«Δωράκια» εκατ. ευρώ με διπλές συντάξεις σε βουλευτές, δημάρχους και πρ. νομάρχες καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

Αναδρομικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς διάταξη νόμου (!!) ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και να λάβουν μερικές εκατοντάδες βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, εκμεταλλευόμενοι την «εγκύκλιο της ντροπής» που δημοσίευσε πασχαλιάτικα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ)

«Ενώ γνώριζαν ότι δεν θα πάρουν δεύτερη σύνταξη οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες, ακόμα και βουλευτές και είχαν υποβάλλει εδώ και έτη, σχετική αίτηση προς το Ταμείο τους», όπως καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ, «πλέον θα ζητήσουν να τους αποδοθεί αναδρομικά η δεύτερη σύνταξη εκ του δημόσιου λειτουργήματος που ασκούσαν σύμφωνα με την εγκύκλιο Τσακλόγλου.

«Οι αιτήσεις αυτές είχαν απορριφθεί, αλλά η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μέσω μιας κατάπτυστης εγκυκλίου», σημειώνει το Δίκτυο, «θα τις επανεξετάσει. Γι’ αυτό και τους προτρέπει να τις επανυποβάλλουν»!

«Ρουσφέτι»

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «πρόκειται για ξεκάθαρο ρουσφέτι, για ολοφάνερη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, η κυβέρνηση και ειδικά το δίδυμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου ‘’κλείνει το μάτι’’ στους ημέτερους. Αιδώς Αργείοι, οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι, σας πήραν χαμπάρι»!

Σημειώνεται ότι στην εγκύκλιο που δημοσίευσε τη Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 233/2017) περί επαναχορήγησης σύνταξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μόνο που», σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι εντελώς άσχετη με το ζήτημα των αιρετών και πουθενά δεν αναφέρεται σε αυτούς! Μιλάμε για πραγματική λαθροχειρία που έχει συντελεστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την ευθύνη να βαραίνει τόσο τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου και τους μυστικοσυμβούλους του, όσο και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κωστή Χατζηδάκη. Όμως πάνω απ’ όλους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόσες μέρες που έχει αναδειχθεί το θέμα, έχει επιλέξει την οδό της ‘’σιωπής’’».

Η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ τονίζει ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Θα διεκδικήσει να μην εφαρμοστεί η επίμαχη εγκύκλιος. Όπως ακριβώς έγινε προ τετραμήνου με άλλη μια τέτοια κατάπτυστη εγκύκλιο, που αφορούσε τις συντάξεις χηρείας.

«Την ώρα που 85.000 συνταξιούχοι, μάταια περιμένουν να λάβουν εδώ και 72 μήνες, την προσαύξηση που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφάσισε να μοιράσει ‘’από την κλειδαρότρυπα’’, μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει είναι ηθικό. Δεν μπορεί με 4 χρόνια πληρωμένες εισφορές να παίρνει κάποιος βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος κ.λπ. σύνταξη ίση με εκείνη που παίρνει κάποιος συνταξιούχος με 40 χρόνια δουλειάς. Είναι απαράδεκτο!!».

 1. Ποιος είδε κράτος λιγοστό (Γεώργιος Σουρής)
  Ποιος είδε κράτος λιγοστό
  σ’ όλη τη γη μοναδικό,
  εκατό να εξοδεύει
  και πενήντα να μαζεύει;

  Να τρέφει όλους τους αργούς,
  νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
  ταμείο δίχως χρήματα
  και δόξης τόσα μνήματα;

  Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
  και να σε κλέβουν φανερά,
  κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
  τον κλέφτη να γυρεύουνε;

  Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
  ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
  οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
  δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

  Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
  κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
  Κι από προσπάππου κι από παππού
  συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

  Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
  να παριστάνει τον ευρωπαίο.
  Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
  στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

  Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
  ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
  Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
  λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

  Και ψωμοτύρι και για καφέ
  το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
  Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
  σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

  Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

  Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

 2. Θα έρθει η ώρα τους …και πως την περιμένω αυτήν την ώρα………………
  Θα τους δείξω τους πολιτικούς Καραγκιόζηδες…..Δεν ειναι το -1 της ψήφου αλλά και το + 1 στους αντιπάλους του θεάτρου Σκιων της ΝΔ……

 3. Μα δεν ε;iναι ιδιοκτ;hτες του κρ;aτους. Λάφυρο της ΝΔ η Ελλάδα…..Αυτά δεν λέει δικαίως η Αριστερά;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μνημόνιο διαρκείας…

Ο κυνισμός με τον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης απέρριψε για μία ακόμη φορά κάθε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ...

Οι μικρομεσαίοι στο επίκεντρο

Το Σάββατο, 25 του μήνα, θα διεξαχθεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι...

Το κλείσιμο των ΕΑΣ είναι κάτι περισσότερο από λάθος

Στις 3/4/2021 ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την απομάκρυνση των βιομηχανικών-παραγωγικών εγκαταστάσεων της τέως ΠΥΡΚΑΛ (πλέον Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - ΕΑΣ)...

Μάταιη η αντίσταση απέναντι στη νέα τεχνολογία

Κρίνοντας από μερικά σημάδια των τελευταίων ημερών, συμπεραίνει κανείς ότι αυτός ο χυδαίος καπιταλισμός των μερισμάτων έχει περάσει πλέον...