Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν… στη δεξιά παράταξη

Μαοϊκοί δεν είναι, το αντίθετο, αλλά στην ευρύτερη δεξιά παράταξη ακολουθούν τη ρήση «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», ειδικά αν είναι απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ευρύτερη κινητικότητα στη δεξιά πολυκατοικία προστίθεται από την επόμενη εβδομάδα η κίνηση του διαγραφέντος από τη ΝΔ, Κώστα Μπογδάνου. Οι σημαντικές διαρροές που καταγράφει η ΝΔ προς την ευρύτερη δεξιά αφήνει περιθώριο να αναπτυχθούν κινήσεις και κόμματα με προοπτική να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις σχετικές διαρροές ο κ. Μπογδάνος θα ανακοινώσει τον φορέα του την επόμενη Τρίτη στις 5 Απριλίου και θα ονομάζεται «Εθνική Συμφωνία».

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές θα κινείται στον χώρο της δεξιάς και η ιδεολογία του θα είναι ο «φιλελεύθερος συντηρητισμός» που μοιάζει με αντίφαση εν τοις όροις, αλλά ο κ. Μπογδάνος που κατά καιρούς προβάλει τις φιλοσοφικές του σπουδές έχει την τάση να διαστρέφει τις έννοιες.

Στην παρουσίαση έχουν κληθεί στελέχη από όλες τις τάσεις της δεξιάς μεταξύ των οποίων καραμανλικοί και σαμαρικοί. Ο κ. Μπογδάνος είναι σε συνεννόηση με τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Θάνο Τζήμερο που έχουν το δικό τους κόμμα, στην προοπτική της ενοποίησης.

Εάν τα βρουν, για το ποιος θα ηγηθεί τότε ο ενιαίος φορέας τους θα αποκτήσει εκπροσώπηση στη Βουλή. Βέβαια το θέμα είναι ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στη ΝΔ. Ο κ. Μπογδάνος έχει διαγραφεί, τον κ. Κρανιδιώτη δε θέλει να τον ακούει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο κ. Τζήμερος είναι πιο κοντά.

Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση είναι και ο Νίκος Καραχάλιος που όμως λέει ότι η παρουσία του δε σημαίνει κατ’ ανάγκη συνεργασία ή συμπόρευση, ωστόσο ενθαρρύνει κάθε κίνηση έκφρασης της δεξιάς που δεν εκφράζεται από τη μητσοτακική ΝΔ, ενώ όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ετοιμάζει κι ο ίδιος κίνηση.

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...