Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν… στη δεξιά παράταξη

Μαοϊκοί δεν είναι, το αντίθετο, αλλά στην ευρύτερη δεξιά παράταξη ακολουθούν τη ρήση «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», ειδικά αν είναι απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ευρύτερη κινητικότητα στη δεξιά πολυκατοικία προστίθεται από την επόμενη εβδομάδα η κίνηση του διαγραφέντος από τη ΝΔ, Κώστα Μπογδάνου. Οι σημαντικές διαρροές που καταγράφει η ΝΔ προς την ευρύτερη δεξιά αφήνει περιθώριο να αναπτυχθούν κινήσεις και κόμματα με προοπτική να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις σχετικές διαρροές ο κ. Μπογδάνος θα ανακοινώσει τον φορέα του την επόμενη Τρίτη στις 5 Απριλίου και θα ονομάζεται «Εθνική Συμφωνία».

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές θα κινείται στον χώρο της δεξιάς και η ιδεολογία του θα είναι ο «φιλελεύθερος συντηρητισμός» που μοιάζει με αντίφαση εν τοις όροις, αλλά ο κ. Μπογδάνος που κατά καιρούς προβάλει τις φιλοσοφικές του σπουδές έχει την τάση να διαστρέφει τις έννοιες.

Στην παρουσίαση έχουν κληθεί στελέχη από όλες τις τάσεις της δεξιάς μεταξύ των οποίων καραμανλικοί και σαμαρικοί. Ο κ. Μπογδάνος είναι σε συνεννόηση με τους Φαήλο Κρανιδιώτη και Θάνο Τζήμερο που έχουν το δικό τους κόμμα, στην προοπτική της ενοποίησης.

Εάν τα βρουν, για το ποιος θα ηγηθεί τότε ο ενιαίος φορέας τους θα αποκτήσει εκπροσώπηση στη Βουλή. Βέβαια το θέμα είναι ποια θα είναι η στάση τους απέναντι στη ΝΔ. Ο κ. Μπογδάνος έχει διαγραφεί, τον κ. Κρανιδιώτη δε θέλει να τον ακούει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο κ. Τζήμερος είναι πιο κοντά.

Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση είναι και ο Νίκος Καραχάλιος που όμως λέει ότι η παρουσία του δε σημαίνει κατ’ ανάγκη συνεργασία ή συμπόρευση, ωστόσο ενθαρρύνει κάθε κίνηση έκφρασης της δεξιάς που δεν εκφράζεται από τη μητσοτακική ΝΔ, ενώ όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ετοιμάζει κι ο ίδιος κίνηση.

Τελευταία άρθρα

Επί προσωπικού…

Καταρχάς, ευχαριστώ τoν κ. Κεφαλογιάννη για την ευαισθησία που επέδειξε και την άμεση απάντησή του στη «Ριπή» της 27ης/2/24 υπό τον...

Συνέδριο «Καθημερινής»: καταστροφή ιλουστρασιόν

Το συνέδριο της «Καθημερινής» για τη Μεταπολίτευση θα μπορούσε να αποτελέσει μια χαρά «πλυντήριο» για τους ηθικούς και φυσικούς...

Αυτά συμβαίνουν και εις στην αλλοδαπήν

Το πόσο καλή, αλλά και το πόσο παιδαριώδης είναι η κυβερνητική προπαγάνδα είναι γνωστό ακόμη και στην… κυβέρνηση. Πρόσφατο...

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Μπουχαχαχά!

Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Siemens, ολυμπιακά έργα, βαλίτσες μετρητών σε κομματικά ταμεία, «λίστα Λαγκάρντ». Πήγε κάποιος φυλακή;  Του Παναγιώτη ΛιάκουΈχουμε τους...