Τουρκία: «Μήνυμα» στην Ελλάδα με άσκηση απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά

Άσκηση προσομοίωσης απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι έκαναν χτες οι Ένοπλες Δυνάμεις της γείτονος

Ενώ η Άγκυρα έχει ανοίξει και πάλι το «μέτωπο» κατά των Κούρδων στη Συρία και στο Ιράκ, δεν χάνει την ευκαιρία να στέλνει προκλητικά μηνύματα και προς την Ελλάδα.

Έτσι, στις 24 Απριλίου 2022, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στα παράλια της περιοχής της Σμύρνης αποβατική άσκηση «από μονάδες Διοίκησης του Στρατού Αιγαίου και των Αμφιβίων Αποστολών».

Πρόκειται για τμήμα της γνωστής και χαρακτηρισμένης ως «αποβατικής στρατιάς του Αιγαίου», την οποία διατηρεί η Τουρκία με εμφανή στόχο την απειλή κατά των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Επισήμως, βέβαια, η Άγκυρα αρνείται ότι απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, και μάλιστα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί της Συνθήκης της Λωζάννης. Κατηγορεί, μάλιστα, την Ελλάδα ότι, κατά παράβαση της Συνθήκης, εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, και ως εκ τούτου ζητάει την «αποστρατιωτικοποίησή» τους. Παράλληλα, δε, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε σειρά νησιών και νησίδων στο Αιγαίο.

Οι ίδιες οι στρατιωτικές ασκήσεις της, όμως, δείχνουν ποιος είναι πραγματικά ο στόχος της. Είναι, μάλιστα, προφανές το «μήνυμα» που έστειλε προς την Ελλάδα, με την άσκηση προσομοίωσης απόβασης απέναντι από τα ελληνικά νησιά.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.