Η CIA «προσκαλεί» τους Ρώσους πολίτες στη σκοτεινή πλευρά του Ίντερνετ

H CIA αναζητά… συνεργασία(!) με τους Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δημοσιοποιώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδηγίες στα ρωσικά, πώς να επισκεφτούν με ασφάλεια τον ιστότοπό της, στο «σκοτεινό ιστό» Dark Web, το βασίλειο κάθε βρωμοδουλειάς στον κυβερνοχώρο

O λεγόμενος «σκοτεινός ιστός» Dark Web, είναι το βασίλειο κάθε παράνομης και ανήθικης δραστηριότητας  – από εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, βρώμικων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέχρι υπηρεσίες ενοικίασης δολοφόνου. Εκτός από τα παραπάνω, φιλοξενεί και τη σύγχρονη μορφή κατασκοπείας, καθώς διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ανωνυμία.

Το σκοτεινό υπερόπλο

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA, έχει «εισβάλει» στο «σκοτεινό χώρο» του διαδικτύου από το 2019, αντλώντας από εκεί πληροφορίες και πράκτορες από όλο τον κόσμο.

Έχοντας στη διάθεσή της το «υπερόπλο» του «σκοτεινού κυβερνοχώρου», ως παρακλάδι πλέον της κλασικής κατασκοπείας, η CIA επιχειρεί να «συναντηθεί» με τους Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να αντλήσει πληροφορίες, πράκτορες και προφανώς να προωθήσει, με το δικό της ιστορικά γνωστό τρόπο, τους στόχους  του State Department έναντι της Ρωσίας. Οι μέχρι στιγμής, επισήμως ομολογημένοι στόχοι είναι: η «αποδυνάμωση της Ρωσίας» και η «αποπομπή Πούτιν» από την εξουσία.

Προσπαθώντας, λοιπόν, να επικοινωνήσει με τους Ρώσους που είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγίες στη ρωσική γλώσσα, για το πώς μπορεί κανείς να αναζητήσει  και να βρει τον δικό της ιστότοπο, στη «σκοτεινή» πλευρά του Ίντερνετ.

CIA reaches out to Russians opposed to war in Ukraine

Οδηγίες κατασκοπείας

 «Παρέχουμε οδηγίες στη ρωσική γλώσσα για το πώς να επικοινωνήσετε με ασφάλεια με τη CIA – μέσω του Dark Web site μας ή ενός αξιόπιστου  διακομιστή VPN – για όσους αισθάνονται υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν μαζί μας, λόγω του άδικου πολέμου της ρωσικής κυβέρνησης», δήλωσε στο CBS News αξιωματούχος της CIA.

Σύμφωνα με το CBS,  η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έχει δημοσιεύει οδηγίες στο Facebook, το Instagram, το YouTube και άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, στα ρωσικά, για τον τρόπο πρόσβασης στον ιστότοπό της, των υποψήφιων επισκεπτών –συνεργατών και ό,τι άλλο θέλει προκύψει.

Μέσω του δικού της ιστότοπου στο Dark WeB, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η CIA από το 2019 έχει στήσει ένα δίκτυο άντλησης πληροφοριών από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάλυψη με «κρεμμύδι»

Ο ιστότοπος της CIA  απαιτεί  από τους υποψήφιους χρήστες –πληροφοριοδότες να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης TOR, το οποίο κρυπτογραφεί τη δραστηριότητα του χρήστη. Το δε λογισμικό TOR (The Onion Router) θεωρείται η σπονδυλική στήλη του σκοτεινού διαδικτύου, γιατί διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών. Ο όρος «κρεμμύδι» χρησιμοποιήθηκε από τους δημιουργούς του για να υποδηλώσει τα πολλά  επίπεδα (στρώματα) με τα οποία λειτουργεί το πρόγραμμα.

Έτσι, διασφαλίζοντας την ανωνυμία η CIA «ελπίζει»  ότι  οι Ρώσοι –πολίτες και στρατιώτες- θα χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπό της για να της δώσουν πληροφορίες.

Σύμφωνα, πάντως, με έμπειρους αναλυτές κατασκοπευτικών επιχειρήσεων, μια τέτοια αναζήτηση της CIA για ρωσικές επαφές, δεν μπορεί παρά να συσχετίζεται με το στόχο των ΗΠΑ να  ασκήσουν πίεση στο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας αναταραχή στη Ρωσία. 

Άκαρπες κυρώσεις

Άλλωστε, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, με σκοπό να στρέψουν τους Ρώσους εναντίον του Πούτιν , φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου κέντρου δημοσκοπήσεων Levada που δημοσίευσε το Newsweek, το ποσοστό αποδοχής του Πούτιν εκτινάχθηκε στο 83% τον Μάρτιο, από 69% τον Ιανουάριο.

Putin’s Popularity Rises in Russia, Drops Among Americans, Polls Say

Ωστόσο, η δημόσια μαζική πρόσκληση της CIA, -αλλά και οποιαδήποτε άλλης υπηρεσίας πληροφοριών το τολμούσε – προς πολίτες άλλης χώρας να γίνουν μαζικά πληροφοριοδότες και πράκτορες, είναι φανερό ότι σπάει κάθε ηθικό και δικαιικό φραγμό, αποκαλύπτοντας  ταυτόχρονα την εφιαλτική συνδρομή της «σκοτεινής» τεχνολογίας, στον διαρκή, βρώμικο και χωρίς κανόνες πόλεμο δι’ αντιπροσώπων που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία.

  1. Επιτρέπεται αυτό νομικά κα ηθικά ;; Έγινε χαμός στις ΗΠΑ για επέμβαση Ρώσων στις εκλογές, εδώ τι γίνεται επιτίθενται εναντίον ξένου ηγέτη;

  2. ….πάταγο έχουν κάνει οι δηλώσεις της πρώην γ υ ν αί κ α ς του (στην Αγγλόφιλη Γερμανική Die Welt) που ζει στο εξωτερικό ότι «Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν. Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του» είπε χαρακτηριστικά η πρώην σ ύ ζ υ γ ο ς του Πούτιν, Λουντμίλα. (πως πήγε στο εξωτερικό; ..τό ‘θελε το Κρεμλίνο. που δεν είναι, όμως, του αυταρχικού ηγέτη, αλλά άλλων, που έχουν πέντε – έξι σωσίες, για “προσωπίδα”).
    …ένα κράτος – πλαστοπροσωπία, πόσο να διαρκεί ακόμα;?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Μακρόν, ο Μπαρντελά και το σύστημα

Ο Μακρόν απευθυνόμενος στους συμβούλους του θα πει: «Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ανοησίες» (Il faut arrêter de raconter...

Μια «τρύπα στο νερό» η σύνοδος στην Ελβετία

Έχει χαθεί το μέτρημα από τον αριθμό των συζητήσεων και τις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία, τις οποίες έχουν...

Η Τουρκία σε αναζήτηση γεωπολιτικού προσανατολισμού

Η Τουρκία, μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να αντιμετωπίσει πιθανές διεκδικήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή...

Οι G7 και το ψυχομαχητό του κόσμου

Όλα δείχνουν ότι η έπαρση και η ολιγοφρένεια των δυτικών ηγετών πάει για απόσυρση. Φάνηκε και από τη Σύνοδο...