Ταγίπ… Μολών Λαβέ!!!

Απτόητος συνεχίζει τους επεκτατικούς τσαμπουκάδες ο σουλτάνος.

Αυτή τη φορά έβαλε τον Τσαβούσογλου να μας απειλήσει ευθέως με πόλεμο.

… Εφόσον δεν αποστρατικοποιήσετε τα νησιά θα έρθουμε να τα πάρουμε, μας είπε εμμέσως η νυφίτσα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Μολών Λαβέ… τους απαντάμε.

Ωστόσο να προσέξει ο κουμπάρος να μη φάει τα μούτρα του.

Αφενός γιατί η Ελλάδα δεν είναι Ουκρανία, αφετέρου διότι ενδέχεται να εγκλωβιστεί στα πολλαπλά μέτωπα που έχει ανοίξει.

Εκτός κι αν νομίζει ότι με το που επιτεθεί στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί θα του χτυπήσουν την πλάτη ενισχύοντάς τον με τα F-16 που ζητάει, οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν πάραυτα τους λογαριασμούς μαζί του (μεταναστευτικό, τελωνειακή ένωση κλπ.) για να μην αποσπάται η προσοχή του, Σουηδία-Φινλανδία θα του τα δώσουν όλα για να μπουν στο ΝΑΤΟ και να πολεμήσουν στο πλευρό του, Ισραήλ και αραβικά κράτη θα βάλουν άμεσα πλάτη για να μην κινδυνεύσει ο πολύτιμος σύμμαχός τους, κι ο Πούτιν θα εκμεταλλευτεί την επίθεση στην Ελλάδα αφενός για να την εκδικηθεί για τη στάση της στο ουκρανικό, αφετέρου για να συνασπιστεί με την Τουρκία κατά της Δύσης και να τη συντρίψει.

Χα χα χα σουλτάνε, γέλασε το χειλάκι μας…

Συνέχισε λοιπόν τους γνωστούς σου φαιδρούς και άσφαιρους λεονταρισμούς μπας και ξεχάσει την πείνα ο λαός σου και σε ξαναψηφίσει κι άσε τους τσαμπουκάδες, καθώς γνωρίζεις πολύ καλά πως αν μας επιτεθείς αυτομάτως θα εξαερωθείς από τα απανωτά εκατέρωθεν χτυπήματα που θα δεχθείς.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι θα πράξεις στο τέλος… πολυχρονεμένε.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Με τη διαφήμιση που έχεις κάνει στον Μητσοτάκη, ενδέχεται να τον ξαναβγάλεις αυτοδύναμο.

Προφανώς δε γνωρίζεις το ρητό περί… λάκκου και σκαψίματος…                               

  1. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η πατρίδα χάρη στον Μητσοτάκη είναι τόσα πολλά που δεν χρειάζεται ο σουλτάνος Ερντογάν να διεκδικήσει κανένα νησί μας!Θα τα μοιράσουν όπως ξέρουν!
    Και για όσους νομίζουν ότι οι ΗΠΑ θα «νοιαστούν» για την πατρίδα μας πλανόνται οικτρά!
    ΣΟ Ελληνικού Οράματος

  2. Εφόσον έχει τη δυνατότητα η πολιτική του Ερντογάν να ξαναβγάλει αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη, τότε βάσει λογικής, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά μαζί του στο επόμενο διάστημα.

  3. Η διαχείριση της κρίσης με το ωκεανογραφικό ΣΕΙΣΜΙΚ το 1987 επί Ανδρέα Παπανδρέου, και η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στον Έβρο στις μέρες μας, αποτελούν ενδείξεις μόνο των απέραντων δυνατοτήτων της Ελλάδας.
    Ας δοκιμάσουν αν θέλουν…
    Η ειρήνη είναι ο πρώτος στόχος πάντα, αλλά όταν χρειαστεί πόλεμος θα δουν πράγματα που δεν θα διανοούνται.

  4. Δεν είναι ανάγκη πάντως να τα πάρουν με τη βία. Πολύ μπανάλ! Γιατί δεν ζητούν μια οικονομική προσφορά από την Ελλάδα? Αποκλείεται να ζήτησαν και να τους είπε αυτή η κυβέρνηση: “δεν πουλάμε δημόσια περιουσία”. Αν είναι πολλά τα λεφτά, ίσως να βοηθήσει η Ελλάδα δίνοντας και κάποια δάνεια στην Τουρκία για να συμπληρωθεί το ποσό του τιμήματος.
    Με μόλις 39 εκ. € πάντως μπορείς να αποκτήσεις ελληνικό νησί, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα.
    https://www.oneman.gr/life/to-elliniko-nisi-pou-thelei-na-agorasei-o-bill-gates/
    Όχι μεγάλο νησί προς το παρόν, είναι ακριβά ακόμα. Λογικά όμως, αν ψωνίσουν νησιά χονδρική, θα κλείσουν καλύτερη τιμή όπως θέλουν οι νόμοι της “ελεύθερης αγοράς”.

