Τσίπρας: Θα κλαδέψουμε τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας – Θα καταργήσουμε το καθεστώς Μητσοτάκη – Θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος-κράτους

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας με την ομιλία του το 3ο Συνέδριο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ενώ η νίκη έχει κριθεί, όσο καθυστερούν τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε ξανά εκλογές, απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά παράλληλα υποστήριξε τη θέση του για διεύρυνση του κόμματος, -να εντάξουμε τα χιλιάδες μέλη που έρχονται και είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από εμάς- ενώ προσδιόρισε και την πολιτική φυσιογνωμία του νέου ΣΥΡΙΖΑ -μετά τις καταστατικές αλλαγές και την εκλογή από τη βάση του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής- που κινείται από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. 

Απευθύνθηκε προς το ΠΑΣΟΚ ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι δε θα γίνει δεκανίκι στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. 

Επέστρεψε τα πυρά από τη χθεσινή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει σε εκνευρισμό που αγγίζει τα όρια του πανικού λόγω της δημοσκοπικής πτώσης: «… Έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στην προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας;». 

Από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο 

Ακολούθως περιέγραψε την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δε μπορούμε να ομνύουμε στο όνομα της ανανεωτικής αριστεράς αν σε μια πραγματικότητα που αλλάζει ραγδαία εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στον τρόπο λειτουργίας που σήμερα είναι ανεπαρκής και δε μπορεί να προωθήσει τις ιδέες μας. Είμαστε κόμμα της ανανέωσης και της σύγχρονης αριστεράς γιατί έχουμε σταθερή στρατηγική ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Εργαζόμαστε για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης και διαβουλευόμαστε, ως κόμμα της αριστεράς και με τους πράσινους και τους σοσιαλιστές για μια διαφορετική προοδευτική πορεία της Ευρώπης. Εργαζόμαστε συστηματικά, για τη συσπείρωση των δυνάμεων από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, όπως και για μια συμμαχία αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση».

Καθεστώς Μητσοτάκη 

Εξήγησε δε γιατί μιλά για καθεστώς Μητσοτάκη: 

-Ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία με απευθείας αναθέσεις 7 δις σε 18 μήνες. 

-Βόλεψαν εκατοντάδες γαλάζια golden boys σε κρατικές θέσεις με παχυλούς μισθούς. Στη ΔΕΗ αφήσαμε 27  διευθυντές το 2019 για να γίνουν σήμερα 105. Και 60 βοηθούς διευθυντών για να γίνουν από τον κ. Μητσοτάκη 250. Με μισθούς από 6.000 ως και 8.000 ευρώ το μήνα. Και φυσικά, το αγαπημένο παιδί του κ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Στάσση. Που παίρνει 360.000 ευρώ το χρόνο ως επιβράβευση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και για τους διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς που προκαλούν εγκεφαλικά στους πολίτες. Στον ΕΦΚΑ, αφού απαξίωσαν τους εργαζόμενους, βόλεψαν 256 διευθυντές με μισθούς ως και 8.100 ευρώ το μήνα. Στον ΔΕΔΗΕ δίνουν μπόνους 60.000 στον εαυτό τους, ενώ χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα. Και φυσικά, μην ξεχάσουμε το ρεσάλτο στο Δημόσιο με τις ατελείωτες στρατιές μετακλητών. Αυτοί που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, με 3.184 μετακλητούς υπαλλήλους τον Φεβρουάριο. Ρεκόρ 15ετίας. Και όχι μόνο εκτόξευσαν τον αριθμό τους, αλλά αύξησαν και τους μισθούς τους ως και 70% και μείωσαν τα απαιτούμενα προσόντα για τα κατά τα άλλα «άριστα» γαλάζια παιδιά.

-Έκαναν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τη μοιρασιά των ιματίων του λαού, κανονικότητα. 

– Μοιράσανε εκατομμύρια με τις διάφορες λίστες Πέτσα, χωρίς κανένα κριτήριο, για να ελέγξουν ασφυκτικά την ενημέρωση. Ή με μόνο κριτήριο να λιβανίζουν τη κυβέρνηση.

Και τέλος η μεγάλη συνωμοσία της συγκάλυψης του σκανδάλου Νοβάρτις. Βάφτισαν το σκάνδαλο σκευωρία.  Στην πραγματικότητα οργάνωσαν μια συνωμοσία παρακρατικού τύπου για να ξεπλύνουν τους υπόπτους, να αφήσουν «αδιευκρίνιστα» τεράστια ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς στελεχών τους, και να καταδιώξουν δικαστικούς, πολιτικούς τους αντιπάλους, και δημοσιογράφους με στημένες κατηγορίες και διάτρητες διαδικασίες. Ευτελίζουν και τη Δικαιοσύνη, καθώς μετατρέπουν ένα τμήμα της σε τμήμα πραιτοριανών. Όλα αυτά δε βαραίνουν γενικά την κυβέρνηση. Βαραίνουν προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί είναι προσωπικές του αποφάσεις η χειραγώγηση της ενημέρωσης και της δικαιοσύνης.

Κόβουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος-κράτους 

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις αιτιάσεις και καθησύχασε ότι δε θα έλθουν στην κυβέρνηση για να αντικαταστήσουν το γαλάζιο κομματικό κράτος με το δικό τους αλλά ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο του κόμματος με το κράτος. 

«Δε θα έρθουμε για να παίξουμε στο γήπεδο των αντιπάλων μας. Δε θα έρθουμε για να αντικαταστήσουμε τα γαλάζια golden boys με κοκκινοπράσινα. Θα έρθουμε να καταργήσουμε τα golden boys. Δε θα έρθουμε να ελέγξουμε τη δικαιοσύνη με δικούς μας δικαστές. Θα έρθουμε να δώσουμε ανάσα ελευθερίας στη δικαιοσύνη. Και ενίσχυση του μισθού των δικαστών για να μπορούν ανεπηρέαστοι και απερίσπαστοι να ασκούν το λειτούργημά τους. Δε θα έρθουμε να ελέγξουμε τα ΜΜΕ. Αλλά να τα στηρίξουμε με κριτήρια αντικειμενικά και θέτοντας κανόνες πλουραλισμού, αντικειμενικότητας και δημοκρατίας. Δε θα φτιάξουμε δική μας ΕΡΤ και ΕΥΠ, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο του κόμματος και του κράτους.Και θα αποφύγουμε να επαναλάβουμε λάθη που κι εμείς κάναμε στη θητεία μας υπό καθεστώς πίεσης.

  1. κ. Τσίπρα, δεν ακούσαμε τίποτα για τους οιωνεί απολυμένους υγειονομικούς και τους 300 χιλ ανεμβολίαστους γέροντες με τις περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους. Ως προς τη ωφελιμότητα του μέτρου των προστίμων, μηδέν. Εδώ και αρκετές ημέρες το ποσοστό εμβολιασμένων σε ΜΕΘ είναι το 46% του συνόλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πρώτη φορά ΥΠΕΞ προλέγει ότι θα κατηγορηθεί για μειοδοσία!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν επικεντρωθούμε στο κυρίως θέμα: δημοσιεύματα από την Άγκυρα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Ψηφοκλοπή «Σπαρτιατών»: Θα την τολμήσει η Ν.Δ.;

Όταν έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για το έγκλημα της εξαπάτησης...

Ο Ερντογάν «μαγειρεύει» νέα κρίση στο Αιγαίο!

Με ευθείες απειλές εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μέσα στο FIR Αθηνών, η πληγωμένη εκλογικά κυβέρνηση Ερντογάν αλλάζει...