Οι γείτονες θα ενταχθούν στην Ευρώπη, πριν ή μετά την ψήφιση των… σκοπιανών μνημονίων;

Την ανάγκη να ξεμπλοκαριστεί άμεσα η πορεία ένταξης στην ΕΕ για Σκόπια κι Αλβανία προς ανάσχεση «εχθρικών παραγόντων» (σ.σ. φωτογράφιση Τουρκίας), εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Συνόδου Κορυφής Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, σε άρθρο του στο Politico.

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι η ώρα να βάλουμε την ευρωπαϊκή διεύρυνση ξανά σε τροχιά με την ένταξη των Δ. Βαλκανίων έως το 2033

Αν και είναι γνωστές οι απόψεις μας περί του σκοπιανού, ας υποθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δίκιο στην επισήμανσή του.

Αν είναι να στριμωχτεί ο κουμπάρος… ας το πιούμε το πικρό ποτήρι.

Ωστόσο, έχουμε μια απορία: Οι γείτονες θα ενταχθούν στην Ευρώπη, πριν ή μετά την ψήφιση των περιβόητων… σκοπιανών μνημονίων, που έχουν μπει εδώ και καιρό στον πάγο;

Φρονούμε ότι αποτελούν μια σημαντική εκκρεμότητα  που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, αλλιώς η κυβέρνηση θα βρεθεί εκτεθειμένη απέναντι στους εταίρους.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος δηλώνει συνεχώς, πάνω από όλα μπαίνει η κυβερνητική συνέπεια.      

Ευκαιρία κιόλας να διαπιστώσει αν οι σαμαρικοί έχουν την κοινοβουλευτική δύναμη που ισχυρίζονται.

Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι δεν την έχουν.

Άραγε, θα μας λύσει την απορία;  

  1. Θέλω να ρωτήσω τον αρχαιολάτρη κ. Μητσοτάκη, αν γνωρίζει σε ποια γλώσσα μιλούσε διάβαζε και έγραφε ο Μ. Αλέξανδρος ; Μα θα μου πείτε, στην μακεδονική γλώσσα, αυτή με το κυριλλικό αλφάβητο. Άσχετα και αν ο Κύριλλος έζησε σχεδόν δυο χιλιετίες μετά τον Αλέξανδρο. Χαρείτε τους ελληναράδες, χαρείτε την εφαρμογή των συμπερασμάτων της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ για την αναγνώριση των Σλαβομακεδόνων( από σύμπτωση και αυτή είχε γίνει στις Πρέσπες – κάτι σαν το ίδιο βαγόνι που υπεγράφη το διάταγμα της ήττας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και στους δυο παγκόσμιους πολέμους). Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, το προχώρησαν ακόμη καλλίτερα και το σλαβομακεδόνες έγινε σκέτο Μακεδόνες, ενώ η σλαβική γλώσσα, αυτή με το κυριλλικό αλφάβητο, έγινε νέτα – σκέτα Μακεδονική.

  2. Ότι γίνεται με τα Σκόπια και με τη γενικότερες διευθετήσεις στην περιοχή μας, γίνεται με την εντολή των ΗΠΑ . Την δε διεκπεραίωση την επιτελούν τα ενταύθα γιουσουφάκια που αποτελούν το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό.
    Και από κοντά, με ορισμένες ενστάσεις είναι η αλήθεια π.χ. Γαλλία, οι ψοφοδεείς ηγετίσκοι της Ε.Ε. που πάνω από τις αρχές και την αξιοπιστία τους, έχουν τις οικονομικές δοσοληψίες.
    Και η Τουρκία π.χ είναι μεγάλος πελάτης για την Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία και όχι μόνο για να την αγνοήσουν για το χατήρι μας ,εστω κι αν το δικό μας το χατήρι συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα σε αντίθεση με την γείτονα που την παραβιάζει συνεχώς και ασύστολα.

  3. θα μου λυσετε κ εμενα μια απορια ? η συμφωνια των Πρεσπων, τηρειται ? γιατι ουτε βιβλια ουτε εθνικον υμνο αλλαξε ,ουτε συνταγμα κλπ

  4. dennis
    Τηρείται η συμφωνία, ως και ο Βουκεφάλας έμαθε την μακεδονική γλώσσα, αυτή με το Κυριλλικό αλφάβητο. Απορούσε βλέπετε, όταν κοίταζε τις σκοπιανές επιγραφές στη βάση των ανδριάντων του Αλεξάνδρου. Όσο για τους κομμουνιστές του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, αυτοί δεν έχουν πατρίδα, οπότε και δεν τους αφορά η οποιαδήποτε εκχώρηση μακεδονικού ονόματος, γλώσσας και εθνικότητας.

  5. Αυτό που φρονείτε,δεν ισχύει.Τα μνημόνια είναι ασήμαντα.
    Το θέμα για την Ελλάδα έχει λήξει,τώρα είναι μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας όπως ήταν άλλωστε πριν το 1990.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η κορυφή και το παγόβουνο της παρακμής

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει -έστω εμμέσως- και...

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...