Παγωμένοι οι γαλάζιοι βουλευτές πριν το Συνέδριο του κόμματος

Του Οδυσσέα Αρβανίτη  

Το κλίμα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης πριν το Συνέδριο του κόμματος στις 6-8 Μαΐου είναι τόσο βαρύ όσο και η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά που έχουν φέρει πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος σε απόγνωση. 

Η αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό έδωσε επιχειρήματα στους γαλάζιους βουλευτές στις ψησταριές της χώρας, αλλά σε μικρό μόνο βαθμό μείωσε τις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων της ΝΔ.  Βουλευτής του κόμματος έλεγε: «Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη διαμαρτυρία, την υποφώσκουσα απειλή ότι έχουν απορρίψει εκ προοιμίου τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους; Το φόβητρο του ΣΥΡΙΖΑ μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει». 

Οι βουλευτές της ΝΔ που επισκέφθηκαν τις περιφέρειές τους πέρασαν δύσκολες ώρες καθώς έγιναν αποδέκτες των παραπόνων των ψηφοφόρων τους για την ακρίβεια που οι πολίτες θεωρούν υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημά τους. Έτσι όμως γίνεται το υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τρόπο αντιμετώπισής του, ενώ και τα επικοινωνιακά πυρομαχικά της έχουν εξαντληθεί. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με ένα μείγμα οργής και ειρωνείας τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ οι εξωφρενικές αμοιβές των στελεχών της ΔΕΗ και του διευθύνοντος συμβούλου της τον οποίο καλύπτει πλήρως η κυβέρνηση επιδεινώνει το κλίμα.  Οι αγρότες έχουν τα δικά τους προβλήματα λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την αντίρρησή τους για την αύξηση του εργασιακού κόστους. Τα 50 ευρώ τον μήνα, για όσους τα παίρνουν είναι ένα κλάσμα μόνο της αύξησης του ρεύματος και των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Η μείωση των άμεσων φόρων που συνεχώς επικαλείται ο πρωθυπουργός, εξανεμίζεται από τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα τρόφιμα που η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ οδεύει προς το Συνέδριό της το επόμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου. Το εάν θα εκφραστεί η κριτική προς την κυβέρνηση που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της για την ακρίβεια δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι είναι ένα εισαγόμενο και κυρίως παροδικό φαινόμενο, είναι ακόμη ερωτηματικό. Στο στόχαστρο της κριτικής πάντως βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης με τις επαναλαμβανόμενες άστοχες προβλέψεις και προκλητικές δηλώσεις του. Το βέβαιο είναι ότι οι βουλευτές που πλέον ανησυχούν για την πολιτική τους επιβίωση -καθώς βλέπουν την επανεκλογή τους στις εκλογές να απομακρύνεται- θα ζητήσουν πιο γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης καθώς επίσης και μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα, κάτι όμως που μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο τελευταίο του «διάγγελμα» ανέφερε ότι οι αντοχές της οικονομίας έχουν εξαντληθεί. Το επιπλέον επιχείρημα είναι ότι ενδεχόμενη μείωση θα απορροφηθεί από τους παραγωγούς και δε θα φτάσει στους καταναλωτές. 

Ο πρωθυπουργός πάντως μετά την επιστροφή του από το κτήμα του πρίγκιπα Κάρολου συγκάλεσε σύσκεψη και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζήτημα ενεργειακής επάρκειας και είναι ενεργειακά ασφαλής, αν και δε μπορεί να δώσει καμία υπόσχεση για μείωση του κόστους καθώς μάλιστα οι εναλλακτικές πηγές είναι πιο ακριβές. 

