Πλεύρης: Το «κυνήγι» των ανεμβολίαστων θα συνεχιστεί – Οι «αρνητές» υγειονομικοί θα εξοντωθούν οικονομικά – Lockdown στη Σαγκάη

Επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ του Antinews, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα τεθεί σε ολιγόμηνη παύση και από το Φθινόπωρο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον κοινωνικό διχασμό θέτοντας ξανά ακραία περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Στην οριστική οικονομική εξόντωση των περίπου 3.000 έως 3.500 υγειονομικών οι οποίοι φοβήθηκαν και αρνήθηκαν να κάνουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ του Antinews.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι μετά από μια μικρή ολιγόμηνη παύση λόγω του καλοκαιριού, το «κυνήγι των ανεμβολίαστων» πολιτών, συνολικά, θα συνεχιστεί από το Φθινόπωρο.

Ο κ. Πλεύρης και επίσημα, σήμερα το πρωί, έκανε γνωστό ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (βλ. «Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το ‘’κυνήγι των ανεμβολίαστων’’ – Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση») δεν πρόκειται να καταργηθεί. Το πιο πιθανό είναι ότι το πιστοποιητικό θα μπει στον «πάγο» από τα μέσα Απριλίου έως και το τέλος του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα τεθεί πάλι σε ισχύ.

Με την κατάσταση στον τομέα της δημόσιας Υγείας να είναι άκρως προβληματική, κάτι που φαίνεται και από τις θλιβερές πρωτιές σε θανάτους μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η κυβέρνηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, προκειμένου να χρυσώσει και το προεκλογικό χάπι, καλεί τους πολίτες να περάσουν ένα… «ανέμελο» καλοκαίρι, και μετά θα προχωρήσει βλέποντας και κάνοντας, όπως, άλλωστε, σε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τεστ και πρόστιμα

Παράλληλα, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εξακολουθήσει να καταδιώκει όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες πιέζοντάς τους οικονομικά, μέσω της διεξαγωγής rapid tests, τα οποία πληρώνουν από την «τσέπη» τους, και θέτοντας ξανά από τον Οκτώβριο και μετά, περιορισμούς στους χώρους που θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης.

Στο ίδιο πλαίσιο, από την 1η Απριλίου και μετά οι μαθητές θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα. Από την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ανασταλεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου, το μέτρο της επιβολής του προστίμου των 100 ευρώ τον μήνα, για κάθε πολίτη άνω των 60 ετών που αρνείται να κάνει εμβόλια.

Οι υγειονομικοί

Ωστόσο, αν και το «κυνήγι των ανεμβολίαστων» θα συνεχιστεί, οι έως και 3.500 υγειονομικοί οι οποίοι έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται τα μέτρα της οικονομικής και πιθανώς βιολογικής εξόντωσής τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής από τα καθήκοντα τους μέχρι και το τέλος του 2022 (!) με τη διατήρηση αυτού του μέτρου, ενδεχομένως, και το 2023.

Όσον αφορά στον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει ή δε θέλει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία, ανέφερε ότι «από τους 7.000 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή αρχικά, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι οι περίπου 3.500, αλλά υπάρχουν και πολλοί που επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, οπότε δε μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι εμβολιάστηκαν».

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα εμφανίζει από τους χειρότερους δείκτες στον τομέα της Υγείας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθώς και στον αριθμό των θανάτων που, παρά την κάμψη της πανδημίας, ανέρχονται καθημερινά περίπου στους πενήντα.

Και 4η δόση;

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής και 4ης δόσης στους εμβολιασμένους, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει έως τα μέσα του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια μερίδα «ειδικών» τάσσεται υπέρ της χορήγησης 4ης δόσης σε όλους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι αντιδρούν αναφέροντας ότι οι πολλαπλές δόσεις ενδέχεται να προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ζητούμενο είναι εάν οι σχετικές αποφάσεις ληφθούν βάσει επιστημονικών δεδομένων ή αν η κυβέρνηση λειτουργήσει, για μια ακόμη φορά, σαν «ντίλερ» φαρμακευτικών εταιρειών. Κοντός ψαλμός, αλληλούια…

Καραντίνα στην Σαγκάη

Στο μεταξύ, στην Κίνα, οι Αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, της Σαγκάης, εξαιτίας του νέου ξεσπάσματος του κορονοϊού, αποφάσισαν τη Δευτέρα να κλείσουν την πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο lockdown εδώ και δύο χρόνια.

Οι κάτοικοι έχουν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του lockdown. Πολλές επιχειρήσεις θα λειτουργούν με τηλεργασία.

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...