Τουρκική μονταζιέρα ή γεγονός η επιχείρηση διάσωσης μεταξύ Τήνου, Μυκόνου και Νάξου; ‘Περίεργη’ σιωπή από την Ελληνική κυβέρνηση και τα κυβερνητικά ΜΜΕ! (Φωτο)

Ακόμα και με αμφισβητούμενες διασώσεις -και μάλιστα στην καρδιά των Κυκλάδων- οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο.

Τελευταίο περιστατικό μια περίεργη υπόθεση διάσωσης, η οποία υποτίθεται ότι έγινε από τους Τούρκους στο Αιγαίο πέλαγος, στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου, εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ, η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Aθηνών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.sg.gov.tr) και ειδικότερα στο τμήμα όπου αναρτά καθημερινά τις προπαγανδιστικές ανακοινώσεις κατά της Ελλάδας για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις, γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης, σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης.

Η θαλάσσια αυτή περιοχή, όπως προαναφέραμε, βρίσκεται στις Κυκλάδες και συμπίπτει με το FIR Aθηνών.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική ανακοίνωση «29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία. Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας και μεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Οι Τούρκοι φρόντισαν να δώσουν στην δημοσιότητα οπτικό υλικό, το οποίο όμως φαίνεται ότι τελικά ήταν πρώτη ύλη για την τουρκική «μονταζιέρα»

Και χρησιμοποιούμε τη λέξη «μονταζιέρα» γιατί από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για το αν έγινε πραγματικά το περιστατικό και δεν ήταν στημένο!

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από τα οποία προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες «στημένου προβοκατόρικου περιστατικού» είναι:

Η σπουδή των Τούρκων να φτιάξουν και δημοσιοποιούν οπτικό υλικό

Ο υποτιθέμενος «ασθενής», που φαίνεται στο οπτικό υλικό, κάθε άλλο παρά δείχνει άνθρωπο με καρδιακό επεισόδιο. Μάλιστα φαίνεται βρίσκεται μόνος του στο κατάστρωμα του σκάφους.

Το ντύσιμο του «ασθενή» μόνο σε μέλος πληρώματος αλιευτικού δεν παραπέμπει.

Είναι, ακόμα, σημαντικό το γεγονός, ότι η περιοχή που έγινε η τουρκική επιχείρηση βρίσκεται εντός του διαβόητου «χάρτη Μπαχτσελί» που έδωσαν μέλη των «Γκρίζων Λύκων» στον φασίστα συνεταίρο του Ερντογάν, καθώς επίσης και με τον χάρτη που η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών προβάλλει ως τουρκική στην ιστοσελίδα της.

Στον παραπάνω χάρτη φαίνονται, με τις κίτρινες κουκίδες, τα πιθανά σημεία, τα οποία απέχουν 75 ναυτικά μίλια από την τουρκική πόλη Σεφεριχισάρ, στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και Νάξου.

Το αξιοπερίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι, πως ούτε η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε, ούτε τα κυβερνητικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αυτούς τους προκλητικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας.

Πηγή: europost.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το ακομμάτιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παρά τα 1.000 δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδόξως παραμένει ένας σε μεγάλο βαθμό απολιτικοποιημένος/ακομμάτιστος χώρος. Και λέμε «παραδόξως», διότι...

Γεννημένος νικητής, με τον «πόλεμο» στο DNA του

Αν κάτι έχει να διδάξει η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον φετινό τίτλο είναι ότι δεν κατακτά το πρωτάθλημα...

«Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες»

Στη συλλογική συνείδηση της χριστιανοσύνης ο Απόστολος Θωμάς, ο λεγόμενος Δίδυμος, έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως ο «Άπιστος Θωμάς», γιατί...

Ο Πόντος θα τιμωρήσει τους Τούρκους

«Η μια αδικία, η παλιά, γεννά άλλη, καινούργια μες στο σπίτι, όταν έλθη η ωρισμένη ημέρα να γεννήση∙ γεννά...