  1. Η ΝΔ μας εγκλώβισε σε μόνιμη κατάσταση Μεγάλης Παρασκευής, όσο κυβερνά αυτή δεν προβλέπεται να φτάσουμε στην κάθαρση της Ανάστασης. Όσο για τους βουλευτές της, ας ψάξουν αλλού για να εξασφαλίσουν τα οικογενειακά τους τροφεία. Έσπειραν ανέμους, έφτασε ο καιρός να θερίσουν τις θύελλες. Τα έβαλαν με όλες σχεδόν τις πληθυσμιακές ομάδες, κατέστρεψαν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, μας έκλεψαν τις συνταγματικές μας ελευθερίες και επέβαλαν ανήθικες υποχρεωτικότητες στους 60+ . Τα χειρότερα έρχονται, μας αρνούνται το δικαίωμα να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας. Δυστυχώς, η οικογένεια Μητσοτάκη παλεύει για τους ολιγάρχες της ενέργειας και όλες της ενέργειες αποσκοπούν στην υποβοήθηση της κερδοφορίας τους. Κατάργησαν τον λιγνίτη από την παραγωγή ρεύματος, επειδή οι ολιγάρχες δεν διαθέτουν λιγνιτικές μονάδες. Επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση το φυσικό αέριο, τέτοιες είναι οι μονάδες τους και τέλος δεν επέβαλε κανόνες στο χρηματιστήριο ενέργειας, έτσι για να κάνουν παιχνιδάκι οι ελάχιστοι ολιγάρχες. Περιττό να πως η ενέργεια επηρεάζει τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και την ίδια την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις. Άρα, κ. βουλευτές της ΝΔ, τρέξτε να κρυφτείτε, μην πατήσετε σε καφενείο, ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Μέχρι να αλλάξετε ηγεσία, όνομα, αξιακό σύστημα και το κυριότερο, να μας πείσετε πως αλλάξατε. Μέχρι τότε μη μας ενοχλείτε, μη ζητάτε ψήφο, δεν θα την πάρετε.

  2. Από τι παγώσανε ακριβώς;

    Δεν ξέρουν το κόμμα τους; Ή το ποιόν των Μητσοτάκηδων;

    Ας μη γελιόμαστε, ο προγραμματισμός του ΠΘ έχει πάει διάνα. Η ανθελληνική πολιτική προς εξυπηρέτηση εντόπιων ολιγαρχών και εξωτερικών παραγόντων ήταν το πρόγραμμα του κόμματος εξαρχής, και επετεύχθη.

    Είναι κοινός τόπος ότι μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική διαφθορά συνασπίστηκε γύρω από τη ΝΔ και εκεί έχει παραμείνει, κι ότι το κόμμα γι αυτό ακριβώς υπάρχει: για να εξυπηρετεί κάποιους.

    Είχε καταφέρει να ελέγχει πλήρως τις ειδήσεις που κυκλοφορούν, ήδη πριν εκλεγεί κυβέρνηση -αυτό που ακολούθησε, είναι δυστοπικό. Έχοντας, σωστά, επενδύσει στην εξαγορά των μήντια, σε φάρμες τρολ, σε στοχευμένες επικοινωνιακές επιθέσεις και φιέστες, και σε παρακολουθήσεις ιδιωτών, ο ΠΘ επιπλέον δημιούργησε τεχνητή πόλωση σε σχέση με τον εμβολιασμό, επέβαλε φόβο και ποινικοποίησε την ελευθερία.

    Το παχνίδι με την ενέργεια, η αμερικανοδουλία και τουρκοδουλία, ακόμη και οι πρόσφατες μπίζνες με το Τατόι δεν είναι “ατοπήματα” κάποιου που “δεν ακούει” τον λαό και τους βουλευτές του, είναι στρατηγικές επιλογές του ΠΘ και του κόμματός του.

    Οι “παγωμένοι” αυτοί βουλευτές είναι όσοι έχουν ψηφίσει κάθε νόμο Μητσοτάκη, από τις καραντίνες ως την απολιγνιτοποίηση. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάκτυλό μας. Αν οι πολιτικές αυτές ήταν ανθελληνικές και αντιλαϊκές -τότε αυτοί οι βουλευτές είναι ανθέλληνες. Τους πρέπει διαπόμπευση και τιμωρία.

