Τέσσερις Ευρωπαίοι διαχειριστές έχουν πληρώσει ήδη σε ρούβλια το φυσικό αέριο

Τέσσερις Ευρωπαίοι διαχειριστές φυσικού αερίου έχουν ήδη καταβάλλει πληρωμές σε ρούβλια, όπως απαίτησε η Ρωσία, σύμφωνα με πρόσωπο κοντά στον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως είπε το ίδιο πρόσωπο, που μίλησε στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, συνολικά δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει ήδη τους σχετικούς λογαριασμούς Gazprombank προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Προέδρου Πούτιν.

Η πηγή ανέφερε ακόμα ότι μετά την Πολωνία και τη Βουλγαρία, μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν και λήγουν οι επόμενες πληρωμές, δεν αναμένονται περαιτέρω διακοπές των ροών σε περίπτωση που άλλες χώρες αρνηθούν να εκπληρώσουν την απαίτηση του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα διέκοψε σήμερα τις προμήθειες στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, αφότου οι δύο χώρες αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τον προτεινόμενο μηχανισμό της Gazprom για πληρωμές σε ρούβλια, παρόλο που ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας υποστηρίζει ότι ο μηχανικός δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια θέση εξέφρασε άλλωστε νωρίτερα σήμερα και ο Γερμανός διαχειριστής, η Uniper,  που ενημέρωσε ότι χρησιμοποιεί μηχανισμό που επιτρέπει πληρωμές σε ευρώ τα οποία μετατρέπονται σε ρούβλια από ρωσική τράπεζα, ο οποίος βάσει της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν παραβιάζει τις κυρώσεις.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ;

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βιώνει έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου...

Η ημέρα των φυλακισμένων Παλαιστίνιων

Η 17η Απριλίου κάθε χρόνου στα χώματα της Παλαιστίνης αφιερώνεται στους αγωνιστές που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα...

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...