Θα αφήσει ο Μητσοτάκης να τον «φάει» η ρήτρα αναπροσαρμογής;

«Δε θα αντέξει η κυβέρνηση τρεις απανωτούς λογαριασμούς ρεύματος με αυτή την απάτη της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Αυτή τη διαπίστωση κάνουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και υπουργοί και βουλευτές, μετά τις επαφές που είχαν με τους ψηφοφόρους τους το Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Κάποιοι έχουν πάρει λογαριασμούς των 1.000 ευρώ και πλέον χωρίς να διαθέτουν βίλα και έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς με τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους παρόχους.

Όμως φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί έναντι και όπου να ’ναι θα έρθουν και οι εκκαθαριστικοί φωτιά. 

Ο τρίτος λογαριασμός θα «σκάσει» μέσα στο καλοκαίρι, όταν και θα έχουν ανέβει και οι κιλοβατώρες εξαιτίας των κλιματιστικών που θα ανάψουν.

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι με λογαριασμούς των 1.000 και 2.000 ευρώ που θα πρέπει να πληρωθούν από μεροκαματιάρηδες, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει… τρύπα να κρυφτεί.

Να θυμίσουμε ότι η περίοδος αυτή είναι ουδέτερη ως προς την πληρωμή φόρων καθώς οι περισσότεροι έχουν πληρώσει το φόρο εισοδήματος του 2021 και τον ΕΝΦΙΑ ή άλλους περσινούς φόρους.

Από τον Μάιο θα έρθει το εκκαθαριστικό του νέου φόρου ακινήτων και θα ξεκινήσει και η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για φέτος, άρα θα έρθουν και νέοι λογαριασμοί.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με απανωτές θηλιές στον λαιμό τους, με χειρότερη βεβαίως και απρόβλεπτη αυτή των λογαριασμών ρεύματος που προστίθενται στην ακρίβεια στην αγορά και φυσικά στα πανάκριβα καύσιμα.

Πρόκειται για την τέλεια καταιγίδα για την κυβέρνηση η οποία καλείται να διαχειριστεί προβλήματα για τα οποία είτε η ίδια έχει ευθύνες είτε καθυστέρησε να αντιδράσει είτε της «έσκασαν» σαν βόμβες στην αυλή της.

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είναι και το νούμερο ένα πρόβλημα για όλη την Ελλάδα. Όπου πάει κάποιος κι όπου βρεθεί αυτό είναι το θέμα που συζητά.

Κρύβουν δε το κεφάλι στην άμμο όσοι κυβερνητικοί λένε ότι το Πάσχα ήταν όλα ήρεμα στις εκλογικές περιφέρειες.

Γυναίκες και επιχειρηματίες χαιρετούσαν τους πολιτικούς κρατώντας ανά χείρας λογαριασμούς ρεύματος. Γαλάζιος βουλευτής μοίραζε ευχετήριες κάρτες βάζοντας μέσα και 50 ευρώ για να γλιτώσει τη γκρίνια.

Κάποιοι πολιτικοί της ΝΔ πλήρωσαν και ολόκληρους λογαριασμούς ψηφοφόρων τους, μοναστηριών ή και εκκλησιών υπό την απειλή ότι δε θα λειτουργήσουν τις άγιες μέρες.

Για να μη μιλήσουμε για τα χιλιάδες μηνύματα που έρχονται καθημερινά στο Μαξίμου από αγανακτισμένους πολίτες. Και δεν είναι Συριζαίοι ή Πασόκοι. Νεοδημοκράτες είναι, προδομένοι και απογοητευμένοι ψηφοφόροι είναι.

Στο Μαξίμου φαίνεται να έχουν καταλάβει επιτέλους ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από το προγραμματισμένο ή από την επιθυμία του Μητσοτάκη.

Ετοιμάζουν τις κινήσεις τους σε μια τελευταία ευκαιρία να γυρίσουν το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το περίγραμμα των δράσεων της κυβέρνησης για να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος.

Αν και θα περιμένει μέχρι τέλους τις αποφάσεις της Ευρώπης, θεωρείται δεδομένο ότι αμέσως μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, μετά τις 15 του μηνός δηλαδή, θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν.

Στόχος είναι η μείωση των τιμολογίων στο μισό ή και στο 1/3 από αυτό που πληρώνουν επιπλέον τους τελευταίους μήνες οι καταναλωτές.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με πλαφόν στις τιμές χονδρικής. Για παράδειγμα να είναι στα 100 ευρώ από 250 και πλέον που είναι σήμερα. Αυτό θα οδηγούσε σε οριζόντιες μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισήγηση και φαίνεται να την έχει αποδεχθεί, για τη δημιουργία υφυπουργείου ακρίβειας ή ένα αυτοτελές υφυπουργείο που θα ασχολείται με τους καταναλωτές, την προστασία τους, την πάταξη της αισχροκέρδειας, το χτύπημα στα καρτέλ, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Από τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια κ.λπ. μέχρι τους παραγωγούς ρεύματος, τους πετρελαιάδες κ.λπ.

Αυτό το υφυπουργείο θα αναλάβει τα πάντα για το εμπόριο και γενικά τη διαχείριση της καθημερινότητας μιας και η ακρίβεια είναι ένα φαινόμενο που θα κρατήσει καιρό.

Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης, για την οποία έχει γράψει το antinews εδώ και ημέρες, έφτασε. Είτε η ρήτρα αναπροσαρμογής θα «φάει» τον Μητσοτάκη είτε ο Μητσοτάκης θα κάνει κάτι για να κερδίσει χρόνο.

Άλλωστε, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ουσιαστικά ένα χαράτσι που πληρώνει ο καταναλωτής κι όχι ο παραγωγός ενέργειας, ο επιχειρηματίας δηλαδή ο οποίος θα έπρεπε να λάβει και το επιχειρηματικό ρίσκο, όπως γίνεται επί της ουσίας στο καπιταλιστικό σύστημα.

Προστατεύει η κυβέρνηση τη ΔΕΗ και τους 4-5 επιχειρηματίες της ενέργειας; Αυτό θα φανεί από τις κινήσεις που θα κάνει. Όμως, το γεγονός ότι περιμένουμε έναν μήνα και πλέον το… πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη, δείχνει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Ένα λαϊκό κόμμα όπως η ΝΔ θα «φαγωθεί» επειδή δεν προστάτεψε τον λαό αλλά τα κέρδη των επιχειρηματιών; Θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη, να αποτρέψει αυτόν τον εφιάλτη.

  1. Βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ ψηφοφόρων και των υποστηρικτών του ολιγαρχών. Αν ευχαριστήσει τους μεν, δυσαρεστεί σφόδρα τους δε. Προς το παρόν πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, τα Τρολ οι υπουργοί του, μιλάνε για ευρωπαϊκή λύση προσπαθώντας να αποσείσουν από την κυβέρνηση τις ευθύνες της. Λες και οι Βρυξέλλες έδωσαν μισθό προέδρου ΗΠΑ και μπόνους στον μάνατζερ της ΔΕΗ, ή πως αυτοί έβαλαν τη ρήτρα και μάλιστα με βάση το καύσιμο των ολιγαρχών. Οι άνθρωποι δεν επέβαλαν την μη χρήση άνθρακα, τρανό παράδειγμα η Γερμανία και η Πολωνία που θα συνεχίσουν για πολλά – πολλά χρόνια να το χρησιμοποιούν, με την Πολωνία να κάνει απολιγνιτοποίηση το 2048. Τι να κάνουμε, οι ολιγάρχες δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με λιγνίτη. Το κακό με τον Κυριάκο είναι πως ο λαός βλέπει τις τιμές της ενέργειας να ίπτανται, τα τρόφιμα να είναι απλησίαστα, ενώ μισθοί και συντάξεις να τελειώνουν στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

  2. Μεγάλο νταλγκά έχετε να “σωθεί” ο ΚυρΜητς. Νομίζετε οτι κόφτει κανέναν; Μακριά απο εμάς, και όπου θέλει ας πάει…

  3. Α-λήθεια σημαίνει η μη αποδοχή της λήθης.

