Ο Στόλτενμπεργκ συνεχίζει να «ξεπλένει» την Τουρκία!

Παίζει και πάλι το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου»

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό περίοδο LE POINT, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟΓενς Στολτεμπεργκ προσπάθησε για μία ακόμη φορά να ξεπλύνει την Τουρκία!

Μίλησε για μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης εντός της συμμαχίας και προσπάθησε να εξισώσει τον θύτη με το θύμα!

Δεν είπε λέξη για την επιθετική στάση των Τούρκων και το καθημερινό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδος, ούτε για τη συνεχή καταπάτηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία». Τώρα πόσο σύμμαχος μπορεί να είναι κάποιος που διεκδικεί το μισό Αιγαίο, αυτό δεν μας το είπε!

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων», χωρίς βεβαίως και πάλι να μιλά για το ποιος προκαλεί!

Προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Στην ίδια συνέντευξη ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προσπάθησε να δικαιολογήσει ακόμα και τη στάση της Άγκυρας σε σχέση με την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι όταν εκφράζονται τέτοιες ανησυχίες, πρέπει να διαβουλευόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μαζί, για να διασφαλίσουμε ότι θα καταπολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία” , ενώ σε ερώτηση για τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν  απαντά: Γνωρίζω ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα όπου οι Σύμμαχοι μπορούν επίσης να συζητούν αυτά τα θέματα”.

Και αυτά τα αναφέρει για το κατεξοχήν κράτος που τρομοκρατεί και αποσταθεροποιεί και τη συμμαχία και την ευρύτερη περιοχή!

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Τόσο απλά
    Φτώχια τα πολλά λόγια.
    …………………………………………………………………………..
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Καταπέλτης ο Μολυβιάτης κατά Στόλτενμπεργκ: Ο Μητσοτάκης υποχρεούται πλέον να ζητήσει την παραίτηση του
    19/06/2022 – 14:16μμ
    Ο Π. Μολυβιάτης στην Καθημερινή: Ανοιχτή επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ

    Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

    Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

    6C489557 11BE 477D AEE7 0F2223739C25

    Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

    Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

    Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

    Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά.

    Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

    Οταν εσείς, κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, στην ουσία ζητάτε από την Ελλάδα να καταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και το ζητάτε αυτό ενώ εκπροσωπείτε μια Συμμαχία που συνεστήθη και εξακολουθεί να υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των μελών της.

    Αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

    Και αυτό, τελικά, δεν οδηγεί σε ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας, αλλά μάλλον στη διάλυσή της.

    Εάν, κύριε Γενικέ Γραµµατέα, δεν έχετε την εξουσιοδότηση να παρέμβετε για να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση στους κόλπους της Συμμαχίας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σιωπήσετε έως ότου λήξει η θητεία σας.

    Ειλικρινά,

    Πέτρος Γ. Μολυβιάτης

    Ελλην πολίτης
    …………………………………………………………………………………..

  2. @ Άποψη

    Ίσως να μην την διάβασε ακόμη ο Νορβηγός. Λίγη υπομονή, βρε παιδιά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...