Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Ερντογάν μίλησαν για το Αιγαίο

Το τι είπαν οι δύο ηγέτες και αν έκαναν και καμία… μοιρασιά, θα φανεί προσεχώς

Σε μια συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν άνοιξαν μια «βεντάλια» θεμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν και το Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για πάνω από μια ώρα, μετά τις ευχαριστίες του Αμερικανού Προέδρου προς τον Τούρκο ομόλογό του που… επέτρεψε σε Σουηδία και Φινλανδία να μπουν στο NATO.

Μετά το ουσιαστικό «πράσινο φως» που άναψαν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, αλλά και την πιθανότητα αγοράς νέων αεροσκαφών, ο Ερντογάν φαντάζει πανίσχυρος στο διπλωματικό πεδίο, αφού πήρε όλα όσα ήθελε και ακριβώς όπως τα ήθελε.

Σε ότι αφορά το μόνιμο «θύμα» (Ελλάδα) σε όλα τα παζάρια που κάνει η Τουρκία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, Μπάιντεν και Ερντογάν «μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία».

Έτσι γενικά και αόριστα για τη διατήρηση της σταθερότητας. Λες και δεν είναι η Τουρκία αυτή που διαταράσσει τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίο. Λες και δεν είναι η Τουρκία αυτή που κλιμακώνει τις προκλήσεις στο πεδίο και στη ρητορική.

Τώρα το τι είπαν οι δύο ηγέτες και αν έκαναν και καμία… μοιρασιά, θα φανεί προσεχώς με την Αθήνα να παρακολουθεί αμέτοχη και ανήμπορη και να επιδίδεται σε επικοινωνιακές φούσκες…

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν, Τζούνιορ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας από την Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που άνοιξε το δρόμο για τους Συμμάχους να τις καλέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεών μας».

 1. Δημόσιο ευχαριστώ στο σήμερα από πρόεδρο ΗΠΑ προς πρόεδρο Τουρκίας.
  Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.
  Κάποτε παλαιότερα ποιοι έλεγαν ευχαριστώ από τα έδρανα της Βουλής
  στους πλανητάρχες?
  Ε ρε ………… λέει καραγκιόζης!

 2. Παλι νικήσαμε και οι Τουρκία είναι σε δύσκολη βθέση και απομονωμένη. Τελικά οι απροβλεπτοι τα παίρνουν όλα και οι δεδομένοι σημειώνουν πανωλεθρίαμβους.
  Η σωστή πλευρά της Ιστορίας έχει μόνιμα κόστος και το λογαριασμό τον πληρώνει ο Λαός κάποιες φορές και με αίμα.
  Το δε πολιτικό προσωπικό εισπράττει χτίζοντας καριέρες και στο παρόν και μελλοντικά εξαργυρώνοντας τις υπηρεσίες του στον προτέκτορα.

 3. Ίσως, να ήταν και μέρος του γεύματος που πρόσφεραν στον Τούρκο πρόεδρο. Ο καιρός θα δείξει, οι Έλληνες ήδη εκπαιδεύτηκαν σε υπερατλαντικές εθνικές προδοσίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η ημέρα των φυλακισμένων Παλαιστίνιων

Η 17η Απριλίου κάθε χρόνου στα χώματα της Παλαιστίνης αφιερώνεται στους αγωνιστές που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα...

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...