Φινλανδός ΥΠΕΞ: Ελσίνκι και Στοκχόλμη μπορεί να αποφασίσουν μαζί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία και η Σουηδία μπορεί να αποφασίσουν μαζί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει αναγκάσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εξετάσουν αν η μακροχρόνια στρατιωτική ουδετερότητά τους εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μέσο για να διασφαλίσουν την εθνική τους ασφάλεια.

Η Στοκχόλμη επανεξετάζει την πολιτική της για την ασφάλεια, κάτι που περιλαμβάνει την εξέταση ενδεχόμενης ένταξής της στο ΝΑΤΟ, και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η Φινλανδία έχει δηλώσει πως σχεδιάζει να αποφασίσει «εντός εβδομάδων» αν θα υποβάλει αίτημα για να ενταχθεί στη συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «παρενοχλήσεις» και το «κλειδί» της Μεσογείου

Δέν εΙναι ἡ πρώτη φορά πού ἡ τουρκική Ἀεροπορία «παρενοχλεῖ» τό ἀεροπλάνο τοῦ Ἕλληνος...

Γιατί η Βρετανία οδεύει προς εμφύλιο

Ο Χένρι Νόβακ, 18χρονος λευκός Άγγλος φοιτητής, δολοφονήθηκε με μαχαιριές στο Σαουθάμπτον...

Κινεζικός κλασικός πολιτισμός: Πηγή έμπνευσης για τον κόσμο

Ο κινεζικός πολιτισμός, με τις βαθιές πολιτιστικές παραδόσεις και την πνευματική του...

Κατασκοπία μεταξύ των συμμάχων ΗΠΑ – Ισραήλ

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η στρατηγική συνεργασία του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπενιαμίν...