Ρωσία: Κατάπαυση του πυρός την Πέμπτη στη Μαριούπολη για την απομάκρυνση αμάχων

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας.

Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Eπικοινωνία Ντράγκι – Πούτιν

Ο Ζελένσκι ζητά από το Όσλο να παράσχει περισσότερη ενέργεια στην Ουκρανία και την ΕΕ και απαγόρευση σε «ρωσικά πλοία να χρησιμοποιούν τα λιμάνια του ελεύθερου κόσμου»

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει το άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προς την ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Προκειμένου να επιτύχει αυτή η ανθρωπιστική επιχείρηση, προτείνουμε να διεξαχθεί με την άμεση συμμετοχή εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα

Η «Ημέρα της Νίκης» 

Ήταν 8 Μαΐου χθες, «Ημέρα της Νίκης» (VE-Day) κατά της Γερμανίας στην Ευρώπη, όμως δεν είναι τόσο η επέτειος...

Η λεηλατημένη Ινδία

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ινδία είναι μια πανάρχαια χώρα, ενώ το Πακιστάν είναι «προϊόν» του 20ού αιώνα....

Λευκός καπνός! Για πρώτη φορά Αμερικανός Πάπας

Ο λευκός καπνός που βγήκε από την καμινάδα της στέγης της Καπέλα Σιξτίνα σήμαινε πως η διαδικασία εκλογής του...

Μια μεγάλη επέτειος για μια Μεγάλη Νίκη!

Στις 9 Μαΐου όλη η Ρωσία γιορτάζει τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά της χιτλερικής Γερμανίας. Πριν από...