Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Βατά» τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική

Σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

   Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε για μια ακόμη χρονιά στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αγίου Δημητρίου για τον σχολιασμό των θεμάτων.

   «Βατά και σχετικά εύκολα», χαρακτήρισε τα θέματα των Λατινικών η φιλόλογος Τζένη Ιακωβίδου – Μανιώτη. Η επιλογή των κειμένων ήταν «πολύ προσεγμένη και κάλυπτε όλη την ύλη». Η αντιστοίχιση στην ερώτηση εισαγωγής ήταν πολύ εύκολη, το ίδιο ισχύει και για την ερώτηση ετυμολογίας Β2, περιγράφει. Οι ασκήσεις της γραμματικής Γ1 και Γ2, με κάποιες εξαιρέσεις, κρίνονται «βατές και αναμενόμενες». Σχετικά με τις συντακτικές παρατηρήσεις, η Δ1α και η Δ1β θεωρούνται επίσης «αναμενόμενες», ενώ η άσκηση Δ2α της μετατροπής των μετοχών σε δευτερεύουσες προτάσεις ήταν πολύ απαιτητική και απευθυνόταν «στους πολύ καλά διαβασμένους».

   Επίσης, «βατά» ήταν τα θέματα της Χημείας, επισήμανε η χημικός Ηλιάνα Δαμιανού, προσθέτοντας, ότι «εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς κάτι ιδιαίτερα δύσκολο». Το ερώτημα Γ3 είναι παρόμοιο με το ερώτημα Γ3 που είχε «πέσει» στις Πανελλαδικές του 2020, ενώ το Δ είναι συνδυαστικό από τρία κεφάλαια της ύλης, εξηγεί η κ. Δαμιανού. Ένας «καλά προετοιμασμένος μαθητής δε θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», εκτιμά.

   Και στο μάθημα της Πληροφορικής τα θέματα ήταν «βατά», σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής, Βαγγέλη Αγγελάκη. Τα ερωτήματα κάλυψαν μεγάλο εύρος της ύλης, ιδιαίτερα της νέας ύλης, αναφέρει συμπληρώνει: Ήταν «κλιμακούμενης δυσκολίας, ειδικά το 3ο και το 4ο ερώτημα».

   Αύριο Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μετρό… Μακεδονίας

Ευτύχησα να επιβιβαστώ στο μετρό της Θεσσαλονίκης, έστω και όχι από τους πρώτους. Και η λέξη «ευτύχησα» δεν αποτελεί...

Καλό το Σχέδιο αλλά… 4-1

Κάποιοι σοφοί είπαν: «Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός γελάει». Και να δεις που είχαν δίκιο...

14 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα μας συμπλήρωσε χθες 14 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον Τύπο. Η «δημοκρατία» αγαπήθηκε από τους αναγνώστες, που δεν...

«Μετανθρωπισμός: Η εξέλιξη ή το τέλος του ανθρώπου;»

Το βιβλίο «Μετανθρωπισμός - Η εξέλιξη ή το τέλος του ανθρώπου;» είναι το δεύτερο πόνημα της Σωτηρίας Ορφανίδου, από...