Eurovision 2022: Πρωτιά για την Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα

Η Ουκρανία με το Stefania των Kalush Orchestra ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς.
 
Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς. Η βαθμολογία της Ελλάδας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας 158 βαθμούς από τις επιτροπές, καθώς έξι χώρες της έδωσαν 12 βαθμούς και δύο 10, ενώ 57 βαθμούς πήρε από τους τηλεθεατές. 
 
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς, την τρίτη θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς, στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς.
 
Ακολούθησε η Ιταλία με 268 και η Μολδαβία με 253 βαθμούς, ενώ την ένατη και δέκατη θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία με 207 βαθμούς και η Νορβηγία με 182 βαθμούς αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

  1. Ο Ουκρανός υποστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πόλεμος της χώρας του με τη Ρωσία θα τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους.

    “Το κρίσιμο σημείο θα είναι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου”, δήλωσε σε συνέντευξη στο Sky News. “Οι περισσότερες από τις πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους”.
    “Ως αποτέλεσμα, θα ανανεώσουμε την ουκρανική εξουσία σε όλα τα εδάφη μας που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας”, πρόσθεσε.

    Τα σχόλια σηματοδοτούν την πιο λεπτομερή πρόβλεψη για το τέλος του πολέμου από υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο έως σήμερα.
    Ο Budanov ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε επίσης ότι στη Ρωσία έρχεται πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Είπε ότι η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία “θα οδηγήσει τελικά στην αλλαγή της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...

Ο Σπαρτιάτης Διηνέκης: Ο «αιώνιος» πολεμιστής

«Οι Θερμοπύλες» αποτελούν αναμφίβολα το απαράμιλλο παγκόσμιο σύμβολο αυταπάρνησης και θυσίας «υπέρ Πατρίδος», καθώς ο Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης με...

Αυτές οι εποχές της παρακμής

Θωρώ στο YouTube -τη μόνη μας δυνατότητα πλέον να ακούμε λαϊκά- τον μέγα Καζαντζίδη, να κρέμονται οι γύρω από...