Ελλάδα – Τουρκία: 1-0

Δεν ξέρουμε το ακριβές παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-Μπάιντεν.

Ούτε φυσικά τα ανταλλάγματα που ζήτησε η αμερικανική πλευρά για να του παράσχει τέτοιου είδους μεγαλόπρεπης στήριξης.

Θα φανούν, αμφότερα, στην πορεία.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι η Ελλάδα στην προκειμένη (μετά από καιρό) κέρδισε την Τουρκία.

Η αντίδρασή της όσον αφορά την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αποτυπώνει πλήρως το άγχος του ηττημένου.

Κοινώς, ο Ερντογάν σκούζει εκβιάζοντας τις ΗΠΑ να του δώσουν τα F-16, να ξαναμπεί στο πρόγραμμα των F-35 και να αρθούν οι κυρώσεις για τους S-400, αλλιώς θα ασκήσει βέτο επειδή ζορίστηκε από τη στήριξη του Μπάιντεν στον Μητσοτάκη (με αποκορύφωμα την ομιλία στο Κογκρέσο). Τα περί Κούρδων και Γκιουλενιστών (όχι ότι δε ζορίζεται κι εκεί) τα λέει απλώς για το… ξεκάρφωμα.

Άραγε, ποιος λέτε να κερδίσει στο τέλος; Ο Μπάιντεν ή ο Ερντογάν;

Μέχρι στιγμής πάντως ο Ερντογάν μετράει δύο ήττες από τους Αμερικανούς. Μία με τα F-35 που… ακυρώθηκαν και μία με τους S-400 που… αποθηκεύτηκαν.

Ακόμη όμως και να πάρει τα F-16 ή και τα F-35 -που θα τα πάρουμε κι εμείς- και να αρθούν οι κυρώσεις για τους S-400 (οι οποίοι είναι δεδομένο για ευνόητους λόγους ότι θα παραμείνουν… αποθηκευμένοι), σε καμία περίπτωση δε θα του επιτραπεί να προβεί εκ νέου στους τσαμπουκάδες της περιόδου Τραμπ.

Το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τα μετέπειτα… πυρά τόσο του Τσαβούσογλου όσο και της τουρκικής προπαγάνδας  το αποδεικνύουν περίτρανα. 

Σχετικά με τις αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης κι όχι μόνο.

Για μια ακόμη φορά αντί να βλέπουν το δάσος, βλέπουν το δέντρο.

Ήτοι, αντί να συγχαρούν την κυβέρνηση που φαίνεται να αφήνει πίσω τις ήττες της δύσκολης περιόδου του ’20 σημειώνοντας νίκες, ασχολούνται με τις κόρες του Μητσοτάκη.

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα… σύντροφοι και ο νοών νοείτω.

Λες κι αν ξαναέρθετε στα πράγματα θα σηκώσετε μπαϊράκι κατά των ΗΠΑ.

Το φάντασμα του… διαβολικού Τραμπ, πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου… χα χα χα!!!

Ας ελπίσουμε να συνεχιστούν οι νίκες για την Ελλάδα κι ας γκρινιάζουν όσο θέλουν οι… δυσαρεστημένοι.

Καθώς, με τους Αμερικανούς ουδείς δύναται να κοιμάται ήσυχος.

Θα επανέλθουμε…    

ΥΓ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι τζάμπα μαγκιές των τουρκικών μαχητικών που φτάσαν μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη.

… Κουμπάρε ούτε τώρα θα σε δει ο Μπάιντεν.

Κοίτα λοιπόν να κάνεις κάνα καλό παζάρι για να το πουλήσεις στους χαχόλους μπας και σε ξαναψηφίσουν, γιατί σε βλέπουμε να σε… αποχαιρετάει η Δύση. Εσένα, όχι την Τουρκία. Μη μπερδεύεσαι…      

Εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στην Τουρκία για την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης»

  1. Και σας είχα για έξυπνους, σκηνοθετημενο παζάρι σε όλα τα επίπεδα Τουρκίας- ΗΠΑ και στο βάθος η Ελλάδα που χειροκροτουν τώρα για να ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ αργότερα.

  2. Κοινος παρανομαστης Αμερικη
    Ελλαδα – Τουρκια 1-0
    Ελλαδα – Αμερικη 1-5
    Τουρκια -Αμερικη 4-1 Συρια, Κουρδικο, Λιβυη, Ιραν halkbank,
    Παρακαλουνται οι μαθηματικοι του σαιτ να κανουν την τελικη αναγωγη
    Ελλαδα-Τουρκια = ?

  3. Τι άρθρο είναι αυτό. Δεν λυπάστε τους σχολιαστές της τελευταίας περιόδου;

  4. Και μόνο το γεγονός ότι η Τουρκία έχει πληρώσει F-35 και F-35 δεν έχει πάρει, έχει επενδύσει για να φτιάχνει τμήματα του και απάρτια δεν φτιάχνει, παρακαλάει και φοβερίζει για να εκσυγχρονίσει τα F-16 της ενώ η Ελλάδα ήδη το κάνει λένε πολλά. Ενδεικτικά για τα λάθη της Τουρκίας αλλά και για τις επιτυχίες της Ελλάδας.
    Πλην όμως η διαφορά δυναμικού των δύο οικονομιών, ο 15της μονομερής αφοπλισμός της Ελλάδας και ο εξοπλισμός της Τουρκίας όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι μόνο στην αρχή του να μειώσει την ψαλίδα και επομένως σε πολύ επικίνδυνη θέση.
    Ο στρατηγικός αιφνιδιασμός που έπαθε η Ελλάδα το 2020 την αφύπνισε μεν αλλά η ζημιά από ενελώς αποτυχημένες ηγεσίες όπως κυρίως του ΚΚ Β’ αλλά και του ΓΑΠ και του Τσίπρα δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα.
    Το ότι η χώρα επέζησε όμως του ΚΚ Β’ και για την ώρα δεν έχει ακρωτηριασθεί ή οδηγηθεί σε εμφύλιο όπως θα ήταν το αναμενόμενο δείχνει ότι έχει δυνατότητες που δεν της φαίνονταν.
    Το Βυζάντιο που γνώρισε έναν δικό του ΚΚ Β’ στη μορφή της δυναστείας των Αγγέλων δεν τα κατάφερε να συνέλθει ποτέ.

  5. Όπως βλέπετε ο ΟΧΛΟΣ των ρωσόπληκτων αρνείται κάθε άλλη εκδοχή των γεγονότων.

  6. Ελλάδα – Τουρκία 1-0.
    Πριν οι Τούρκοι κάνουν ΄σεντρα ο επιδιαιτητής ΗΠΑ διά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα διαβήματα μας για τις πτήσεις των Τούρκων 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη πήρε θέση. ” Είναι διαφωνία για τα όρια του εναέριου χώρου” δήλωσαν.
    Και αφού ο “διαιτητής” (ΗΠΑ) ακύρωσε το γκολ χωρίς να συμβουλευτεί καν το VAR” στην αμέσως επόμενη φάση σφύριξε και πέναλτυ εναντίον μας.
    Παρότι είμαστε καλά και υπάκουα παιδάκια και τον έχουμε κεράσει με κάποια δις, ψωνίζοντας από το μαγαζί του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...