Αερομαχίες στο Αιγαίο και μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Παρ’ ότι συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διεθνής αναταραχή, η Άγκυρα φροντίζει να… υπενθυμίζει στην Αθήνα τις απαιτήσεις της και να ζητάει την «αποστρατιωτικοποίηση» ελληνικών νησιών

Ως γνωστόν, ένα από τα «επιχειρήματα» που επικαλέστηκε ο Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι η «αποστρατιωτικοποίηση» της χώρας. Κι αυτό, διότι απειλείτο η ασφάλεια της Ρωσίας.

Η Τουρκία, επίσης, αναμασά τα τελευταία χρόνια συνεχώς το ίδιο «επιχείρημα». Ότι η Ελλάδα, κατά παράβαση των Συνθηκών δήθεν, έχει εξοπλίσει τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια. Και, ως εκ τούτου, επειδή η Τουρκία απειλείται (!), επιβάλλεται η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. 

Για την Άγκυρα, βέβαια, ουδεμία σημασία έχει ότι απέναντι από τα ελληνικά νησιά, βρίσκεται η τουρκική αποβατική στρατιά. Προφανώς, είναι εκεί για… ασκήσεις, όπως έκαναν και τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία!

Τις απαιτήσεις της φροντίζει με κάθε ευκαιρία να τις… υπενθυμίζει στην Ελλάδα. Όπως τις τελευταίες ημέρες, με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κι ας καίγεται το πελεκούδι, παγκοσμίως, εξαιτίας -και- του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρ’ ότι, λοιπόν, η Άγκυρα διατείνεται περί των δήθεν καλών προθέσεών της να επιλύσει ειρηνικά τις «διαφορές» (!) με την Ελλάδα, και σήμερα συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως και χτες, έγιναν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, ενώ συνεχώς ζητάει την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Σημειώθηκαν, μάλιστα, τέσσερις αερομαχίες όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τους εισβολείς. Συνολικά, οκτώ F-16 προέβησαν σε 37 παραβιάσεις του ΕΕΧ, ενώ δύο ακόμη κατεγράφησαν από ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Τέσσερις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σημειώθηκαν πάνω από τις Οινούσσες στα 19.500 και 24.000 πόδια, την Παναγιά, σε αρκετά χαμηλό ύψος (1.500 πόδια).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ένα σχολείο κάπου…

Προ ημερών, βρέθηκα σε κάποιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο κάπου στην Αττική, όπου παρακολούθησα την αποχαιρετιστήρια γιορτούλα των λιλιπούτειων μαθητών εν...

Ο πρόεδρος που έγραψε την ιστορία της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει να καυχηθεί για πολλά ως εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Από μια ταπεινή σχολή οδηγών στην Κοκκινιά...

Είναι ωραία στην Αθήνα το καλοκαίρι

Πάνε χρόνια που τα καλοκαίρια έχασαν οριστικά τη σημασία τους. Η έλευση του θέρους για πολλούς από εμάς σημαίνει...

Πώς θα σταματήσει η λεηλασία

Δεκαεπτά χωριά στον Λαγκαδά μείνανε χωρίς ρεύμα και τα χωράφια τους απότιστα, αφού οι γεωτρήσεις τους δουλεύουνε με ρεύμα,...