    Ιερότερη από την πίστη στην καρέκλα και το κόμμα είναι η πίστη στην πατρίδα και τον λαό. Όποιος θυσιάζει τον λαό και την πατρίδα για να εξυπηρετήσει το κόμμα και την καρέκλα του λέγεται προδότης.

  3. “Όποιος θυσιάζει τον λαό και την πατρίδα για να εξυπηρετήσει το κόμμα και την καρέκλα του λέγεται προδότης”

    Βεβαίως. Αλλά δεν σ’ ακούνε για να βρεθούνε στο Γουδή 150+6 που ψήφισαν τις Πρέσπες

  4. Έφτασε η ώρα του λογαριασμού, η ύβρις του συστήματος Μητσοτάκη δημιούργησε την οργή, όποτε το επόμενο βήμα είναι η αναπόφευκτη τιμωρία. Ο προτεσταντικός τρόπος αντιμετώπισης του λαού με τους εκφοβισμούς, τις τιμωρίες και τη μεγάλη αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών ενεργειών, έφερε τον κόσμο της ΝΔ απέναντι από την ομάδα Μητσοτάκη, αλλά και το ίδιο το κόμμα. Οι ίδιοι ψηφοφόροι που έδωσαν τη νίκη στον Κυριάκο, αυτοί αναλαμβάνουν και την τιμωρία του. Όσο για το κόμμα, που ήταν οι βουλευτές όταν η ηγεσία μιλούσε στο λαό με προτεταμένο τον δείκτη εκτοξεύοντας απειλές και λάμβανε αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα για να στηρίξει τους ολιγάρχες. Πως οι βουλευτές ψήφιζαν αβλεπεί την κατάργηση του λιγνίτη και την αμφιλεγόμενη πράσινη ενέργεια που ήταν ουσιαστικά η στήριξη μερικών επιχειρήσεων κόντρα στα συμφέροντα των καταναλωτών και της χώρας; Μας ωθήσατε στη βαθειά φτώχεια, δεν μπορούμε πλέον να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας, ενώ πληγώσατε οικονομικά τη χώρα προσθέσατε χρέος και αφαιρέσατε ανταγωνιστικότητα. Ψηφίσατε κ. Βουλευτές την αναστολή των ελευθεριών μας, είπατε πως θα μας προστατεύατε, το αποτέλεσμα όμως έδειξε πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το σύστημα υγεία δεν λειτούργησε, η χώρα θρηνεί πρωτοφανή αριθμό θανάτων στη μονάδα πληθυσμού και έφτασε να συγκρίνεται πλέον με τις χειρότερες χώρες του πλανήτη σε αυτόν τον τομέα. Είχαμε τα χειρότερα και τα πλέον αντιδημοκρατικά μέτρα, η αποτελεσματικότητα των οποίων δεν αποδείχθηκε, αντιθέτως λειτούργησαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Στα εθνικά θέμα αποδεχθήκατε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ενώ οι εικόνες της συμμετοχής σε μακεδονικά συλλαλητήρια, όπως και οι εικόνες του αρχηγού σας να τρώει χαλβά και να συνομιλεί με τον σουλτάνο, μόνος, χωρίς επίσημη κυβερνητική παρουσία, λες και αποφάσισε να μοιράσει τα αμπέλια του πατέρα του.

  5. Αρνούμαι να σχολιάσω οτιδήποτε αφορά την κυβερνητική μαφία.

  6. Καλά , ασχολείστε να κάνετε συνέδριο ; Τζάμπα κόπος !
    Κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε κιολας ; Φιμώσατε με μάσκα όλους τους Έλληνες και τους κάνατε πειραματόζωα και νομίζετε ότι το μόνο σας πρόβλημα είναι η ακρίβεια ;
    Καλά κρασιά !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...