Κορονοϊός: Κυβέρνηση «ατομικής ευθύνης» και γαία πυρί μειχθήτω

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, ωστόσο, παρατηρεί ως θεατής την -με ραγδαίους ρυθμούς- εξελισσόμενη «ανοσία της αγέλης», ενώ οι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευθούν με γνώμονα την «ατομική ευθύνη»

Πρακτικά, δεν έχει μείνει οικογένεια στην Ελλάδα που να μην έχει το λιγότερο ένα κρούσμα από τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Συχνά, μάλιστα, οι νοσούντες προσβάλλονται για δεύτερη ή και τρίτη φορά. Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα. Δηλαδή, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας. Αρκετά από αυτά είναι τουρίστες.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, ευρισκόμενη σε καλοκαιρινή νιρβάνα, με την εκλογολογία να είναι το μόνο θέμα να την απασχολεί, περί άλλα τυρβάζει. Και κυρίως δεν θέλει να διαταράξει την τουριστική περίοδο. Εξάλλου, δύσκολος χειμώνας έρχεται, και γι’ αυτό η ίδια έχει ποντάρει όλα τα λεφτά της στα έσοδα από τον τουρισμό. Έχει, επίσης, την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες θα «ξεσκάσουν» με τις καλοκαιρινές διακοπές, ανεξαρτήτως εάν ένας στους δύο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν έχει χρήματα γι’ αυτό, και έτσι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει αναταραχές αλά Σρι Λάνκα το Φθινόπωρο.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι με εγκληματικό τρόπο καλλιεργείται συστηματικά η εντύπωση πως «δεν πειράζει αν κανείς κολλήσει δύο και τρεις φορές». Επίσης, ότι «όλοι θα κολλήσουμε» και «εν πάση περιπτώσει, αυτές οι μεταλλάξεις που έχουν τρομερή διασπορά δεν είναι τόσο επικίνδυνες». Απόψεις κάθετα αντίθετες στις επισημάνσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ η λαίλαπα του κορονοϊού. Είναι σαν να μην πέρασε ο κόσμος και η χώρα μας δυόμισι χρόνια «κόλαση». Καταργείται ακόμα και η καθημερινή στατιστική γύρω από τον κορονοϊό (!). Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβερνητική «πολιτική» συνίσταται στο: Ήλθε το καλοκαιράκι και όλοι τρέχουν με ξέπλεκες τις πλεξούδες στις παραλίες να χαρούν … τον ήλιο, τη θάλασσα και τα αγόρι-κορίτσι τους. Χώρα στον αυτόματο πιλότο, δηλαδή, χωρίς καμιά πολιτική-κυβερνητική παρέμβαση.

Στο όνομα του τουρισμού, του ανοίγματος της καθημερινότητας και του «να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις, εν πολλοίς αντιεπιστημονικές, με αποτέλεσμα, αφενός να εκδηλώνεται έντονος «ωχαδελφισμός» στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, αφετέρου σε σημαντική μερίδα πολιτών να επανέρχεται και να διογκώνονται ο φόβος.

Έτσι, παρ’ ότι έχουν αρθεί οι απαγορεύσεις και όλα τα περιοριστικά μέρα, εμφανίστηκε και πάλι το φαινόμενο πολλοί πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους και σε σημεία συνωστισμού. Αναμενόμενο. Απροστάτευτοι, δίχως οδηγίες από τους «ειδικούς», με την κυβέρνηση να περιορίζεται σε επισημάνσεις του φαινομένου σαν να ήταν παρατηρητής, καθένας προσπαθεί να προστατεύσει εαυτόν και τον περίγυρό του, επιστρατεύοντας, θέλει δεν θέλει, την «ατομική ευθύνη». Ο όρος αυτός, βέβαια, είναι ξεχασμένος πλέον από την κυβέρνηση. Που εκείνες οι «ωραίες» εποχές που ήθελε να τον εφαρμόσει ακόμα και διά των κλόμπς!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους 30.000 νεκρούς και τα νοσοκομεία αρχίζουν και πάλι να υφίστανται πιέσεις. Για τις εκατόμβες νεκρών, βέβαια, άκρα του τάφου σιωπή από κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Προέχει το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το επικείμενο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πακέτο των δεκάδων δισ. στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ενίοτε, επίσης, κάποιοι «Κολοκοτρωναίοι» βγάζουν (τηλεοπτικά) τα γιαταγάνια τους για να σκιάξουν τον Ερντογάν, αλλά όλα καλά θα πάνε. «Ήρεμο θα είναι το καλοκαίρι», όπως λέει και ο πρωθυπουργός.  

