Πλεύρης – Μητσοτάκης: Παίζουν με τα μέτρα και τις ζωές των άλλων

Κήρυξαν λήξη ημίχρονου για την πανδημία, γιατί «το επιτρέπουν οι επιδημιολογικοί δείκτες»! Και να μη νομίζουμε πως γίνεται για οικονομικούς λόγους. Έτσι είπε ο υπουργός της νεκρόπολης των 28.000 θυμάτων. Και να μην ξεχνιόμαστε, το φθινόπωρο, λένε, πως θα ξαναπέσει η… ράβδος των μέτρων. Στο μεταξύ, μπορεί και να πάμε σε εκλογές, χωρίς τεστ, πάσο, πρόστιμα κλπ.  Όλα καλά, κι όλα ωραία, με το δούλεμα παρέα.

Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα, κι εκατοντάδες μπαίνουν στα  διαλυμένα νοσοκομεία, -ράντζα  έκλεισαν τους διαδρόμους και του Ευαγγελισμού την προηγούμενη εβδομάδα-  και  δεν ξέρουν αν, πότε και πώς θα βγουν, κι όταν χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους, η μοιραία  κυβέρνηση  Μητσοτάκη κηρύσσει ανάπαυλα, χαλάρωση, ατέλειωτη διασκέδαση, χωρίς μέτρα,  ιούς, ασθενείς , δράματα, και χωρίς μία στην τσέπη, ασφαλώς.

Στο ίδιο έργο θεατές

Σιγά μην ασχοληθεί ο Πλεύρης με τους σκληρούς δείκτες του ιού: θανάτους και διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, την ώρα που οι «επιδημιολογικοί δείκτες» επιτρέπουν «αποκλιμάκωση» και  λειτουργία όλων των χώρων, από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Αυγούστου στο 100%.

Βέβαια, στο ίδιο έργο, πάνω-κάτω, ήμασταν  θεατές και πέρυσι, όταν άρθηκαν τα μέτρα εν όψει του μεγάλου τουριστικού στόχου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος χωρίς ίχνος συναίσθησης, προέβη σε εκείνη την ανατριχιαστική  σύγκριση: «Ναι, είχαμε 16.000 νεκρούς,  αλλά… σώσαμε τον τουρισμό»!

Η περσινή συνταγή της μοιραίας κυβέρνησης  Μητσοτάκη, ως γνωστόν, αποδείχθηκε εγκληματική, με το μεγάλο κύμα θανάτων που ακολούθησε.

Τα ίδια βήματα ακολουθεί και φέτος η «περπατημένη» πλέον κυβέρνηση, μόνο που  ο κ. Πλεύρης, αντέστρεψε τον περσινό κυνισμό της σωτηρίας του τουρισμού, δηλώνοντας από τους Δελφούς, με υποκριτική άνεση χιλίων καρατίων ότι «η όποια αποκλιμάκωση δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία»!! Μας δουλεύει ψιλό γαζί, δηλαδή.

Βατερλό ante portas

Διότι, εκτός από οδοστρωτήρας του ΕΣΥ ο φορτωμένος με χιλιάδες νεκρούς κ. Πλεύρης, είναι και πρωτομάστορας της διαστροφής των στοιχείων της πραγματικότητας.

Με πάνω από 10.000 κρούσματα καθημερινά  το τελευταίο διάστημα, και με περισσότερους από 50 νεκρούς την ημέρα, ο αντάξιος της Μητσοτακικής αλαζονείας υπουργός, έφτιαξε την αλήθεια των επιδημιολογικών στοιχείων στα μέτρα των σχεδιασμών του άνακτος πρωθυπουργού.

Κι επειδή τα μέτρα-λάστιχο που επέβαλε η κυβέρνηση με αυταρχικό και εμμονικό  τρόπο- πρόστιμα, πιστοποιητικά, τεστ που πλήρωσαν και πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες  πολίτες- ούτε αποτελεσματικά ήταν, ούτε δημοφιλή (έτσι όπως εφαρμόστηκαν), αυτό που ενδιαφέρει τώρα το Μαξίμου φαίνεται να είναι  κυρίως το δημοσκοπικό  βατερλό της ΝΔ .

