Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να σταματήσει τις “θηριωδίες” στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν την κατάσταση στην Ουκρανία και προέτρεψε τη Δύση να ασκήσει πίεση προκειμένου το Κίεβο να σταματήσει τις “θηριωδίες”, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό “των εγκλημάτων πολέμου και των μαζικών βομβαρδισμών πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς”, που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Ρωσία αρνείται τα εγκλήματα πολέμου από δικές της δυνάμεις στην Ουκρανία και έχει κατηγορήσει για τους θανάτους αμάχων εκείνους που αποκαλεί εθνικιστές και “νεοναζί”, έναν ισχυρισμό που απορρίπτουν τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση.

“Η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει να τερματιστούν αυτές οι θηριωδίες ασκώντας κατάλληλη επιρροή στο Κίεβο και σταματώντας τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία”, ανέφερε το Κρεμλίνο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

Από τη μεριά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ότι επιθυμεί να συνεργασθεί με τους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσει στην άρση του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το γραφείο του Μακρόν.

Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο Μακρόν επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει στην Ουκρανία, όπως και ότι εξέφρασε στον Πούτιν την βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στο Ντονμπάς και την Μαριούπολη.

“Κάλεσα την Ρωσία να ανταποκριθεί στη διεθνή της ευθύνη ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την καταστροφική επίθεση”, δήλωσε ο Μακρόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...