Τσίπρας στο Ηράκλειο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο

Στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος βρέθηκε, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνάντησε και συνομίλησε με πληγέντες του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι δήλωσαν «εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία». Μέλος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων μάλιστα, είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ ότι «νιώθουμε σαν να είμαστε στην επόμενη μέρα από το σεισμό» συμπληρώνοντας ότι «ειδικά από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα».

Αλ. Τσίπρας στο Ηράκλειο: Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε μέλη του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα», εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της περιοχής και εκπροσώπους συλλογικοτήτων, που του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί.

«Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να μεριμνήσουν για τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων, το ρεύμα που εξακολουθούν να πληρώνουν ή τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Πρόκειται για ένα συνδυασμό επιτελικής ανικανότητας και γραφειοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και έλλειψης πολιτικής βούλησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου), εκπροσώπους του Σωματείου Χειριστών, των Λιμενεργατών, των Καθαριστριών και άλλων σωματείων. Οι συνδικαλιστικοί φορείς αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στο κύμα της πρωτοφανούς, όπως είπαν, ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

«Ο κόσμος της εργασίας είναι σε απόγνωση και δε βλέπουμε μέτρα στήριξης, παρά μόνο ψίχουλα για πεινασμένους. Τα κόστη στην ενέργεια και μαζί η αύξηση στα καταναλωτικά αγαθά, δημιουργεί ένα κλίμα δραματικό» είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, προσθέτοντας ότι απαιτείται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων επισημάνθηκε η ανάγκη διεύρυνσης του ταμείου ανεργίας για δυο επιπλέον μήνες, προσθέτοντας ότι με τις «υπάρχουσες συνθήκες, οι εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο που θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς εισόδημα».

Επίσης του έθεσαν το ζήτημα της ανάγκης να γίνουν υποχρεωτικές οι τοπικές συμβάσεις εργασίας που αφορούν στους κλάδους επισιτισμού – τουρισμού.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» την αύξηση του περασμένου Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είναι «μεγαλύτερες από αυτές των πρώτων χρόνων των μνημονίων».

Επίσης ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο, που είναι αυτό που αφορά τη διευκόλυνση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και της οικονομικής ελίτ που μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε».

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο, ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη , να δει και εκείνος το θέμα των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου και τη μεσομακροπρόθεσμη ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα

Τέμπη: Έρχονται εξελίξεις για την ασυλία των πολιτικών

Η ερχόμενη εβδομάδα, η τελευταία πριν από τις εκλογές, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική και για ένα μείζον, από...

Στα 30.000 πόδια με την Ωραιοζήλη

Πτήση Α116 της Aegean Airlines από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Δευτέρα 27 Μαΐου, 1.05 μετά το μεσημέρι. Θέση 20 C....

Μητσοτάκης και Αδειλίνη στο ίδιο σεμινάριο «ρίψης μπαλακίων»;

Μα συνεννοημένοι ήταν; Όλοι οι πάμφτωχοι του ντουνιά τελικά χωράνε στον Οίκο του Θεού; Να σας θυμίσουμε πως την...

Αντί να παραιτηθεί, ζητάει και τα… ρέστα

Το κόστος της «βοήθειας» του υπουργείου Εσωτερικών σε στελέχη της Ν.Δ. να καταχραστούν παρανόμως τα προσωπικά δεδομένα πολιτών για...