Πούτιν για πυρηνικά όπλα: Όλοι θα πρέπει να ξέρουν τι διαθέτουμε και τι θα χρησιμοποιήσουμε, αν χρειαστεί

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τα περί απειλών πυρηνικού πολέμου από τη Μόσχα, αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν κριθεί αναγκαίο.

Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας “αργά ή γρήγορα” θα αποκατασταθούν – Η Μόσχα δεν αντιτίθεται στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Πούτιν: Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική

Κατά την ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο πρόεδρος Πούτιν είπε: «Δεν απειλούμε κανέναν. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι διαθέτουμε και τι θα χρησιμοποιήσουμε, εάν χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας».

Εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, που συνεχίζεται για τέταρτο μήνα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι στο χειρότερο σενάριο ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα από τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαψεύσει τα σενάρια αυτά, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν έχει υιοθετήσει στο στρατιωτικό της δόγμα το «πρώτο πλήγμα» (first strike).

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «αναγκαία». «Εξαιτίας των αυξανόμενων κινδύνων και των απειλών σε βάρος μας, η απόφαση της Ρωσίας να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν αναγκαία», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου και συμπλήρωσε ότι η Δύση είχε νωρίτερα «ενισχύσει» την Ουκρανία με όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους.

Πρωταρχικός σκοπός της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Πούτιν, ήταν η προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού στο Ντονμπάς που «επί μια οκταετία υπέστη γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου».

Πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες τις δύο αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν απέφυγε μια αναφορά σε συμπατριώτες του που έχουν δηλώσει ότι αισθάνονται ντροπή για αυτόν τον πόλεμο, λέγοντας: «Ξέρετε, υπάρχουν κι εκείνοι που ντρέπονται, που δεν συνδέουν τη μοίρα και τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους με την πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
    «Νέες ευκαιρίες σε έναν νέο κόσμο».
    Γεννιέται ένα διαφορετικό αύριο, διαγράφεται ένα πρωτόγνωρο,
    μέλλον που η Πυθία δεν έχει ακόμη μιλήσει η δεν έχει έτοιμα τα μελλούμενα.
    Οι χώρες που συμμετέχουν πόσο απέχουν από ΔΥΣΗ?
    Πόσο επηρεάζονται από την ΕΕ?
    Πόσο εξαρτώμενες παραμένουν από το δολάριο?
    Πόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επηρεάζουν το χρηματοπιστωτικό
    σύστημα και τα χρηματιστήρια διεθνώς?
    Πόσο ενάντια τάσσονται στην απειλή να παραμείνει μικρή η Ρωσία?
    Η Σερβία ως μικρή χώρα τι θέλει η αλεπού στο παζάρι!
    Ερώτηση γιατί παρακαλώ απουσία η ΚΥΠΡΟΣ?
    Η Νικαράγουα ως χώρα της Κεντρικής Αμερικής πως τόλμησε αυτή την συμμετοχή?
    Η Δύση η ΕΕ πόσο θα κωφεύει στα κελεύσματα των καιρών που ανοίγονται πέρα
    του κατεστημένου?
    Τις γνωρίζετε να αναγράφεται και τις συμμετοχές των χωρών.
    Τα πληρωμένα ΜΜΕ ας βλέπουν το αύριο και ας μην παραμένουν καθηλωμένα στο σήμερα.
    Πόσο ποιο καθαρά να το ομολογήσει, αλλάζουν τα πάντα γύρω μας.
    ……………………………………………………..
    {{{Άλλες χώρες που στέλνουν αξιωματούχους για να παρευρεθούν ή να μιλήσουν εκεί μέσω σύνδεσης βίντεο περιλαμβάνουν την Κίνα, τη Λευκορωσία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ινδία, το Ιράν, τη Νικαράγουα, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
    Ορισμένοι συμμετέχοντες ζήτησαν να μην τυπωθούν τα ονόματα των εργοδοτών τους στα προσωπικά τους σήματα, ανέφερε το RBC, επικαλούμενο τη Rosgoncress, την κρατική εταιρεία που διοργανώνει το φόρουμ.}}}
    …………………………………………………….
    Υ.Γ. η φωτογραφία που επιλέξατε πόσο άσχημα τον εμφανίζει από το θέμα υγείας!!!!

  2. H Kύπρος είναι μέλος της ΕΕ.Εάν θέλει να πάει με τη Ρωσία επίσημα θα πρέπει να φύγει από την ΕΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο μισογύνης υπουργός χάλασε το… αφήγημα

Όσο ο δυτικός Τύπος προσπαθεί να παρουσιάσει τους τζιχαντιστές ως «προοδευτικούς» και «εκσυγχρονιστές», η καινούργια Συρία μεταμορφώνεται σε μια χώρα που θα...

Πώς και γιατί έγινε η ανατροπή στη Συρία

Ο Κασίμ Σουλεϊμάνι, που εξοντώθηκε έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη Βαγδάτη (3/1/2020),...

Πώς η δυτική δημοκρατία μεταμορφώνεται σε ισλαμική

Οι φωταδιστές της Δύσης ψάχνουν να βρουν ένα νέο όνομα δημοκρατίας για να εντάξουν το νέο καθεστώς της Συρίας....

… Πίσω από τις ρωσικές βάσεις στη Συρία

Η τύχη των δύο ρωσικών βάσεων στη Συρία αποτελεί μια βασική παράμετρο των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων, που θα επηρεάσει...