Τουρκία: «Μήνυμα» στην Ελλάδα με άσκηση απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά

Άσκηση προσομοίωσης απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι έκαναν χτες οι Ένοπλες Δυνάμεις της γείτονος

Ενώ η Άγκυρα έχει ανοίξει και πάλι το «μέτωπο» κατά των Κούρδων στη Συρία και στο Ιράκ, δεν χάνει την ευκαιρία να στέλνει προκλητικά μηνύματα και προς την Ελλάδα.

Έτσι, στις 24 Απριλίου 2022, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στα παράλια της περιοχής της Σμύρνης αποβατική άσκηση «από μονάδες Διοίκησης του Στρατού Αιγαίου και των Αμφιβίων Αποστολών».

Πρόκειται για τμήμα της γνωστής και χαρακτηρισμένης ως «αποβατικής στρατιάς του Αιγαίου», την οποία διατηρεί η Τουρκία με εμφανή στόχο την απειλή κατά των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Επισήμως, βέβαια, η Άγκυρα αρνείται ότι απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, και μάλιστα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί της Συνθήκης της Λωζάννης. Κατηγορεί, μάλιστα, την Ελλάδα ότι, κατά παράβαση της Συνθήκης, εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, και ως εκ τούτου ζητάει την «αποστρατιωτικοποίησή» τους. Παράλληλα, δε, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε σειρά νησιών και νησίδων στο Αιγαίο.

Οι ίδιες οι στρατιωτικές ασκήσεις της, όμως, δείχνουν ποιος είναι πραγματικά ο στόχος της. Είναι, μάλιστα, προφανές το «μήνυμα» που έστειλε προς την Ελλάδα, με την άσκηση προσομοίωσης απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά.  

  1. Το 1996, στα Ίμια, η Τουρκία έκανε ένα σαβρό crash test στην Ελλάδα, η οποία βρέθηκε ελλιποβαρής. Ο Σημίτης έβαλε την ουρά στα σκέλια και η Τσιλέρ έμαθε αυτό που ήθελε. Έκτοτε, βαρέθηκα ν’ ακούω και ειδικά από την ερντογανική περίοδο και μετά, απειλές, γαυγίσματα, απαιτήσεις, αναθεωρητισμούς, πρόβες κατάληψης, όπως η παραπάνω κλπ. Γεννάται το εύλογο ερώτημα, γιατί ένα τέταρτο τού αιώνος η Τουρκία δεν επεχείρησε ούτε μία πραγματική κατάληψη, δεν έκαμε τίποτε άλλο από παραβιάσεις τού εναερίου και θαλασσίου εθνικού μας χώρου και υπερπτήσεις στα κοντινά της νησιά; Μήπως ούτε η ίδια αποτολμά μία καθαρή σύγκρουση με την έστω ψοφοδεή Ελλάδα, διότι ξέρει ότι, όπως και να το κάνουμε, θα πάθει και η ίδια μεγάλη ζημιά, η οποία θα την γυρίσει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω, ενώ έχει κι άλλα μέτωπα ανοικτά; Λέω, μήπως.

    ΥΓ: Ο αφοπλισμός των νησιών, ίσως τώρα την ενθαρρύνει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πώς η Δύση έχει απέναντί της μόνο και πάντα «χασάπηδες»

Μετά τον «χασάπη» της Βαγδάτης, τον «χασάπη» της Λιβύης και τον «χασάπη» της Συρίας, προστέθηκε κι ο «χασάπης» του...

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...