Οι αριθμοί ευημερούν αλλά ο λαός πεινάει… 

Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός επειδή λέει παρά τις αντιξοότητες λόγω απανωτών κρίσεων η οικονομία αντέχει.

Αποδεικνύεται υποστηρίζει από τα μεγάλα μεγέθη της οικονομίας: «Από την ανάπτυξη του 8,3% του 2021, πολύ πέρα και πολύ πάνω και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που είχαν γίνει στην αρχή της χρονιάς, αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του 2022, κατά 2,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και αυτή μια ανάπτυξη η οποία -πιστεύω- ότι μας αιφνιδίασε ευχάριστα. Η διαρκής μείωση της ανεργίας, αλλά και η σημαντική άνθηση των εξαγωγών που ξεπέρασαν πια το ορόσημο των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Ξέχασε εντούτοις να μας πει πότε θα έρθει πάλι η… λυπητερή στον λαό για το χρέος που σε λίγο θα ξεπεράσει τα 400 δισ.

Την ίδια στιγμή έσκασε και η βόμβα της αύξησης των επιτοκιών από την ΕΚΤ, η οποία πάντως έσπευσε να μας καθησυχάσει λέγοντας πως θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Κάτι είναι κι αυτό καθώς με την ανιούσα των επιτοκίων θα δυσκολευτούμε ιδιαίτερα να ξαναδανειστούμε.

Στο μεταξύ ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 11,3 προμηνύοντας ότι σε λίγο καιρό μόνο οι έχοντες θα είναι σε θέση να καταναλώνουν στοιχειώδη αγαθά.

Δεν πειράζει ωστόσο, οι αριθμοί να ευημερούν κι ο λαός ας πεινάει…

Αλλά ξεχάσαμε, θα γεμίζει το στομάχι του με τα φιλοδωρήματα  που του μοιράζει η κυβέρνηση.

Τα οποία θα αυξάνονται με το σταγονόμετρο, διαφορετικά θα γίνουν μαζικά μπλακ-άουτ, αυτοκίνητα θα μένουν στους δρόμους και τα σούπερ μάρκετ θα βάλουν λουκέτο γιατί θα… βαράνε μύγες.

Πάλι καλά που αντέχει η οικονομία… Φανταστείτε να μην άντεχε…

Leave a Reply

Your email address will not be published.