    Η διατήρηση της μνήμης του πραγματικού γεγονότος σε αντίθεση και διαμάχη με την παραποίηση του.

    Όταν η Ελλάδα ήταν εθνικό κράτος, το οποίο δια τούτο είχε ως υπέρτατη αποστολή την παντί τρόπω υποστήριξη της υπάρξεως του εθνικού πολίτη, κρισιμοτάτη πτυχή της οποίας αποτελεί η επάρκεια, η ποιότητα και η διαθεσιμότητα των απαραιτήτων για την ανθρωπινή ζωή πόρων, υπήρχε Υπουργείο Εμπορίου. Και υπήρχε Αγορανομία αυστηρότατη.

    Μετά ήρθε η “Μεταπολίτευση” και ο “εξευρωπαϊσμός” που επέβαλε ο οποίος υπό το νεοεφιλελέ δόγμα θεσμοθετεί ως θέσφατο την ασυλία σε κάθε απατεώνα και ληστή να πουλάει Ο,ΤΙ θέλει ΟΣΟ θέλει.

    Και τη ληστεία σε βάρος της εθνικής περιουσίας που ονομάσθηκαν “ιδιωτικοποιήσεις”, με συναυτουργούς τις συνδικαλιστικές συμμορίες που διέλυσαν τις κρατικές επιχειρήσεις.

    Αν δεχόμαστε το ηλεκτρικό ρεύμα ως κοινωφελές αγαθό, δεν υπάρχει στην παραγωγή του χώρος για ιδιωτική επιχειρηματικότητα, η οποία αποσκοπεί στην με κάθε μέσον επίτευξη του μεγίστου κέρδους, εκτός από ατομικές μονάδες αυτο-εξυπηρέτησης μόνο, όπως π.χ. Φ/Β στις σκεπές για κατοικίες και επιχειρήσεις.

    Μετά λοιπόν την διάλυση της κοινωνίας από τη διάλυση του εθνικού κράτους επιστρέφουμε στους αναντικατάστατους θεσμούς του : Υπουργείο Εμπορίου, με άλλη ονομασία.

    Αν επανέλθουν και οι επιθεωρητές στην εκπαίδευση, γενικώς όλα όσα ίσχυαν πριν το 1981, ίσως η χώρα διασωθεί. Ο Μητσοτάκης δεν ξέρω.

  4. Οχι θα τα πληρώσει από τη τσέπη του! Και ο Κυριάκος θα την αφήσει τη ρήτρα και ο επόμενος και ο μεθεπόμενος!
    Οπως μείωσαν τις συντάξεις όλοι. Γιατί κανείς δεν τα έχασε για να τα βρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να κάνει τον Αη Βασίλη.
    Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Κυριάκος είναι να δανειστεί μέρος της ρήτρας για να την πληρώσουν πιο μετά οι πολίτες. Με τόκο! Που πια μεγαλώνει.
    Εντάξει και ο Τσίπρας μπορεί να βάλει τη ΔΕΗ να πληρώσει μέχρι να κλείσει. Κανά 3μηνο-6μηνο δηλαδή.

  5. Το πραγμα εχει ως εξης: Αν χασει που θα χασει ,ειναι οτι θα φυγει οικονομικα αξιοπρεπως.Εμεις, που δεν εχουμε τις δυνατοτητες του ουτε στο 1 τοις χιλιοις ,πως θα επιβιωσουμε απο την καταστροφη;Τελος η μεγαλυτερη ευκαιρια που ειχε ηταν η αυτοδυναμια και την εχασε

  6. Συγκρίνοντάς την με το ΠΑΣΟΚ και τον έταιρο γόνο που το τίναξε στον αέρα, η ΝΔ διαθέτει μεγαλύτερο αίσθημα αυτοεπιβίωσης. Κι ευτυχώς καθότι αποτελεί τον έναν πυλώνα του πολιτικού συστήματος. Οι απέναντι ως παράταξη είναι τρία -συστημικά- κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ που αλληλεπιδρούν.

    Το πρόβλημα με το βασικό -και μόνο διαχρονικά- κομματικό φορέα της Συντηρητικής Παράταξης (Conservatives) στην Ελλάδα είναι ότι η ηγεσία -νομίζει ότι- εκφράζει το ρεύμα Μακρόν (!) με το κόμμα ν’ ανήκει επίσημα στο κέντρο-δεξιό ΕΛΚ ενώ η βάση να αυτοτοποθετείται στα ECR ή ακόμη και στο ID!
    Το ιδεολογικό (κοινωνικό-οικονομικό) πρόβλημα είναι εμφανές. Αυτή είναι η ουσιαστική τριχοτόμηση της ΝΔ κι όχι οι βαρωνίες, οι φράξιες και τα καπετανάτα.

    Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να πείσει πλέον για τις (προ)θέσεις της. Τρία χρόνια εφαρμοσμένης πολιτικής είναι αρκετά. Ό,τι μέτρα κι αν λάβει δεν θ’ απαντήσει σε βασικά ιδεολογικά ζητήματα του χώρου -κι ούτε την ενδιαφέρει- τα οποία λόγω της ιδιαίτερης -κι ευαίσθητης- γεωπολιτικής θέσης της χώρας ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων ολοένα και μεγενθύνονται. Η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο κι ούτε συνορεύει με τη BeNeLux, όπως πιστεύουν στο Πρωθυπουργείο που αντικατέστησαν τη γεωπολιτική από τον οικονομισμό. Μοιραίοι…

    Τα γεγονότα τους πρόλαβαν.

    Κατ’ επέκταση και λόγω γραφικού πολιτικού προσωπικού στα δεξιότερά της αλλά και ισχυρών επιχειρηματικών (δια)συνδέσεων η ΝΔ θα παραμείνει κομματικός πόλος αλλά η ιδεολογική της τοποθέτηση να μένει μετέωρη & ελλειπής λόγω αδύναμης -κι ανιστόρητης- ηγεσίας. Και κάποιοι βέβαια εντός να βολεύονται που δεν παίρνουν θέση μέχρι να περάσει -κι αυτή- η καταιγίδα.

    Για πόσο όμως ακόμη?

    Στην σύγχρονη εποχή με τις μεγάλες ψηφιακές πλατείες οι κουτοπόνηροι & οι φαταούλες είναι οι πρώτοι που αποκαλύπτονται…

  7. Βρε αστείοι όταν τον ψηφίζατε με τη λογική όλα ιδιωτικά τι φαντασιωνοσασταν;Η μεγαλύτερη αφαίμαξη εισοδήματος των πολλών υπέρ ολιγαρχων!Να τον ξαναψηφισετε αν δεν σας αξίζει τίποτα καλύτερο από την καταστροφή σας

  8. Το πουλάκι πέταξε. Η απόφαση για την επιλογή των ψηφοφόρων έχει ήδη ληφθεί, ανεξαρτήτως των μέτρων που θα λάβει ο Κυριάκος. Όλοι περιμένουν να τον μαυρίσουν. Οδεύουμε ολοταχώς σε ποσοστά κάτω του 20% για την ΝΔ. ‘Όλοι οι δημοσκόποι το ξέρουν, τους έχουν ενημερώσει και αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνει εκλογές. Θα το πάει μέχρι τέλους, γιατί αν κάνει πρόωρες θα φύγει και πρόωρα. Κορόϊδο είναι;

  9. Είναι ήδη φαγωμένος, η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί το επιστέγασμα της ανήθικης στήριξης των συμφερόντων των ολιγαρχών σε βάρος του λαού. Μετέφερε χρήματα από τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών στην τσέπη συγκεκριμένων οικογενειών. Δεν ήταν η μόνη του ενέργεια, κατήργησε νωρίς το λιγνίτη, δεν έδωσε άδειες ΑΠΕ στους Έλληνες γιατί τις διοχετεύει στην ίδια ομάδα ολιγαρχών, άφησε ανεξέλεγκτο το χρηματιστήριο ενέργειας. Έτσι δημιούργησε τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη συνέργεια της κυβέρνησης, ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές ενέργειας ολιγοπωλιακά. Οι άριστοι μας γύρισαν σε ενεργειακή φτώχεια, κάνουμε μπάνιο μια φορά την εβδομάδα, ψωνίζουμε ελάχιστα και τρώμε ελάχιστα.

  10. @Ζούμε στην εποχή της άμεσης απόρριψης
    Είναι οι φηφοφόροι της ΝΔ φιλελεύθεροι στα οικονομικά όπως οι Tories ή η Lega?
    Ευρωσκεπτικιστές?
    Υπερ ενός κράτους όπου οι αποφάσεις παίρνονται στο κατώτερο δυνατό επίπεδο?
    Γιατί μέσες άκρες για μπλε κομμουνιστές μοιάζουν απλά όχι τόσο ακραία σοσιαλιστές όσο οι ακόμη πιο “δεξιοί” ψηφοφόροι.

  11. @George N
    Συμφωνώ μαζί σας. Ορθή η παρατήρηση. Όντως η πολιτική συμπεριφορά της βάσης διαφέρει από την εφαρμοσμένη πολιτική που επιθυμεί στην Ελλάδα, γι αυτό έγραψα ότι ‘αυτοτοποθετείται’ υπό την έννοια ότι συμφωνεί με πολιτικές προτάσεις όμορων ευρωομάδων, τουλάχιστον αυτό βλέπω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι όπως επίσης η ηγεσία του κόμματος ‘νομίζει ότι’ εκπροσωπεί το ρεύμα Μακρόν τη στιγμή που προωθεί μια κλειστή κάστα κρατικοδίαιτων ολιγαρχών.
    Βέβαια στην Ελλάδα… ό,τι δηλώσεις είσαι. Και προφανώς η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας δυτικού τύπου είναι το μεγάλο ζητούμενο αλλά δε φαίνεται να πραγματεύεται από τη σημερινή ΝΔ. Η βάση έχει εκπαιδευτεί διαχρονικά σε κρατικίστικες & κοτζαμπάσικες νοοτροπίες, όπως επίσης και τάχα μου δήθεν ‘ιδιωτικές πρωτοβουλίες’ χωρίς να αναλαμβάνουν το… επιχειρηματικό ρίσκο*!!!!
    Γι αυτό υποστήριξα σε προηγούμενο άρθρο ότι η παράταξη χρειάζεται επανίδρυση. Φαίνεται ότι κανείς δε την επιθυμεί. Γιατί να ξεβολευτούν τώρα…

    *Ακόμα ν’ ανοίξουν θεμέλια στο Ελληνικό. Είναι ‘μακέτο τούτο το έργο’ (?)…

  12. @GeorgeN εσύ κοίτα μην πάθει τίποτα ο νεοφιλελευθερισμός, οι άνθρωποι ας πάθουν δεν μας πειράζει

