Θρασύτατο Τουρκικό παραλήρημα με στόχο ξανά την Ψέριμο: «Το νησί μας ανήκει – Απομακρύνετε την Ελληνική Σημαία αλλιώς θα πράξουμε τα απαραίτητα!» (βίντεο)

H νήσος Ψέριμος ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία γιατί πάνω στο έδαφός της έχει ζωγραφιστεί μία μεγάλη Ελληνική Σημαία για να θυμίζει στους γείτονες ότι το νησί είναι υπό Ελληνική κυριαρχία.

Πλέον στο Anadolu που το επίσημο τουρκικό ειδήσεων καταφεύγουν και σε καταφανή ψεύδη λέγοντας πως το νησί απέχει 3 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές και άρα ανήκει στην Τουρκία με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης!

Αυτό είναι ψεύδος καθώς το νησί απέχει 4,84 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές.

Εμφάνισαν λοιπόν τον απόστρατο της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχη Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, ο οποίος μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :

«Το νησί Ψέριμος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της Συνθήκης της Λοζάνης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί.
Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ.
Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα
Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε απομάκρυνε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα»

Σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάνης η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος στα νησιά και νησάκια που είναι πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από την ηπειρωτική της χώρα.

Αν κάποιος μπει στο google earth και μετρήσει την απόσταση θα δει ότι η κοντινότερη απόσταση ανάμεσα στην Ψέριμο και στην ακτή της Μικράς Ασίας είναι 4,84 ναυτικά μίλια όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Πάντως στο επίσης κρατικό TRT είπαν την πραγματικότητα ότι το νησί Ψέριμος έχει απόσταση 8 χλμ. από την Τουρκία, δηλαδή 4,84 ν.μ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας πρόβαλε κι αυτό ένα μικρό βίντεο από την Ψέριμο, με τους εξής υπότιτλους :

¨Ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει είναι εξοπλισμένο, στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού, καταγράφηκαν Έλληνες στρατιώτες, ένα φυλάκιο και στοιχεία πυροβολικού

Αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ελλήνων στρατιωτικών

Στοιχεία πυροβολικού¨

Πηγή: europost.gr

 1. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
  Δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός.
  Δεν επιτρέπεται να υποτιμάμε τον αντίπαλο.
  Ο αιφνιδιασμός παραμένει διαχρονικός.
  Οι εποχή που διαβαίνουμε βεβαίως παραμένει φειδωλή.
  Ας ελπίζουμε ότι δεν δέχονται επιρροές οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.
  Πάντως το γεωπολιτικό γίγνεσθαι στέλνει πολλά μηνύματα ανησυχίας και
  πιθανόν κάποιους να εξυπηρετούν επεισόδια που προκαλούν βαθιά πληγή.
  Ας μην ξεχνάμε δεν υπάρχουν φίλοι, δεν υπάρχουν εγγυητές της ασφάλειας
  της εθνικής μας κυριαρχίας, υπάρχουν μόνο συμφέροντα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...

Ο Μπάιντεν, o Τραμπ και το χάος…

Αναμενομένη η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα για ευνόητους λόγους. Οι Δημοκρατικοί έπρεπε να  κάνουν την κίνηση...

Η μέρα που έκλαψε η ψυχή της Βραζιλίας

Ποτέ άλλοτε μια ποδοσφαιρική ήττα δεν έχει σημαδέψει τόσο την ψυχή ενός έθνους. Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου της...

Η Ευρώπη σε σύγχυση

Τι θέλουμε; Αριστερά, μαζί με την Ακροαριστερά και με συνεχιζόμενη τη λαθρομεταναστευτική πολιτική και ισλαμοποίησή της, ή τη Δεξιά,...