Ο Ερντογάν ανακάλεσε την αύξηση μισθού του και προανήγγειλε εισβολή στη Συρία και έρευνες στη Μεσόγειο

Δεν προχώρησε σε προεκλογική αύξηση του κατωτάτου μισθού η Τουρκία. Μετά από τέσσερις ώρες έληξε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο προήδρευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην οποία κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πιθανότητα αύξησης του κατωτάτου μισθού.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας της συνεδρίασης, “η Αμερική και η Ευρώπη βιώνουν οικονομικά προβλήματα αλλά το κρύβουν καλά”. Παράλληλα δεν ανακοίνωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό της Τουρκίας, όπως ευρέως αναμενόταν, αλλά είπε ότι οι ανακοινώσεις έπονται μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ότι η κυβέρνηση “το κοιτάει”

Εκτός αυτού ζήτησε να αφαιρεθεί το άρθρο, το οποίο κατατέθηκε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, με το οποίο ο Ερντογάν θα έπαιρνε αύξηση 40% στον μισθό του.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα εισβολή στη Συρία: “Οι επιχειρήσεις μας για να σώσουμε τα σύνορά μας με το Ιράκ από τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται με επιτυχία. Μόλις τελειώσουν οι προετοιμασίες μας στα σύνορα με τη Συρία, θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις και εκεί. Ποτέ δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Συνεχίζουμε τα βήματα που έχουμε κάνει για να στηρίξουμε τους αδελφούς μας σε πολλές περιοχές”.

Ο Ερντογάν στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις της Τουρκίας στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ: “Θα εκφράσουμε την υποκρισία που επιδεικνύεται για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το FETO στα πρόσωπα των συνομιλητών μας με έγγραφα. Θα δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι δυνατόν να περιμένουμε διαφορετική στάση από την Τουρκία χωρίς να αλλάξει αυτή η εικόνα”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε μελέτες τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο με τα 4 γεωτρύπανά μας και τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών μας προκειμένου να βρούμε νέες πηγές”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι βρέθηκε πετρέλαιο στα Άδανα, απόθεμα το οποίο εκτιμήθηκε στο 1 δισ. δολάρια.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...