Ερντογάν για Μητσοτάκη: Μου είχε πει να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας

Τι κι αν η συνάντηση που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα ήταν με τον Νικολάς Μαδούρο, το πρόεδρο της Βενεζουέλας; Το πρόβλημά του είναι η Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η απώλεια της εύνοιας των ΗΠΑ. Μετά λοιπόν από την περίφημη φράση “για μένα πια Μητσοτάκης γιοκ”, τώρα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε με παράπονο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “είπε να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου” και δεν το τήρησε.

Αφής στιγμής λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε σε βήμα εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά τα πυρά του εναντίον της Ελλάδας: “Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας, στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να ιδρύσουν βάσεις εναντίον μας, 9 βάσεις. Εναντίον ποιων είναι (σ.σ. οι βάσεις); Λένε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας, δεν το τρώμε. Η Ελλάδα χρωστάει στην ΕΕ και παρόλα αυτά δίνουν όπλα, δεν θα πω ονόματα. Εναντίον ποιων της τα δίνουν;”, είπε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη. “Μιλήσαμε αλλά δες τι έγινε μετά. Και στο Νταβός το ίδιο έκανε. (…) Μας γέλασε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός”.

“Στο γεύμα με τον Μητσοτάκη παρόλο που είπαμε δεν θα αφήσουμε τρίτους, σαν να μην κάναμε αυτή την συνάντηση πήγε και έκανε δηλώσεις στην Αμερική”. 

“Παρά το γεγονός ότι είχε πει να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου, έκανε ομιλίες κατά της Τουρκίας σαν να μην με είχε συναντήσει με τις δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο 2 εβδομάδες αργότερα. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας”, είπε.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.