Και στο βάθος εκλογές

Απέδειξαν , άλλωστε, πόσο λίγο τους απασχόλησε η πανδημία,  βγάζοντας στο σφυρί το ΕΣΥ, αδιαφορώντας  επιδεικτικά  για το ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως σε ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο, αναμασώντας διαρκώς  πως μόνο ο εμβολιασμός θα μας σώσει, χωρίς να προμηθευτούν εγκαίρως και σε μεγάλη κλίμακα αντιικές θεραπείες, ούτε  χάπια που χορηγούνται ευρέως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Από την άλλη, η ολική  άρση των μέτρων δεν φαίνεται από πουθενά, ότι αν η εστίαση και η διασκέδαση λειτουργούν στο 100%, μπορεί να σωθεί η οικονομία, όταν η ακρίβεια καλπάζει, ο πληθωρισμός τραβάει την ανηφόρα, και οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν  τα κλεψιμαίικα των παρόχων ρεύματος, που τόσο τους προστατεύει ο πρωθυπουργός. 

Έτσι, η κυβέρνηση των αρίστων, κατά τεκμήριο ανέμελη και αδιάφορη για τα προβλήματα της κοινωνίας, βλέποντας ότι και οι ψηφοφόροι της  έχουν λακίσει, δεν διστάζει να παίξει και με τα μέτρα για την πανδημία. Το ξανάκανε άλλωστε για τον τουρισμό, πόσο μάλλον τώρα, που η προσφυγή στις κάλπες, προτού καταβαραθρωθεί, μοιάζει ως πιθανότερη διέξοδος.

Το δράμα συνεχίζεται

Και βέβαια προσφυγή στις κάλπες με rapid τεστ, μέτρα, εκβιασμούς, πρόστιμα και διαχωρισμούς  δεν νοείται!! Οπότε και η «καθόλα επιτυχημένη» επιτροπή των ακαταδίωκτων ειδικών, αφενός καθησυχάζει, αφετέρου δίνει το πρόσχημα, ότι περάσαμε στην ενδημική(!) φάσης του ιού.

Αγκάθι, όμως παραμένουν  οι σκληροί δείκτες της πανδημίας: Θάνατοι και διασωληνώσεις. Κι όσο πλάτη να βάλουν τα πέτσινα φιλικά μέσα ενημέρωσης, πόσο μπορούν πλέον να καμουφλάρουν την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, όταν η χώρα αγγίζει παγκόσμιες πρωτιές στον αριθμό των θανάτων; 

Εξάλλου, όποιοι και να είναι οι λόγοι που η κυβέρνηση κήρυξε την τετράμηνη λήξη της πανδημίας, δεν σημαίνει πως η πανδημία πάει για διακοπές. Ούτε ότι θα ξεχαστεί η τραγωδία, ούτε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί.

Βέβαια, οι κυνικοί άριστοι  δηλώνουν βέβαιοι πως θα  επανέλθουν στο… θέμα τον Σεπτέμβριο. Θα ήθελε κανείς άραγε να ελέγξουν και πάλι τις ζωές μας, ο Μητσοτάκης , ο Πλεύρης, ο  Χατζηδάκης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, η Κεραμέως  και  οι λοιποί φαρισαίοι ουραγοί που ασχολούνται διαρκώς με τα κέρδη τους;

  1. Κατάργησαν την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Άντε να το δεχτώ, αν και με επιφύλαξη. Όμως, τι το ήθελαν εκείνο το γελοίο “πρόστιμο” των € 100/μήνα, αφού τώρα το καταργούν; Το χειρότερο όλων, όμως, είναι η κατάργηση τού πιστοποιητικού εμβολισμού/νόσησης, επειδή δυσανασχέτησαν κάποιοι τουρίστες, απ’ αυτούς που ήλθαν για το Πάσχα. Εντελώς ανεύθυνοι είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...