«Δωράκια» εκατ. ευρώ με διπλές συντάξεις σε βουλευτές, δημάρχους και πρ. νομάρχες καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

Αναδρομικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς διάταξη νόμου (!!) ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και να λάβουν μερικές εκατοντάδες βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, εκμεταλλευόμενοι την «εγκύκλιο της ντροπής» που δημοσίευσε πασχαλιάτικα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ)

«Ενώ γνώριζαν ότι δεν θα πάρουν δεύτερη σύνταξη οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες, ακόμα και βουλευτές και είχαν υποβάλλει εδώ και έτη, σχετική αίτηση προς το Ταμείο τους», όπως καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ, «πλέον θα ζητήσουν να τους αποδοθεί αναδρομικά η δεύτερη σύνταξη εκ του δημόσιου λειτουργήματος που ασκούσαν σύμφωνα με την εγκύκλιο Τσακλόγλου.

«Οι αιτήσεις αυτές είχαν απορριφθεί, αλλά η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μέσω μιας κατάπτυστης εγκυκλίου», σημειώνει το Δίκτυο, «θα τις επανεξετάσει. Γι’ αυτό και τους προτρέπει να τις επανυποβάλλουν»!

«Ρουσφέτι»

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «πρόκειται για ξεκάθαρο ρουσφέτι, για ολοφάνερη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, η κυβέρνηση και ειδικά το δίδυμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου ‘’κλείνει το μάτι’’ στους ημέτερους. Αιδώς Αργείοι, οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι, σας πήραν χαμπάρι»!

Σημειώνεται ότι στην εγκύκλιο που δημοσίευσε τη Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 233/2017) περί επαναχορήγησης σύνταξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μόνο που», σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι εντελώς άσχετη με το ζήτημα των αιρετών και πουθενά δεν αναφέρεται σε αυτούς! Μιλάμε για πραγματική λαθροχειρία που έχει συντελεστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την ευθύνη να βαραίνει τόσο τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου και τους μυστικοσυμβούλους του, όσο και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κωστή Χατζηδάκη. Όμως πάνω απ’ όλους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόσες μέρες που έχει αναδειχθεί το θέμα, έχει επιλέξει την οδό της ‘’σιωπής’’».

Η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ τονίζει ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Θα διεκδικήσει να μην εφαρμοστεί η επίμαχη εγκύκλιος. Όπως ακριβώς έγινε προ τετραμήνου με άλλη μια τέτοια κατάπτυστη εγκύκλιο, που αφορούσε τις συντάξεις χηρείας.

«Την ώρα που 85.000 συνταξιούχοι, μάταια περιμένουν να λάβουν εδώ και 72 μήνες, την προσαύξηση που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφάσισε να μοιράσει ‘’από την κλειδαρότρυπα’’, μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει είναι ηθικό. Δεν μπορεί με 4 χρόνια πληρωμένες εισφορές να παίρνει κάποιος βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος κ.λπ. σύνταξη ίση με εκείνη που παίρνει κάποιος συνταξιούχος με 40 χρόνια δουλειάς. Είναι απαράδεκτο!!».

Leave a Reply

Your email address will not be published.