Αερομαχίες στο Αιγαίο και μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά

Παρ’ ότι συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η διεθνής αναταραχή, η Άγκυρα φροντίζει να… υπενθυμίζει στην Αθήνα τις απαιτήσεις της και να ζητάει την «αποστρατιωτικοποίηση» ελληνικών νησιών

Ως γνωστόν, ένα από τα «επιχειρήματα» που επικαλέστηκε ο Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι η «αποστρατιωτικοποίηση» της χώρας. Κι αυτό, διότι απειλείτο η ασφάλεια της Ρωσίας.

Η Τουρκία, επίσης, αναμασά τα τελευταία χρόνια συνεχώς το ίδιο «επιχείρημα». Ότι η Ελλάδα, κατά παράβαση των Συνθηκών δήθεν, έχει εξοπλίσει τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια. Και, ως εκ τούτου, επειδή η Τουρκία απειλείται (!), επιβάλλεται η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. 

Για την Άγκυρα, βέβαια, ουδεμία σημασία έχει ότι απέναντι από τα ελληνικά νησιά, βρίσκεται η τουρκική αποβατική στρατιά. Προφανώς, είναι εκεί για… ασκήσεις, όπως έκαναν και τα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία!

Τις απαιτήσεις της φροντίζει με κάθε ευκαιρία να τις… υπενθυμίζει στην Ελλάδα. Όπως τις τελευταίες ημέρες, με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κι ας καίγεται το πελεκούδι, παγκοσμίως, εξαιτίας -και- του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρ’ ότι, λοιπόν, η Άγκυρα διατείνεται περί των δήθεν καλών προθέσεών της να επιλύσει ειρηνικά τις «διαφορές» (!) με την Ελλάδα, και σήμερα συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως και χτες, έγιναν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, των οποίων η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, ενώ συνεχώς ζητάει την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Σημειώθηκαν, μάλιστα, τέσσερις αερομαχίες όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τους εισβολείς. Συνολικά, οκτώ F-16 προέβησαν σε 37 παραβιάσεις του ΕΕΧ, ενώ δύο ακόμη κατεγράφησαν από ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Τέσσερις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σημειώθηκαν πάνω από τις Οινούσσες στα 19.500 και 24.000 πόδια, την Παναγιά, σε αρκετά χαμηλό ύψος (1.500 πόδια).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...