Βέβαια, από τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν έχουν φτάσει στα όρια, ουδείς αρμόδιος κυβερνητικός ενδιαφέρεται. Θα πει κανείς, εδώ δεν ενδιαφέρονταν όταν τα νοσοκομεία πλημμύριζαν από κρούσματα και πέθαιναν στα ράντζα, θα ενδιαφερθούν τώρα για το σύστημα Υγείας; Εδώ, οι ίδιοι οι φιλοκυβερνητικοί «ειδικοί», σε εκθέσεις τους ανέφεραν ότι πολλοί αφήνουν την τελευταία τους πνοή προτού πάνε στο νοσοκομείο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ, και θα βελτιώσουν τώρα του ΕΣΥ;

Είναι προφανές ότι δεν τους καίγεται καρφάκι. Εξάλλου, τώρα δεν υπάρχουν εμβόλια που να «πιάνουν» αυτές τις τελευταίες μεταλλάξεις με τη μεγάλη μεταδοτικότητα. Όταν από το Φθινόπωρο και μετά κυκλοφορήσουν και αυτά, τότε η κυβέρνηση θα «ευαισθητοποιηθεί» ως προς το πρόβλημα του κορονοϊού και θα επιβάλλει μέτρα και εμβολιασμούς. Τότε, για ευνόητους λόγους, θα «ευαισθητοποιηθεί» και η Κομισιόν της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, ο σύζυγος της οποίας συνδέεται με κύκλους της Pfizer.

Αφενός η μαζική πλέον «επέλαση» του κορονοϊού, αφετέρου το τσουνάμι ακρίβειας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Οι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Από τη μια ο κορονοϊός και από την άλλη το ράλι των αυξήσεων, με τις τιμές να καλπάζουν ανεξέλεγκτα και να αλλάζουν προς τα πάνω καθημερινώς στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα. Και η κυβέρνηση να κοιτάζει τις εξελίξεις ως θεατής. Με γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη της, άλλο να λέει με στόμφο ότι οι φτωχοί δεν έχουν αμάξι και γι’ αυτό δεν βάζουν βενζίνη, και άλλο να ρίχνει την ευθύνη για τη διάδοση του κορονοϊού στα νεανικά πάρτι.

Χθες, ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την επιδημιολογική έκθεση για το διάστημα από 4 έως 10 Ιουλίου σε όλη τη χώρα. Καταγράφηκαν 13.623 νέα κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού, 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο και 109 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

-Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων 51.6% γυναίκες.

-Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς (16% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (67.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 94.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

-Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (33% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496 θάνατοι, όπου το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 1. Είμαστε απροστάτευτοι, όχι όμως από τον Covid, από την κυβέρνηση που ψηφίσαμε περάσαμε και συνεχίζουμε να περνούμε τα πάνδεινα. Χώρισαν τους Έλληνες σε δυο στρατόπεδα, ονόμασαν αρνητές εμβολίων όσους αρνήθηκαν μη αδειοδοτημένα σκευάσματα και έβαλαν πρόστιμα σε γέροντες, ψεκασμένους προσφώνησε τους Έλληνες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, επέβαλαν μέτρα αναποτελεσματικά και μπλόκαραν το σύστημα υγείας, η πρωτοβάθμια υγεία εξορίστηκε, η αθλιότητα ονομάστηκε ενημέρωση μέσω των μπουκωμένων ΜΜΕ, οι χρηματοτούμενοι από τις εταιρείες των εμβολίων συμμετέχουν στις επιστημονικές επιτροπές του Covid ενώ οι καθηγητές ιατρικής ασκούν το επάγγελμα τους στα πρωινάδικα, με όλα αυτά πετύχαμε παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων Covid, αφού πρώτα καταστρέψαμε την οικονομία και εκτοξεύσαμε το χρέος. Επάνω στον μεγάλο χαμό, ο δικηγόρος υπουργός υγείας απολύει 7χιλ υγειονομικούς και ξεκινά τη μετατροπή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας σε κλαμπ ιδιωτικών συμφερόντων. Τώρα, για να κολλήσουμε τους ενδονοσοκομειακούς ιούς πρέπει να πληρώνουμε μια περιουσία σε ιδιώτες, όσοι βέβαια έχουν τα χρήματα της νοσηλείας τους. Με ετούτα μας και με τα άλλα μας, θα ψηφίσουμε δαγκωτό Μητσοτάκη, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

