«Τσουνάμι» κατά Θεοδωρικάκου για τη μετατροπή της Ελλάδας σε Κολομβία

Η δολοφονία στον Γέρακα έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου

Σφοδρή είναι πλέον η κριτική που δέχεται ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει την χώρα.

Εκτός από την εκτίναξη του λεγόμενου εγκλήματος της γειτονιάς, όπου πλέον καταγράφονται συμμορίες ανηλίκων να λειτουργούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις εις βάρος συνομιλήκων τους, ενώ ληστείες, κλοπές και μεσαία παραβατικότητα έχουν καταστήσει τις μεγάλες ελληνικές πόλεις ως παράδειγμα προς αποφυγή, αυτά που συμβαίνουν με την λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο στην πατρίδα μας. 

Για την ακρίβεια, παραπέμπουν σε λατινική Αμερική.

Αυτό που πραγματικά εξοργίζει στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση Θεοδωρικάκου στο συγκεκριμένο υπουργείο, δεν είναι μόνο τα εγκλήματα. Είναι άλλωστε δύσκολο να μπορέσει κάποιος να προβλέψει ένα δολοφονικό χτύπημα. Είναι το γεγονός ότι κανένα από τα ειδεχθή εγκλήματα που παραπέμπουν σε μαφία, δεν εξιχνιάζεται!

Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς, ακόμα και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την απελπισία του για την ανεπάρκεια Θεοδωρικάκου, αλλά το κύριο πολιτικό κόστος επωμίζεται το Μέγαρο Μαξίμου!

Την ίδια στιγμή ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιδίδεται σε προσωπική διαφήμιση και επικοινωνιακές παρεμβάσεις που έχουν εξοργίσει πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης: «Αντί να βάλει πλάτη και να κλείσει στόματα, ασχολείται με γατάκια και βραβεύσεις για να μαζέψει ψήφους!» έλεγε χαρακτηριστικά υπουργός που εκλέγεται σε μεγάλη περιφέρεια, πριν ακόμα συμβεί η σημερινή δολοφονία.

Όσο η ασυδοσία συνοδεύεται με την ατιμωρησία, τόσο η κοινωνία θα πιστεύει πως το οργανωμένο έγκλημα έχει εισχωρήσει τα τελευταία χρόνια στους αρμούς της εξουσίας, όπως ήδη αρχίζει και γράφεται σε κάποια δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου…

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Ανεπαρκής! Κατώτερος του Χρυσοχοϊδη τον οποίο αντικατέστησε. Η Ελληνική αστυνομία πνέει τα λοίσθια. Είναι σε αποσύνθεση!

  2. Όσο καθυστερούν την πανεπιστημιακή αστυνομία και την επέκτασή της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα πράματα θα χειροτερεύουν.

  3. Οι συμμορίες κάνουν πάρτυ και δολοφονούν ότι ώρα νάναι, το έγκλημα έχει γίνει “φτερωτό”. Κάθε εγκληματική οργάνωση έχει… υψηλή κάλυψη. Πουλάνε από ναρκωτικά μέχρι προστασία ακόμη και σε περίπτερα .
    Κατά τα άλλα το πρόβλημα είναι τα τρικάκια του Ρουβίκωνα και κυρίως οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και οι διαμαρτυρίες των φοιτητών στην κλιμακούμενη κρατική βία στα Πανεπιστήμια, με αφορμή πέντε – δέκα ανεγκέφαλους μπαχαλάκηδες και κυρίως προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία.
    Γενική ασφάλεια ΕΥΠ και διάφορες άλλες φανερές και κρυφές υπηρεσίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακουμπήσουν το πραγματικό έγκλημα. Και αυτό έχει σχέση με τον προσανατολισμό και τις προτεραιότητες. Και αυτές δεν έχουν αλλάξει διαχρονικά και ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
    Εχθρός είναι οι πάσης φύσης διεκδικήσεις. Το έγκλημα έπεται και εργαλειοποιείτε προς εκφοβισμό της κοινωνίας.

  4. Δυστυχώς, έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, η οποία θα περιόριζε την εγκλημστικότητα, αν βεβαίως εφαρμοζόταν. Η Ελλάδα έχει καταντήσει παιδική χαρά για κάθε ντόπιο και εισαγώμενο εγκληματία.

  5. 23 προσαγωγες μελών του Ρουβικωνα γιατί πέταξαν φέιγ βολάν και άνοιξαν πανό μπροστά στο Υπουργειο Δικαιοσύνης. Οποίος βρει το λογο των προσαγωγών και το ποινικό αδίκημα στο οποίο υπέπεσαν περνάει χωρίς Πανελλήνιες στη Νομική Αθήνας.

    @Από το τουιτ

  6. @ Κωνσταντίνος
    Η μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον πλανήτη με διπλάσια διαφορά είναι στις ΗΠΑ όπου στις περισσότερες πολιτείες ισχύει η θανατική ποινή.
    Οι ειδικοί επιστήμονες μας λένε ότι η εγκληματικότητα έχει σχέση με τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές διαφορές.
    Το Μόντρεαλ του Καναδά είναι η πόλη με την μικρότερη εγκληματικότητα στη Βόρεια Αμερική και σε σχέση με την γειτονική Ν. Υόρκη. Εκεί δεν υπάρχουν οι τεράστιες διαφορές όπως στη Ν. Υόρκη και περισσότερες κοινωνικές παροχές που στις ΗΠΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

  7. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

    Στις ΗΠΑ υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά αν είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη δεν το ξέρω. Υπάρχουν στοιχεία; Δεν διαφωνώ με το ότι η εγκληματικότητα έχει σχέση με τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, αλλά δεν είναι η αιτία μονάχα αυτές. Για παράδειγμα, τι φταίει και στην Ελλάδα υπήρξε κατακόρυφη άνοδος τής εγκληματικότητας, εδώ και 30 χρόνια; Ευθύνεται βέβαια η αθρώα εισροή λαθρομεταναστών, αλλά και ο Π.Κ., που είναι γελοίος. Εδώ δέρνουν τα όργανα τής τάξης και δεν τρέχει τίποτε. Τιμωρούνται αυτά αντιθέτως, αν “κακομεταχειριστούν” συλλαμβανόμενους. Σύγκρινε με ΗΠΑ, Αγγλία κλπ. Στην Σιγκαπούρη και όχι μόνο, όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή για την διακίνηση ναρκωτικών, δεν υπάρχει ίχνος απ’ αυτά.

  8. Αν εκείνοι που σε κυβερνούν ειναι διεφθαρμένοι γιατι να μην υπάρχει εγκλημα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...