Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν

Από Factorx | Πεμ. 14 Ιαν 2010, 08:30 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Χθεσινή εισήγηση συμβούλου Επικρατείας η οποία δίνει το πράσινο φως στη συνέχιση της λειτουργίας του Golden Hall, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντροπιαστική. Ένα εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εδώ και 14 μήνες στο κτίριο το οποίο είχε κτιστεί “προσωρινά” για τους δημοσιογράφους των Ολυμπιακών. Ένα δεύτερο έγκλημα μετά το The Mall Athens από την ίδια εταιρεία, την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν ακόμη κι όταν είναι αυθαίρετα ή έχουν κτιστεί πάνω σε κτίρια που κανονικά έπρεπε να έχουν κατεδαφιστεί μετά το 2004.

Κι όμως, κάποιοι δικαστές κρίνουν ότι το Golden Hall του κ. Λάτση είναι νόμιμο έστω κι αν όλοι ξέρουν ότι στο πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης δεν θα έπρεπε να υπάρχει απολύτως τίποτε σήμερα.

Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., παρά τις δεσμεύσεις για απομάκρυνση του κτιρίου μετά τους Αγώνες, προχώρησε σε διαγωνισμό στο οποίο πλειοδότησε η Lamda δίνοντας περί τα 7,2 εκατ. ευρώ ετήσιο ενοίκιο. Έτσι ξεκίνησε η μετασκευή του κτιρίου και η μετατροπή του σε Mall που φιλοξενεί 200 καταστήματα, πολλά εκ των οποίων πανάκριβα.

Οι δικαστικές αρχές έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προσφυγές κατοίκων και καταστηματαρχών ότι υποβαθμίζεται το περιβάλλον και διαλύεται ο οικονομικός ιστός της περιοχής του Αμαρουσίου.

  • Share/Bookmark
Σχετικά με το post
Από Factorx τη(ν) Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010, 08:30 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

11 σχόλια για “Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν”

  1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ says:

    Ελααα και ποιος θα πληρωσει για να παρει Πρασινη Καρτα το Golden Mall ?? ΕΓΩ ?

    Τa δικαστηρια θα παρουν Καρτα?? Οι φυλακές ?? :) :)

    ΠΠ

  2. Επώνυμος says:

    Τώρα, αν κάνουμε μία σύγκριση της στάσης του Συμβουλίου Επικρατείας έναντι του Λάτση και έναντι του Βωβού, θα φταίμε εμείς μετά;

    Είναι τυφλή η δικαιοσύνη ή βλέπει με το ένα μάτι;

    • yangoolas says:

      τι είναι αυτά που λές Επώνυμε… Αφού ανήκουμε στον Λάτση

    • Swell says:

      Δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι ΕΕΕΧ. Εταιρία Εξυπηρέτησης των Εχόντων Χρήματα.

    • Στέργιος says:

      Βλέπει με τη μία τζέπη.

  3. herbie says:

    Το πανάκριβα τί σχέση έχει?Αν ήταν ψιλικατζίδικα δεν θα ήταν παράνομα? Το mall και το golden hall είναι τεράστια ντροπή για την κοινωνία μας.Δείχνει ότι με λίγα δις μπορείς να χτίσεις και στο σύνταγμα.Δείχνει πλήρη αδυναμία εφαρμογής νόμων

  4. αλλενάκι says:

    malland

  5. Συμφωνώ κι εγώ με την αντίθεσή σας στα διάφορα Mall, αλλά ας μην τα βάζουμε αμέσως με το ΣτΕ. Δηλαδή, όταν το ΣτΕ μπλοκάριζε το Mall στο Βοτανικό ήταν “καλό”, και τώρα που επιτρέπει τη λειτουργία ενός άλλου Mall στο ΟΑΚΑ, είναι “κακό”;

    Το αν ένα κτίριο είχε χαρακτηριστεί “προσωρινό” από όσους το έφτιαξαν, ουδόλως ενδιαφέρει το ΣτΕ, αρκεί αυτό το κτίριο να είχε κατασκευαστεί με βάση τους προβλεπόμενους πολεοδομικούς κανονισμούς. Από εκεί και πέρα, αν έκτοτε πέρασαν άλλες 2 κυβερνήσεις και έκαναν κωλοτούμπες ως προς τις δεσμεύσεις περί “προσωρινότητας”, τι μας φταίει το ΣτΕ;

    • ss_sk says:

      Συμπληρώνω ότι πρόκειται περί εισήγησης…πρότασης δηλαδή από ένα σύμβουλο που (διορθώστε με) δε συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων. Οπότε προς το παρόν βρίζουμε το σύμβουλο και όχι το ΣτΕ.

      Αλλά αυτό το ”προβλεπόμενους πολεοδομικούς κανονισμούς” μην το πετάτε έτσι εύκολα σας παρακαλώ, και για Mall και για Hall. Το background της ”νόμιμης” αλλαγής/διαστρέβλωσης των (τότε) χωροταξικών/πολεοδομικών όρων δόμησης είναι κοινό…απλά το G.Hall είχε και μία εσάνς ολυμπισμού παραπάνω.

      Όλα εξαρτώνται από τις τρύπες που έχουν αφήσει τα διατάγματα εξπρές – αν τα ολοκλήρωσαν με τις υποδείξεις των νομικών του Λάτση (που φαντάζομαι τα αξίζουν τα λεφτά τους) θα τις έχουν μάλλον καλύψει.

  6. falkonbee says:

    Η δικαιωσύνη ήταν τυφλή. Τώρα που υπάρχουν τα Ευρώ έκανε ματαμόσχευση στα μάτια και βλέπει,μάλιστα πολύ καλά.Δεν πρέπει λοιπόν να σέβεται τους ευεργέτες της,αυτό δεν λέει η λογική μετα απο τόσα χρόνια στραβωμάρας που δεν έβλεπε τίποτα; Ντροπή σας δεν σας καταλαβαίνω άπονοι άνθρωποι.

  7. krasnajia zvezda says:

    Λάτσηδες, Βωβοί, Βαρδινογιάννηδες, κ.ο.κ., όλα τα καλά παιδιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά