Ζορίζεται από την άνοδο του Ανδρουλάκη ο Τσίπρας;

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ναι, η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο.

Κι επιτέλους έπειτα από καιρό η κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της.

Κάτι που θα έπρεπε να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του, αλλά βλέπετε περισσότερο ένοιαζε τον Τσίπρα να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους διά της διαβόητης σκευωρίας, παρά να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο.

Κι ερχόμαστε στην περιβόητη πλαστογραφία του εγγράφου του FBI που αποδεικνύει λέει τον χρηματισμό του Λοβέρδου.

Με τον Λοβέρδο να αναφέρει τα εξής: «Tέλος στα παραμύθια: το έγγραφο της 25.5.2017, μεταφρασμένο από την Ελ.Τουλουπάκη με το όνομά μου μέσα, εγώ το έδωσα πρώτος στην Προανακριτική και τον Α.Π. στις 27.2.2020. Το έκρυβαν γιατί αποκαλυπτόταν η παρανομία τους, μάρτυρας στις ΗΠΑ να καταθέτει κουκουλοφόρος στην Ελλάδα».

Παράλληλα, γράφτηκε στον Τύπο ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνωστό και μέρος της δικογραφίας για τη Novartis από τον Ιούνιο του 2020.

Ενώ είχε γραφτεί και άρθρο στην «Αυγή», που ως γνωστόν αποτελεί το προπαγανδιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκάλυπτε το επίμαχο έγγραφο.

Συνεπώς, τζίφος τα περί πλαστογραφίας για να… εξαφανιστεί η δωροδοκία του Λοβέρδου. 

Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο κουρνιαχτός που σήκωσαν οι συριζαίοι;  

Εννοείται πως ανησυχούν καθώς σφίγγει ο κλοιός για τους σκευωρούς.     

Πολύ φοβούμαστε όμως, ότι ο αρχηγός τους ανησυχεί -ενδεχομένως ζορίζεται- και από την άνοδο του Ανδρουλάκη.

Άρα, τι καλύτερο από… λάσπη στον ανεμιστήρα προς αποφυγή δυσάρεστων εκλογικών εκπλήξεων;

Ποιος ξέρει…

  1. Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας! Από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα σε αυτήν τη βασανισμένη χώρα ..

  2. Ο Ανδρουλάκης τους φοβίζει γιατί δεν είναι γιαλαντζί κεντροαριστερός αφενός, αφετέρου γιατί δεν έχει ενσωματώσει το χρεοκρατικό νεοπασόκ αλλά την παραδοσιακή ανδρεϊκή πολιτική.

    Φοβούνται μεγάλο διασυρμό στις εκλογές καθώς σε μια σειρά μειζόνων θεμάτων για την εθνική ταυτότητα βλ. μεταναστευτικό, εθνική παιδεία, εξωτερική άμυνα και ασφάλεια, είναι νεοταξικής κοπής αποδομητές.
    Η κοινωνία που βιώνει φτώχεια, ανεργία, πληθωρισμό δεν έχει όρεξη να επισσωρευτεί στην καμπούρα της και η εθνοαποδόμηση, και όσες αξίες κρατούν ζωντανό τον καθημερινό άνθρωπο στον αγώνα της ζωής όπως λ.χ. η πίστη.

    Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο.

    Δεν θεωρώ πανάκεια τον όποιον Ανδρουλάκη, λίγο θα διαφέρει από τους άλλους, αλλά να υπάρχει έστω μια αντιπρόταση της προκοπής.

    Γιατί με αυτή την αξ. αντιπολίτευση δεν προάγεται η πολιτική αλλά ο φόβος τύπου:
    “Ψηφίστε μας αλλιώς θα σας βρει συμφορά και έρθει ξανά ο συριζα”.

    Ε αυτό πρέπει να πάψει κάποια στιγμή να αποτελεί επιχείρημα.

    Το σκάνδαλο σαφώς να αναδειχθεί, ούτε λόγος.

    Τώρα πως η αριστερά εξέπεσε από την κοινωνιοκεντρική οπτική του Ανδρέα Παπανδρέου στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη του νεο-συνασπισμού (ό, τι πιο αντιλαϊκό υπάρχει) είναι απορίας άξιον… που σαφώς έχει την ερμηνεία του: παγκοσμιοποίηση. Μόνο που η τελευταία έπαψε πια να καθυποτάσσει την πολιτική διαλύοντας τα εθνικά κράτη και πλέον ισχύει ξανά η διαπολιτισμική συνύπαρξη με σεβασμό στην ταυτότητα των εθνοκρατών αλλά όχι ο πολυπολιτισμικός χυλός.

