Κρίση Ελλάδας-Ιράν: Για γέλια ή για κλάματα η εξέλιξη της υπόθεσης;

Η είδηση (ειδησάρα!), σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει ως εξής:

«Αίρεται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Χαλκίδας η κατάσχεση του φορτίου πετρελαίου από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο pegas ή lana με σημαία Ιράν που βρίσκεται στα ανοιχτά της Καρύστου και στο οποίο έχει απαγορευθεί προσωρινά ο απόπλους από τις λιμενικές Αρχές. Το επίσημο έγγραφο των δικαστικών Αρχών επιδόθηκε χθες τα μεσάνυχτα στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με αυτό το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας “saman costar samirom servises construction executive company” και διατάσσει την απόδοση του φορτίου πετρελαίου από το μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο «Ice Energy» που βρίσκεται στα ανοιχτά του Πειραιά στο «pegas η lana».

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές, μετά από αίτημά τους προς τις ελληνικές δικαστικές Αρχές και συγκεκριμένα προς το πρωτοδικείο Χαλκίδας, είχαν ζητήσει τη δέσμευση του φορτίου του pegas, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από αμερικανικής πλευράς εναντίον του Ιράν.

Tο πλοίο είχε φορτώσει 104.134 μετρικούς τόνους crude oil από το λιμάνι Sohar του Ομάν.

Οι αμερικανικές Αρχές, αφού έγινε δεκτό το δικαστικό του αίτημα από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, είχαν αποστείλει στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το “pegas” ανοιχτά της Καρύστου ναυλωμένο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφορτώσει ένα μέρος του φορτίου.

Κοντά στο pegas βρίσκεται και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που αναμενόταν και αυτό να παραλάβει συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαίου αυτές τις ημέρες.

Σημειώνεται ότι η νέα δικαστική απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αποδέσμευση των δύο ελληνικών τάνκερ που παραμένουν υπό κράτηση από τους «Φρουρών της Επανάστασης» ανοιχτά του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas.

Πρόκειται για τα δύο ελληνόκτητα tankers (Delta Poseidon και Prudent Warrior) που κρατούν οι Φρουροί της Επανάστασης. Στα δύο πλοία βρίσκονται 48 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων 10 Έλληνες και ένας Κύπριος. Τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους, ενώ υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας με τις εταιρείες».

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για επικό διασυρμό του ελληνικού κράτους.

Δηλαδή κατασχέσαμε το φορτίο πετρελαίου για να το επιστρέψουμε κατόπιν του χάους που επικράτησε μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας-Ιράν, και ενδεχομένως πιέσεων που θα ασκηθήκαν στην κυβέρνηση από τους Έλληνες εφοπλιστές γιατί το Ιράν θα τους έβγαζε στην ανεργία με τις… σωρηδόν κατασχέσεις των πλοίων τους. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι στο πλαίσιο της στήριξης που μας παρέχουν οι ΗΠΑ απέναντι στις επεκτατικές ονειρώξεις του κουμπάρου, ισχύει το γνωστό δούναι και λαβείν.

Καλό είναι πάντως, από εδώ και στο εξής, να τηρούνται κάπως τα προσχήματα προς αποφυγή ανάλογων ταπεινώσεων.

Διαβάστε επίσης: Κρίση Ελλάδας – Ιράν: Το υπουργείο Εξωτερικών πετάει το μπαλάκι στο υπουργείο Δικαιοσύνης

  1. Να μάθουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του καθεστώτος να μην ανακατεύονται σε διεθνείς σχέσεις κρατών. Έκαναν και το μπάχαλο με τη δικαιοσύνη, η οποία ατύχησε πρωτόδικα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Εξομολόγηση Καρυστιανού στον κορυφαίο σατιρικό

Ήταν η πιο ουσιαστική «συνέντευξη» που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Μαρία Καρυστιανού. Ακριβώς επειδή ήταν μια «απλή» κουβέντα...

Πανελλήνιες: Ο κόσμος σάς ανήκει

Δίνει η μεγαλύτερη θυγατέρα μου πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις. Το άγχος το δικό μου είναι τεράστιο. Προσπαθώ βέβαια να μην...

Κώστας Σλούκας, ζωή σαν παραμύθι!

Λένε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ευλογημένοι από τον Θεό να πετύχουν στη ζωή πράγματα που οι πολλοί δεν μπορούν...

Τέρμα οι συμμορίες στα γήπεδα…

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπερήφανος και φιλοκυβερνητική εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο, τρέμουσα από συγκίνηση: «Οι συμμορίες δεν χωράνε στα...