Ακρίβεια – Καύσιμα: Πάνω από τα 2,5 ευρώ το λίτρο η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης

«Πτήση» πάνω από τα 2,5 ευρώ το λίτρο κάνει η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, με το σύνολο των ανατιμήσεων στα καύσιμα να παραπέμπει σε ένα ιδιαίτερα «θερμό», από άποψη κόστους, καλοκαίρι και σε έναν εφιαλτικό Χειμώνα

Η μέση τιμή της αμόλυβδης, την Πέμπτη 19 Μαΐου, έφτασε στα 2,227 ευρώ, στο σύνολο της χώρας. Η πιο υψηλή μέση τιμή, ανά νομό, κατεγράφη στον νομό Κυκλάδων με 2,389 ευρώ το λίτρο. Ακολούθησε ο νομός Ευρυτανίας (με μέσο όρο τιμής τα 2,359 ευρώ το λίτρο) και αμέσως μετά ήταν ο νομός Δωδεκανήσου με μέσο όρο τιμής τα 2,345 ευρώ το λίτρο.

Πού κάνει «ρεκόρ» η ανώτατη τιμή

Αν ληφθούν υπόψη οι ανώτατες τιμές που ήδη έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές, τότε όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι πολύ σύντομα, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό ήδη έχει ξεπεραστεί στις εξής περιοχές, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, στα εξής σημεία της χώρας:

Στη Νίσυρο (2,590 ευρώ το λίτρο).

Παράσπορος Πάρου (2,590 ευρώ το λίτρο).

Θήρα (2,585 ευρώ το λίτρο).

Σημειώνεται ότι στις 10 Μαΐου 2022, η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ανά λίτρο είχε φτάσει στα 2,619 ευρώ, στην Πάτμο (βλ. «Ακρίβεια: Νέο ”ρεκόρ” στην αμόλυβδη – Στα 2,619 ευρώ το λίτρο – Έως 23% αυξήσεις από την 1η Μαΐου και μετά»).

Leave a Reply

Your email address will not be published.