Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει για αυτόν» μετά την κριτική που άσκησε στην Άγκυρα κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Anadolu.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν από μόνες τους αν θα πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

“Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς” φέρεται να είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Κάπως σαν απατημένος σύζυγος ακούγεται, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο Κυριάκος συναντήθηκε μαζί του τον Μάρτιο και συμφώνησε Ελλάδα και Τουρκία να τα ” βρουνε ” μόνοι τους χωρίς τρίτες χώρες, αντ’ αυτού ο Κυριάκος πήγε στις ΗΠΑ, και εν όψη εκλογών για να τραβήξει το ενδιαφέρον όσων του έχουν γυρίσει την πλάτη, είπε και δυό κουβέντες παραπάνω κατά της Τουρκίας, πιστεύοντας ότι ο σουλτάνος θα το αφήσει αναπάντητο, τώρα μάλιστα που παίζει και το χαρτί του βέτο για την ένταξη των Σουηδοφινλανδών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...