 2. Πραγματικά οι νέες εβδομαδιαίες εκθέσεις είναι εξαιρετικές. Τύφλα να έχει ο υπολογισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αναρωτιέμαι τόσο έξυπνα μυαλά στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, χάνονται! Να ειδοποιήσουμε τη NASA. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Μέχρι την Παρασκευή 9/7 στις ΜΕΘ στους 100 περίπου ασθενείς το 65% ήταν τριπλά εμβολιασμένοι. Στο άλλο 35% έχουν τσουβαλιάσει τους ανεμβολίαστους και τους μερικώς εμβολιασμένους. Πόσοι όμως είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο ή έχουν κάνει τις 2 δόσεις και έχουν λήξει δεν μας λεν. Και επειδή το αφήγημα των εμβολιασμών καταρρέει είπαν να καθυστερήσουν την κατάρρευση.
  Για λίγο. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ.
  Όλα για την επικοινωνία της συγκάλυψης. Σιγά μην τους νοιάζει η δημόσια υγεία!!!

 3. Ανοιξτε κανένα λεξικό για να μάθετε τί σημαίνει η λέξη “κρούσμα”
  Αρκετά με την αναπαραγωγή όλης αυτής τής αηδίας που προσβάλει τη νοημοσύνη οποιουδήποτε μαθητή τής Β’ Δέσμης
  Τερατώδη ψέματα κι απύθμενες ανοησίες για αγράμματους & ηλίθιους από τίς 03/03/2020 ..
  ΦΤΑΝΕΙ !

 4. Μιλούσα χθες με φίλη μου από τη Ρουμανία, μου είπε πως όταν εκεί ξεκίνησαν για απομάκρυνση από το σύστημα υγείας ανεμβολίαστων υγειονομικών, τότε ξεσηκώθηκαν όλοι, υγειονομικοί και αντιπολίτευση και η κυβέρνηση τους πήρε πίσω το μετρό. Το ίδιο έγινε και για τα πρόστιμα μη εμβολιασμού των υπερηλίκων. Αυτοί είχαν ζήσει τον ολοκληρωτισμό του συστήματος Τσαουσέσκου, έτσι δεν επέτρεψαν τη καταστρατήγηση των ατομικών τους ελευθεριών. Άλλωστε δεν έχουν και κανένα νόημα αυτές οι απαγορεύσεις, τα στοιχεία της τελευταίας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ μας έδωσαν 64% πλήρως εμβολιασμένων στις ΜΕΘ. Ενώ ο υπουργός μιλά για αντιεπιστημονική συμπεριφορά των ανεμβολίαστων υγειονομικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει ψεκασμένους όσους αρνήθηκαν τα συγκεκριμένα εμβόλια και δεν υπέκυψαν στην κυβερνητική προπαγάνδα. Τελικά, οι Ρουμάνοι εκτέλεσαν το ζεύγος Τσαουσέσκου, τέτοιοι ηγέτες όμως συνεχίζουν να κυβερνούν ευρωπαϊκές χώρες, να αρπάζουν ελευθερίες και δικαιώματα από τους λαούς τους, ενώ με τις ενέργειες, εκτός των άλλων, τους επιφέρουν και την ενεργειακή πείνα. Ντρέπομαι για την κατάντια και την ποιότητα των πολιτικών και της πολιτικής στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, μας ξεπέρασαν και οι τέως σκλάβοι του συστήματος Τσαουσέσκου. Με τι μούτρα θα ζητήσουν ψήφο στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης και κάποιοι παγκοσμιωτές της αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η «δημοκρατία» δεν ξεχνά την Κύπρο: Επετειακό-τιμητικό φύλλο για την μαύρη...

Αυτό το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 η «δημοκρατία» αφιερώνει ολόκληρο το φύλλο της στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

H Ελλάδα ποτέ δεν θα πεθάνει!

Όταν πρόκειται να συνεργαστώ με το Δημόσιο αισθάνομαι κάπως, διότι μου έρχονται στον νου ουρές, μούτρα, καβγάδες, «περάστε σε...

Συμπλοκές και αποκαλύψεις

Διαβάζω ότι ένας 16χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ συμμετείχε σε συμπλοκή ανηλίκων το...

Αυτές οι εποχές της παρακμής

Θωρώ στο YouTube -τη μόνη μας δυνατότητα πλέον να ακούμε λαϊκά- τον μέγα Καζαντζίδη, να κρέμονται οι γύρω από...