«Σας ανακούφισα» λέει ο Μητσοτάκης για τα ψίχουλα του Power Pass

«Θα το ήθελα μεγαλύτερο» παραδέχτηκε για το επίδομα-απάτη

Πανηγυρική δήλωση για τα ψίχουλα που μοίρασε στους πολίτες έκανε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η κοινωνία «βράζει» με τις ψεύτικες υποσχέσεις και την κοροϊδία των υπουργών για το περιβόητο Power Pass, με την πλειοψηφία των πολιτών να βλέπει επιστροφή 20-30 ευρώ για την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σε δήλωση με προεκλογικό άρωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανακούφιση των πολιτών, και αποκατάσταση μίας αδικίας και για ανάχωμα κατά της ακρίβειας, το οποίο όμως όπως παραδέχθηκε…. θα ήθελε και ο ίδιος μεγαλύτερο.

Ολόκληρη η δήλωση του Μητσοτάκη για το Power Pass:

«Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ. Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους. Ενώ θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών.

Η νέα στήριξη στο ρεύμα είναι επίσης στοχευμένη παρέμβαση. Συνοδεύει, άλλωστε, και την εξουδετέρωση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση. Μπορεί μόνο να την περιορίζει. Και αυτό κάνουμε με πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, που καλύπτει το 60% των αυξήσεων που έχουν μεσολαβήσει.

Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα.

Δεν θα κρύψω ότι η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Αλλά γνωρίζω καλά και τις ικανότητες που δείξαμε στις δοκιμασίες που ζήσαμε. Όπως και τη δύναμη της ενότητας και της σταθερότητας. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!» κατέληξε.

Δείτε επίσης: Οργή λαού στο Twitter για το Power Pass: «Μητσοτάκη δεν έχω ρέστα να σου δώσω»

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Κάνω πλάτες νομοθετώντας την λεηλασία των Ελλήνων γιά λογαριασμό των φίλων χορηγών και μετά επιδοτώ από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλασή από τα δικά μας λεφτά,κάτι ψίχουλα.
  Δηλαδή τα πάντα όλα δικά τους. Και η κοροϊδία όλη δικιά μας.
  Θύμάμαι την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο μπαμπάς Μητσοτάκης μέσα σε μία νύχτα διπλασιάστηκε η τιμή της βενζίνης και οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ.
  Σε μία κολώνα στο κέντρο της Αθήνας γράφτηκε το παρακάτω:
  “Μητσοτάκη έτσι κυβερνάει κι ο Ρωχάμης” Ήταν η εποχή που τα ΜΜΕ κατακλύζονταν από τα ανδραγαθήματα του συγκεκριμένου που είχε κιόλας δραπετευσει από τη φυλακή.
  Κάνοντας σύγκριση με τα σημερινά οι παρανομίες του συμπαθλεστατου και πλήρως σοφρωνισμένου σήμερα Βαγγέλη ήταν απλά πλημελήματα μπροστά στα σημερινά κακουργήματα.
  Η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται ως φάρσα με πρωταγωνιστή το γόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...