Ανδρουλάκης: Οι ανισότητες καλπάζουν και η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών

«Και εδώ από την Πάτρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανισότητες καλπάζουν, η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας και δυστυχώς δεν παίρνονται αποφάσεις ανάλογες του προβλήματος». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα.

Όπως προσέθεσε, «πρέπει να υπάρξει άμεσα πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου, φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών», επισημαίνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει με στοιχεία της ότι τα υπερκέρδη τους για όλη την Ευρώπη το 2022 θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ εάν δεν κάνουμε κάτι».
Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά» διότι, όπως είπε, «το κράτος κερδοσκοπεί σε βάρος του πολίτη τους τελευταίους μήνες από την αύξηση των τιμών και έχει πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα».
Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική και ένα άλλο σχέδιο από αυτό που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Όσον αφορά στις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «επειδή πολλά ακούγονται, θέλω να είμαι ξεκάθαρος» και εξήγησε: «Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης είναι δύο πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς. Και η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται σε αυτό το ισχυρό νέο της ξεκίνημα να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλο».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη, προκειμένου να επιβάλουμε τις ιδέες και το προοδευτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον ελληνικό λαό, με περισσότερες ευκαιρίες για όλους, λιγότερες ανισότητες και μεγαλύτερη προοπτική για τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα μας».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Οι εκλογές είναι προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού. Όποτε γίνουν θα είμαστε πανέτοιμοι, με ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με την αρετή της συνέπειας και της ευθύνης, χωρίς λαϊκισμούς, για να προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική στον ελληνικό λαό».
«Διότι», όπως προσέθεσε, «το παιχνίδι πόλωσης που στήνεται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα δεν επιτρέπει έναν ισχυρό και γόνιμο δημόσιο διάλογο».
«Εμείς», συνέχισε, «ξαναγινόμαστε πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές όπως θέλουν κάποιοι» και συμπλήρωσε: «Πρωταγωνιστές για να επιβάλλουμε ένα πραγματικό δημόσιο διάλογο, που βάζει τα προβλήματα του ελληνικού λαού στο τραπέζι -με τους πραγματικούς συσχετισμούς και δεδομένα, χωρίς τη διχόνοια των προηγούμενων ετών- και τα επιλύει προς όφελος ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, περιόδευσε στο κέντρο της Πάτρας, όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες στους πεζόδρομους της Ρήγα Φεραίου και της Αγίου Νικολάου, καθώς και στην οδό Μαιζώνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...