ΥΠΕΝ: 80% όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την επιδότηση στην ηλεκτρική ενέργεια

Όφελος της τάξης του 80% προκύπτει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την εφαρμογή των επιδοτήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 400 KWh/μήνα χωρίς την κρατική επιδότηση θα πλήρωνε 315 ευρώ, ενώ με την κρατική επιδότηση η χρέωση μειώνεται στα 60 ευρώ. Αντίστοιχα, μια μικρομεσαία επιχείρηση με εγκατάσταση ισχύος μέχρι 35 KVa, με κατανάλωση 2.000 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την κρατική επιδότηση 1.600 ευρώ, ενώ με την κρατική επιδότηση θα πληρώσει 392 ευρώ.

Σε 1,9 δισ. ευρώ η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου (αφορά περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές) διαμορφώνεται σε 639 ευρώ/MWh.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Μας κλεβουν εν ψυχρω. Τα χρηματα αυτα θα πηγαιναν σε υγεια,παιδεια. Διωχνου με τους καρχαριες και επιστεφει η ΔΕΗ στο δημοσιο. 0.11 περυσι, 0.8 τον αυγουστο. Ιδιωτικοποιηση θελατε φιλελευθεροι φτωχοι.

  2. χαχαχα μέσα σε 8 μήνες έχουν δώσει 6 δισ. επιδοτήσεις στον Λάτση, τον Μυτιληναίο και τον Βαρδινογιάννη..Με τα ίδια λεφτά θα είχαν αγοράσει ολόκληρη τη ΔΕΗ, θα είχαν κάνει αυτάρκη την Ελλάδα σε ηλεκτρικό. Απίστευτοι. Μας κλέβουν και μας λένε ότι μας ευεργετούν! Πρόβατα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νέα οικονομική κρίση προ των πυλών: Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε;

Θυμάμαι ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τη χρεοκοπία της τεράστιας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, που είχε...

Οποιαδήποτε ένταση απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Ως χώρα βρισκόμαστε γεωγραφικά σ' ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του πλανήτη, καθώς -όπως έχει αποδείξει η ιστορία-...

Ξεθωριάζει το… success story

Έκανε ό,τι μπορούσε η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει και φέτος το Φόρουμ των Δελφών ώστε να προβάλει το αφήγημά...

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ατελείωτο real estate

Προ καιρού, σχολιάζοντας από τη στήλη την οξύτατη στεγαστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, είχα γράψει εν κατακλείδι ότι...