Μπαράζ παραβιάσεων-Αιγαίο: Τουρκικά F-16 πάνω από τη Χίο

Μπαράζ προκλητικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες σημειώθηκε, τη στιγμή που η Άγκυρα διατείνεται ότι επιθυμεί «διάλογο» με την Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα, με κάθε ευκαιρία, σπεύδει να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και ζητάει την «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών, σήμερα κατεγράφησαν έξι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Μια εξ αυτών, στις 16:56 πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της νήσου Χίου.

Αναλυτικότερα, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 16:29 πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 16:32 πάνω από τους Λειψούς, και στις 16:33 πάνω από τους Αρκιούς, σε αρκετά μεγάλο ύψος, πάντως, στα 27.000 πόδια.

Επίσης, το ίδιο ζευγάρι F-16 έκανε υπερπτήσεις στις 16:55 πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια και στις 16:56 πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 25.000 πόδια.

Στα περισσότερα από τα παραπάνω νησιά, η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, ενώ για όλα ζητάει την «αποστρατιωτικοποίησή» τους. Οι υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία έχουν λάβει μόνιμες διαστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.