    Τα σύνορα αποτελούν ξανά εθνική εγγύηση ως οχυρό συλλογικής ελευθερίας και όχι ως οχύρωση από τον έξω κόσμο.
    Ο έξω κόσμος συνεχίζει να υπάρχει, τα εκπαιδευτικά προγράμματα πχ ERASMUS εξακολουθούν να ισχύουν, κάθε ανθρωποκεντρική ανοιχτότητα εξακολουθεί να υπάρχει (τουρισμός, παιδεία, κοκ) αλλά τα εθνικά κράτη πλέον (βλέποντας και όσα συμβαίνουν πρόσφατα με τον πόλεμο) αποτελούν βάση αναφοράς για την ανάπτυξη ελεύθερων κοινωνικών συνόλων.

    Η αλευροποίηση του μεταναστευτικού το 2020 ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να ξυπνήσει και τους πλέον υποκριτές.
    Ο ανθρωπισμός επιβεβαιώνεται με πρόσημο την διασφάλιση των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές αλλά αποτέλεσε κακέκτυπο με την …μπάτε αλέστε και αλεστικά μη δίνετε “πολιτική” του …λιάζονται οι μετανάστες.
    Τότε είδαμε και θλιβερές εικόνες και ανθρώπινες τραγωδίες σε Μόρια και αλλού.

    Και όσοι ωρύονται επειδή η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της από την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική εισροή, ή μοιράζουν με νόμο ιθαγένειες σαν μπακαλόχαρτο στην πράξη δεν αγαπούν τους πρόσφυγες αλλά την ατζέντα που επιβάλλει αυτή την πραγματικότητα εκπατρισμού από τις πατρογονικές τους εστίες. Πολύ περισσότερο δεν αγαπούν τους Έλληνες.

    Ο κόσμος σιχάθηκε τις δήθεν πολιτικές και τους πολιτικαντισμούς και θέλει πραγματική ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής με επίκεντρο τις αξίες που διαφύλαξαν την έννοια του Γένους και της εθνικής ταυτότητας (τα οποία η θολοκουλτούρα της παγκοσμιοποίησης ενοχοποιεί ως περιεχόμενα, αλλά πλέον δεν πείθουν κανέναν εκτός από τις αποδομητικές πραγματικότητες που ηγεμονεύουν δυστυχώς αλλά όχι για πολύ).

  3. Δεν έχω ακούσει τον Ανδρουλάκη να αναφέρεται στον κατάπτυστο νόμο Κατρούγκαλου και συγκεκριμένα το θεωρείται σωστό η σύζυγος που δεν εργάζεται και την έχει ασφαλισμένη ο εργαζόμενος σύζυγός της που πληρώνει τις κρατήσεις της, όταν πεθάνει, ο σύζυγος της (ή τα παιδιά της ) να μην παίρνει(ουν) τα έξοδα της κηδείας της;
    Νομίζετε ότι ο συριζα με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας και το χειρότερο γλώσσα και ταυτότητα, με την αύξηση του ΦΠΑ κλπ, θα τον ψηφίσει ο κόσμος;
    Νομίζετε ότι τα άλλα κόμματα που δεν αναφέρονται σε αυτά θα κερδίσουν τις ψήφους των πολιτών;

  4. Έχω εντύπωση αγαπητέ αρθογραφε ότι πλέον δεν πιάνει ο μπαμπούλας…. Ανδρουλάκης.Τριζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα.Οταν παραδέχεσαι ότι υπάρχει σκάνδαλο αυτόματα σημαίνει ότι κάποιος τα πήρε.Μην κάνουμε σαν την ταινία με την γιαδικιαρογλου.Δεν τα πήραν μόνο γιατροί.Αυτο πλέον είναι καραμέλα 2 δεκαετιών.Οσες απέλπιδες προσπάθειες και αν κάνει το μητσοτακικο καθεστώς η ακρίβεια και αδεια τσέπη θα κρίνουν τις εκλογές.Με τόσο πόλεμο το 19 και πήρε 32 ο Τσίπρας.Το καθεστώς θα πουλήσει πατριωτισμό . Σε αυτό θα ποντάρει να συγκρατήσει την κατάρρευση……αλλά είπαμε.Η πείνα είναι καλός σύμβουλος……….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...