«Η ελληνική ταυτότητα υπονομεύθηκε κι έρχεται η ώρα του λογαριασμού»-Στάθης Σταυρόπουλος

«Η Ελλάδα δυστυχώς έχει παραιτηθεί από την υψηλή στρατηγική…Δείχνει να μην έχει φιλοδοξίες. Μοιάζει με σκορποχώρι που πότε πάει από εδώ και πότε από εκεί».

Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο γνωστός από τα σκίτσα και την αρθρογραφία του ΣΤΑΘΗΣ μιλά στο Militaire.gr,  ξεκινώντας από το δράμα που εκτυλίσσεται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και φθάνοντας στην Ελλάδα όπου όπως φαίνεται η πολιτική μας εξαρτάται από ένα τηλέφωνο που χτυπά και μας δίνει εντολές, όπως περιγράφει.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος εξηγεί πως φθάσαμε στον πόλεμο κάνοντας αυτό που δεν κάνουν οι μεγάλοι: κοιτά πίσω στην ιστορία.

«Η Ρωσία είναι ένα μυστήριο ,τυλιγμένο σε ένα γρίφο, που όλα μαζί αποτελούν ένα αίνιγμα, έλεγε ο Τσόρτσιλ. Και το έλεγε επειδή γνώριζε ιστορία. Οι δυτικοί σήμερα φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν την ιστορία. Σήμερα δρουν με όρους προπαγάνδας των ναζί του 1945», λέει.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να οδηγηθήκαμε στον πόλεμο επειδή «οι Αμερικανοί δεν είχαν άλλη διέξοδο εκτός από την «πολεμική οικονομία». Το έχουν κάνει κι άλλες φορές στην ιστορία τους».

«Αλλάζει ο πλανήτης και η Ελλάδα οφείλει να βλέπει προς τα που πηγαίνει η κατάσταση και όχι να διχαζόμαστε», υποστηρίζει απαντώντας σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έγινε και κάτι τόσο σοβαρό με την είσοδο των Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Η μεγάλη εικόνα είναι το τάγμα Αζόφ. Ενδεχομένως ο ουκρανικός στρατός να έχει ενσωματωθεί στις αντιλήψεις του τάγματος Αζόφ…Ο κ.Ζελένσκι έχει θέσει εκτός νόμου 11 πολιτικά κόμματα.Οι Ουκρανοί πολέμησαν εναντίον των ναζί. Μόνο κάποιοι από αυτούς πολέμησαν μαζί τους. Τα παιδιά αυτών Ουκρανών που πολέμησαν μαζί με τους ναζί πήραν την εξουσία στο Κίεβο το 2015…

Φέραμε να μιλήσει στη Βουλή αυτόν τον άνθρωπο , ο οποίος έχει παρασημοφορήσει  τα τάγματα Αζόφ, εκθειάζει την Τουρκία και λέει ανιστόρητες ανοησίες. Αυτό είναι ύβρις , βεβήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ο Στάθης Σταυρόπουος επισημαίνει ότι «η  Ρωσία με την εισβολή της και  και χύνοντας αίμα αδελφικό ,δημιούργησε τελικά τις προϋποθέσεις για ένα έθνος που θα αγκιστρωθεί στη Δύση. Αν η Δύση ήθελε να επαναλάβει την γεωπολιτική του Ναπολέοντα και του Χίτλερ η υποχρέωση των Ρώσων ήταν να το αποτρέψουν αυτό με άλλα μέσα».

Μιλά για την τρομακτική εξέλιξη του επανεξοπλισμού της Γερμανίας. «Αντί να ανατριχιάζουμε, πανηγυρίζουμε», λέει. «Η κατάσταση θυμίζει το 1914, όταν κατάλαβαν τι πάει να γίνει δεν μπορούσαν να το σταματήσουν», υπενθυμίζει.

Μιλά για την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία κι όχι μόνο, λέγοντας ότι  «αποδυναμώνετε η ελληνική άμυνα λόγω της πρόθεσης μας να ενισχύσουμε άλλους «αδύναμους».

Υπάρχει ελπίδα να αλλάξει ρότα η Ελλάδα;

«Η ελληνική ταυτότητα υπονομεύθηκε, η ιστορία της Επανάστασης για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι χάρη στους ξένους έγινε, η γλώσσα μας, υπονομεύθηκε αυτό που κράταγε όρθια μια γιαγιά στην Πίνδο να κουβαλάει εφόδια στο στρατό ,υπονομεύθηκε…Υπονομεύθηκαν οι συγγραφείς και οι ποιητές μας, έμεινε ο λαός  ορφανός . Έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Θα είναι σκληρός; Εύχομαι και προσεύχομαι να μην είναι», λέει.

Μιλά για τα ελληνοτουρκικά με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Γιατί το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αντιδρά σε όσα οι «έξω» φαίνεται να θέλουν; Ο Στάθης μιλά για το τηλέφωνο που χτυπά και δίνει εντολές…

Πηγή: militaire.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

Ο Ζούλας ανταποδίδει

Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, ευγενικά θα έλεγα, με ποια ιδιότητα πήγε ο Ζούλας στη Σουηδία, να παρακολουθήσει τη Eurovision -...

Η ΕΡΤ υποψήφια για Νόμπελ!

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Εμφανίστηκε την Κυριακή σε εκπομπή της ΕΡΤ για να μιλήσει...

Από την πλατεία Καρύτση στα άδυτα του νεομητσοτακισμού

Κι όμως, οι πάλαι ποτέ ρεμπεσκέδες της πλατείας Καρύτση, από την εποχή του αείμνηστου Λαμπράκη άρχισαν να μεσουρανούν. Τύποι...