    Aς ειναι :

    Σφυρηλατούμε ο,τι μας ενώνει
    Αμβλύνουμε ο,τι μας διχάζει

    Enagonios Ritor

  4. Έτσι είναι όπως τα λέει το άρθρο. Ο τύπος είναι ήρεμη δύναμη. Όσο ήταν ο Σαμαράς επάνω ακόμα και με σοβαρή οικονομική κρίση, ήξερες περίπου τι να περιμένεις την επόμενη μέρα. Στα θέματα άμυνας ήταν σκύλος που δεν γαβγίζε αλλά αν τον πειράζες ήταν 100% σίγουρο ότι θα δάγκωνε!!!! Α και κάτι τελευταίο που το πιστεύουμε όλες οι φίλες του antinews: Ο Σαμαράς δεν θα τα έσπαγε τόσο πολύ με τους Ρώσους όσο και αν θέλανε οι Δυτικοί. Εμπάργκο ναι αλλά όχι αποστολή τόσου εξοπλισμού.

  5. Τι ώρα;Τα έχει ψηφίσει όλα ,έχει αποδεχθεί τον Κούλη Μητσοτακη…
    Αυτός που πρέπει να αντιδράσει από τη ΝΔ αν το πράξει…. Τότε θα δείτε τον Σαμαρά και τον Κούλη Μητσοτακη ότι ήταν «άνθρακες».
    Ακόμα και το Ελληνικό Όραμα θα τον στηρίξει και θα απέχει από τις εκλογές!

  6. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα λένε.
    Προς το παρόν έχουμε τα δύο πρώτα μνημόνια, με συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, και την στήριξη στην υποψηφιότητα και προεδρία του σημερινού πρωθυπουργού.

    Δεν ξέρω τι θα γραψει η ιστορία στο τέλος, αλλά αν όντως αποφασίσει τα στερνά να τιμήσουν τα πρώτα τότε …

  7. Εγω ξερω οτι δεν υπαρχει ενας πραγματικος δεξιος να εμπιστευτουμε. Ειμαστε εκλωβισμενοι στην ΝΔ, οπως την καταντησε ο Κουλης. Τον Αντωνη στηριξαμε αλλα του τραβηξαν το χαλι κατω απο τα ποδια. Δεν θεωρω οτι θα εχει κουραγιο να ξαναπροσπαθησει…

  8. Άλλο τι θα ήθελε και άλλο τι θα μπορούσε. Με χρέος εκείνη την περίοδο κοντά στα 350 δισσεκ. , Θα έκανε ότι του έλεγαν Οπότε δεν είναι θέμα πατριωτισμού , είναι θέμα ρεαλισμού. Η θα κάνεις αυτό που θέλουν η να περάσει ο. επόμενος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν είναι μυστικό ούτε συνομοσιες , είναι μόνο ΜΠΙΖΝΕΣ!!! Τοσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος άνθρωπος σήμερα?

  9. Αν πραγματικά μπορεί, αλλά και θέλει να βοηθήσει τη χώρα, τότε γιατί δεν ρίχνει τον καταστροφέα της δεξιάς παράταξης.

  10. “Αυτός που πρέπει να αντιδράσει από τη ΝΔ αν το πράξει….”
    Εάν υπάρχει κάποιος σήμερα στη Νέα Δημοκρατία που έχει τέτοια δυνατότητα τότε είναι του γιατρού, διότι δεν εξηγείται αλλιώς πως είναι ακόμα στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός κι αν δεν φτάνει για κάτι άλλο, οπότε ας μείνει εκεί που είναι!