  5. Αρχίσατε πάλι να πουλάτε πατριωτισμο; Σοβαρά τώρα νομίζετε ότι ο Τούρκος είναι απομονωμένος και κάτι τέτοια;Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ομιλία-παρωδια στο Κογκρέσο και έκαναν σουρωτηρι την Αλεξανδρούπολη.Οι Γερμανοί σου λένε βρείτε τα όπως εμμέσως πλην σαφώς και οι Αμερικάνοι.Οποτε αφήστε τις φανφάρες και τις ιαχές του πολέμου.Πεοεκλογικη περίοδος είναι το παίζει λίγο σκληρός ο Κούλης λίγο ο Ταγίπ γιατί και εκεί σε έναν χρόνο εκλογές έχουν και όλα καλά.

  6. ….’ ομιλία-παρωδια στο Κογκρέσο”,,,
    Αυτό θα πει κολλημένος ΣΥΡΙΖΑ.

  7. Η χολυγουντιανης αισθητικης φωτογραφια που συνοδευει το αρθρο ταιριαζει απολυτα με το περιεχομενο του.

  8. Γράφει ο αρθρογράφος:
    Εκτός κι αν νομίζει ότι με το που επιτεθεί στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί θα του χτυπήσουν την πλάτη ενισχύοντάς τον με τα F-16 που ζητάει, οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν πάραυτα τους λογαριασμούς μαζί του (μεταναστευτικό, τελωνειακή ένωση κλπ.) για να μην αποσπάται η προσοχή του, Σουηδία-Φινλανδία θα του τα δώσουν όλα για να μπουν στο ΝΑΤΟ και να πολεμήσουν στο πλευρό του, Ισραήλ και αραβικά κράτη θα βάλουν άμεσα πλάτη για να μην κινδυνεύσει ο πολύτιμος σύμμαχός τους, κι ο Πούτιν θα εκμεταλλευτεί την επίθεση στην Ελλάδα αφενός για να την εκδικηθεί για τη στάση της στο ουκρανικό, αφετέρου για να συνασπιστεί με την Τουρκία κατά της Δύσης και να τη συντρίψει.

    Η πρόσφατη ιστορία διδάσκει ότι αυτό ακριβώς είναι το πιθανότερο σενάριο.
    Εκτός κι αν πιστεύουμε πως οι Αμερικάνοι θα τιναξουν την ανατολική Μεσόγειο στον αέρα, οι Γερμανοί θα αφήσουν τον παραδοσιακό σύμμαχο τους να χαθεί σε μια φάση μεταβολής του διεθνούς συστήματος και οι Ισραηλινοί θα επιλέξουν να βρεθούν περικυκλωμένοι την στιγμή αποβλέπουν στο ξεκαθάρισμα των δικών τους ζητημάτων με Πέρσες και Άραβες.

    Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας και την εγκλωβισμένη Ιταλία η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει άξονα με τον χώρο της Λιβύης και τις εκεί τουρκικές δυνάμεις ώστε να μην βρεθεί αποκλεισμένη από την ελληνογαλλική συμμαχία στην Μεσόγειο.

  9. Κολλημένος συριζα;χαχαχα.Σοβρα τώρα;Ξεκινάμε από την αρχή.Η πρόσκληση ήταν στον Έλληνα πρωθυπουργό δεν ήταν στον Μητσοτάκη.Και ο Βελόπουλος να ήταν πρωθυπουργός αυτός θα πήγαινε.Η ομιλία ήταν να γίνει περισυ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση αλλά δεν έγινε λόγω κοβιντ.Πιστευω να το γνωρίζεις αυτό και να μην λες μπουρδολογιες.Σοβαρα τώρα οι νεοναζί του αζοφ τους ταυτίζουμε με τους Μεσολογγίτες.Τριζουν τα κόκκαλα των Μεσολογγιτών.Εαν για εσένα το πακέτο 4 δις εξοπλιστικά που έφερε είναι νίκη οκ.

  10. Αυτό ακριβώς προτίθεται να κάνει. Να προσπαθήσει να τα πάρει.Και όχι με μια περιορισμένη εμπλοκή αλλά με πόλεμο. Και που φυσικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι αυτό οι σύμμαχοι!
    Ετοιμάζεται δεκαετίες για αυτό. Οσο οι ΚΚ Β’, ΓΑΠ, Σαμαράς και Τσίπρας επέλεγαν τον μονομερή αφοπλισμό της χώρας και τη μη συντήρηση των οπλικών συστημάτων που είχε και επομένως την αχρήστευσή τους. Οσο ο Κυριάκος κοιμόταν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του και στη συνέχεια επέλεξε μια μεσοπρόθεσμη απάντηση στην ανάγκη αποτροπής και όχι ΚΑΙ μια βραχυπρόθεσμη.
    Επέλεξε να μην λάβει υπόψη του το συμβολικό τρόπο σκέψης του Ερντογάν και τη σημασία που έχει το 2022/23.
    Οπότε όσοι λένε Μολών λαβέ πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά καταρχήν υπάρχουν και είναι σε λειτουργία.
    Η ερώτηση παραμένει. Ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στο επερχόμενο τελεσίγραφο της άμεσης αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...