Φινλανδία: Η απόφαση για την ένταξη στην ΝΑΤΟ θα ληφθεί τις προσεχείς εβδομάδες

Η Φινλανδία θα λάβει απόφαση σχετικά με την αίτηση ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Στοκχόλμη η φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.

«Υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές, να υποβάλουμε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ ή να μην υποβάλουμε και αυτό πρέπει να το αναλύσουμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε η Σάνα Μαρίν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την σουηδή ομόλογό της.

«Αλλά πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη, θα είναι ζήτημα εβδομάδων, όχι μηνών», είπε

Θα ήταν καλό αν η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αντίστοιχες επιλογές ασφαλείας στο μέλλον, πρόσθεσε η φινλανδή πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι η χώρα της θα πρέπει να είναι έτοιμη για αντίδραση της Ρωσίας ακόμη και κατά την διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης της επιλογής ένταξης ή μη στην Ατλαντική Συμμαχία.

Η σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον δήλωσε από την πλευρά της ότι θα πρέπει από σουηδικής πλευράς να εξετασθεί ποιο είναι το καλύτερο για την ασφάλεια της χώρας. Δεν μπορούμε να βιαστούμε να λάβουμε αποφάσεις, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα μετά την «ειρήνη» στο Ιράν

Πανηγυρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν από την έκβαση του πολέμου στο Ιράν...

Η απάντηση της Τουρκίας στον IMEC και στο 3+1

Ενοχλημένη η Αγκυρα από τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο...

Να λάβουμε μέτρα για να μη μετατραπούμε σε βιλαέτια της νεοοθωμανίας

Ο Ερντογάν ήλθε στο προσκήνιο ως ηγέτης του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία μετά την αποκαθήλωση...

Η αυταπάτη της Ευρώπης

Τα περιστατικά βίας, ακόμη και θανατηφόρας δυστυχώς, με δράστες μετανάστες...