  11. Με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα την πολιτική εικόνα της χώρας μας
    την καθόριζαν εξωτερικοί παράγοντες και μόνο το ποιος μπορεί και το πως
    μπορεί μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να δώσει το μήνυμα.
    Η ελπίδα μας πως υπερτερεί η λογική, παραμονεύουν τα συμφέροντα.
    Η ελπίδα μας πως οι αντιλήψεις των πολλών λαμβάνουν την νέα εξέλιξη των
    πολιτικών γεγονότων κυρίως στην Δυτική Ευρώπη.
    Μα πρώτα τα από το σπίτι μας αρχής γενομένης.
    …………………………………………….
    «Η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της»! Ο Τόνι Μπλερ το είπε…
    Από Militaire News -17/07/2022 | 16:21

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της ενώ η Κίνα αποκτά καθεστώς υπερδύναμης σε σύμπραξη με τη Ρωσία σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής εδώ και αιώνες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Ο Μπλερ που έχει τεράστιες ευθύνες για τον πόλεμο στο Ιράκ…

    Ο κόσμος, δήλωσε ο Μπλερ, βρέθηκε σε ένα σημείο καμπής στην Ιστορία που μπορεί να συγκριθεί με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης: αλλά αυτή τη φορά η Δύση προφανώς δεν βρίσκεται σε άνοδο.

    «Φθάνουμε στο τέλος της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης», ανέφερε ο Μπλερ σε διάλεξη με τίτλο «Μετά την Ουκρανία – Ποια είναι τα μαθήματα τώρα για την ηγεσία της Δύσης;», σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας σε φόρουμ στο Ντίτσλεϊ Παρκ, δυτικά του Λονδίνου.

    «Ο κόσμος πρόκειται να έχει τουλάχιστον δύο πόλους και πιθανώς πολλούς πόλους», δήλωσε ο Μπλερ. «Η μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή αυτού του αιώνα θα προέλθει από την Κίνα, όχι τη Ρωσία».
    ………………………………………….

  12. Ναι φυσικό επακόλουθο, η Ρωσία πουλάει ενέργεια , βασικές πρώτες ύλες και τροφή στον υπόλοιπο κοσμο , αναγκαία για επιβίωση. Η δύση πουλάει Μαντόνα, Σβαρτζενέγκερ , Ρονάλντο και Μέσι , όπως Ντονα Καρα , Βερσαντζε και λοιπά μπιχλιμπιδια. Ο άνθρωπος θέλει φαγητό , στέγη και ενέργεια , μετά είναι όλα τα άλλα. Η Ρωσία θέλει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, θα δείξει το μέλλον αν θα τα καταφέρει. Έχει πολύ δρόμο ακόμα.

  13. Μη ξεχνάμε βέβαια ότι “αυτός” ήταν που μας φόρτωσε τη χειρότερη υπουργό (α)Παιδείας που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα!

  14. Αφού μόνο αυτός μπορεί,είναι καιρός να σταματήσει το ψάρεμα σε θολά νερά για τη σκευωρία Νοβάρτις.
    Μη μπερδεύεστε,οι συριζοκαραμανλικοί σκευωροί δεν κατηγόρησαν κανένα Μητσοτάκη ότι δωροδοκήθηκε,τον Σαμαρά κατηγόρησαν.
    Δεν υπάρχει ενιαία “δεξιά πτέρυγα” κατά του μητσοτακισμού,είναι οι καραμανλικοί που συμμάχησαν με τον συριζα για να κλείσουν στη φυλακή τον Σαμαρά και όχι κανείς άλλος.
    Κανείς δεν μπορεί να έχει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο,να διακινεί την ίδια στιγμή θεωρίες “Δημοκρατίας” και “Εστίας” που είναι οι εγκέφαλοι των κατηγοριών κατά του Σαμαρά και ταυτόχρονα να το παίζει σαμαρικός εκτός εάν απευθύνεται σε ανεγκέφαλους,πράγμα πολύ πιθανό εάν λάβει υπ όψιν του το ακροατήριο του “πατριωτικού χώρου” της πλάκας.

  15. Τα λόγια είναι λόγια. Από την ώρα που τα έχει ψηφίσει όλα στην πράξη συμφωνεί. Κανένας δεν είναι αμέτοχος στην κατρακύλα. Σημασία δεν έχει τι λες η τι αφήνεις να εννοηθεί ότι λες αλλά ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...