  13. @Ζούμε στην εποχή της άμεσης απόρριψης

    Ναι , τους κάνουν κάποιες πτυχές πολιτικής αυτών των Ευρωπαικών κομμάτων όπως η πολιτική τους πρόταση για το μεταναστευτικό ή η κάποια συμπάθεια που υπήρχε για την Πουτινική Ρωσία και κυρίως ο προβληματισμός για την εθνική ταυτότητα σε μια εποχή παγκοσμοιοποίησης. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα δύο τελευταία λύθηκαν από μόνα τους.
    Σε όλα τα υπόλοιπα όμως διαφωνούν και ιδίως στα Οικονομικά. Κάθετη είναι και η διαφωνία τους και με την αμερικανική δεξιά, τους Ρεπουμπλικάνους. Αντίστοιχα χάλια υπάρχουν και στην Ελληνική Αριστερά σε σχέση με την Ευρωπαική. Σε αυτούς τους δυστυχείς Ελληνες αριστερούς κοντεύουν να κρεμάσουν κουδούνια στην Ευρώπη.
    Ουσιαστικά σήμερα αυτοί οι δύο χώροι με τα πολλά κοινά έχουν ταυτιστεί σε μια φιλορωσική αντιδυτική πολιτική που δίνει μάχες οπισθοφυλακής υπερασπιζόμενη την εισβολή.
    Γι αυτό και η κεντρώα-κεντροαριστερη πολιτική πρόταση του Κυριάκου κυριαρχεί. Εχει αρχή μέση και τέλο παρά τις τον επαρχιωτισμό της. Ως σοσιαλδημοκρατική όμως είναι ανίκανη να κάνει τομές που χρειάζεται η χώρα για να ξεφύγει από την υπανάπτυξη.

    υγ η ιδεολογική πλατφότμα της ΝΔ είναι ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός που είναι κεντρώα ιδεολογία με αριστερές τάσεις. Υπό αυτή την έννοια ο Κυριάκος δεν είναι μακριά από αυτό που λέει διαχρονικά η ΝΔ ότι είναι. Ενα κεντρώο κόμμα δηλαδή.

  14. αυτά τα κολπάκια των συμβολαίων που φτιάχνουν επιχειρήσεις χωρίς ρίσκο με εγγυημένα κέρδη πρέπει να τεθούν εκτός νόμου, όπως και η παραπληροφόρηση στη διαφήμιση, όπως και ο λήθαργος όλων των “ανεξάρτητων αρχών” που κοροϊδεύουν τον κόσμο, όπως και των βολεμένων εισαγγελέων που παίζουν τα τρία πιθηκάκια “δεν βλέπω – δεν ακούω – δεν μιλάω”, όπως και της γενικής ατιμωρησίας των κερδοσκόπων που πιάνονται να κάνουν ατιμίες, κι όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια, και όποιος κερδοσκόπος τραβάει κανένα ζόρι να πάει αλλού να παραστήσει τον “επιχειρηματία”, κι όσο για τα παπαγαλάκια τους και την προπαγάνδα τους, να τα βάλουν πίσω εκεί από όπου τα έβγαλαν, γιατί θα τους τα βάλει κανένας άλλος

  15. Οι εκλογές όποτε και να γίνουν θα δώσουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα στο τόπο
    τούτο που λέγεται Ελλάδα.
    Μετά από παρατεταμένη δοκιμασία , πολλές οι συμφορές με χρονική συνοχή,
    επιτρέπουν στο λαό να δώσει την πραγματική του εικόνα βιωσιμότητας.
    Εάν πράγματι περνάει καλά με όλα αυτά τα δεινά που αφήνει πίσω του,
    και που δεν γνωρίζει τι τον περιμένει αύριο, ασφαλώς και θα δώσει
    μεγάλο προβάδισμα στην ΝΔ.
    Εάν όμως οι δυσκολίες περνούν μέσα από το νοικοκύρεμα, το αποτέλεσμα της κάλπης
    θα δώσει διαφορετικό χρώμα από άλλοτε καιρούς στον καπνό.
    Αυτό θα δώσει και τον μήνυμα ότι ο πολίτης έχει κουραστεί με τα ίδια παιχνίδια
    εξουσίας και εκλογολογίας, ψίχουλα, υποσχέσεις, θα, θα, θα.
    Αλλά και η ψήφος επιβάλλεται να έχει στόχο την ανάδειξη δυνάμεων με όραμα την ανατροπή
    του κατεστημένου.
    Ο Μητσοτάκης είναι το πρόσωπο εμπρός, να περάσει το μήνυμα και στα πρόσωπα που
    επιλέγουν να αναδείξουν το κάθε πρωθυπουργό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...